Morena: een Latijns-Amerikaanse hotspot voor shared dining

Het warme en sensuele Morena combineert verschillende smaken vanuit Latijns-Amerika in kleine gerechtjes om te delen, zodat je alles kan proeven.

12 Dec 2025 Robin Meuldijk

blogger Met een grote liefde voor lekker eten, koffie en lange avonden tafelen ontdekt Robin de leukste plekken van Rotterdam tussen haar coschappen in het EMC door.

Morena: een Latijns-Amerikaanse hotspot voor shared dining

Aan de Botersloot, de straat die de Meent kruist, net voorbij de Pannekoekstraat, hangen de donkerrode gordijnen half voor de ramen, precies zo om je meteen nieuwsgierig te maken. Achter deze mysterieuze façade vind je Morena, een nieuw Latijns-Amerikaanse restaurant dat je meeneemt op een culinaire roadtrip door het continent, bomvol sfeer, kleur en smaken om te delen.

De zwoele charme van Morena


We worden begroet met een zwoele ‘’hello beautifuls!’’, een welkom dat de naam Morena eer aandoet. Morena is een ode aan de ‘sun-kissed’ women en dit voel je in alles terug. Het interieur is warm en een tikkeltje flirterig; donkere tinten en een roos op elke tafel. 

De muziek begint zwoel maar je krijgt al snel zin om te dansen en in een cocktail. Want een verfrissende margarita of een klassieke Cuba Libre kan in Latijns-Amerikaanse natuurlijk niet ontbreken. Zodra je merkt dat je heupen beginnen te wiegen, geeft de royale tequila selectie je met liefde dat extra zetje. 

Van The Iron Lady naar Morena


Voor de eigenaren, Darryl en Faruk, is de Rotterdamse horeca niet nieuw. Eerder maakten ze al indruk met The Iron Lady en The Fat Fox. Ze voelen goed aan waar Rotterdam behoefte aan heeft. Met Morena wilden ze een plek creëren die verder gaat dan zomaar een nieuw restaurant; een plek waar de warmte en energie van Latijns-Amerika je meteen omarmen. Een zaak met genoeg pit zodat zelfs de meest nuchtere Rotterdammer even overweegt om zijn heupen los te gooien. 

Shared dining met een Latijns tintje


De menukaart van Morena brengt smaken uit heel Latijns-Amerika samen. Net als bij hun andere restaurants is er veel aandacht voor gegrild vlees en shared dining. Gedekt op vrolijk gekleurde bordjes worden verschillende gerechtjes geserveerd, klaar om gedeeld en geproefd te worden. 

De avond begint bij para picar, waar kleine gerechten zoals de frisse Peruaanse ceviche of de slow-cooked Mexicaanse birria tacos op tafel komen. Daarna door naar de charcoal grill, de sissende trots van Morena. Van een ribeye met chimichurri tot zeebaars van de grill. Of je deelt de Molcajete Tierra voor twee: een vurige schaal vol grillgerechten. Zoete afsluiters zijn er ook genoeg, wij namen de tres leches cake en de churros, een heerlijke afsluiting van de avond. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Trakteer een stadsgenoot: Warm Bakkie voor de Stad brengt licht in de donkere dagen

De Buik en Rotterdamse Warme Winter Weken lanceren Warm Bakkie voor de Stad: doe ook mee en deel de warmte deze decembermaand

Markthal: dé plek voor al je feestdageninkopen

Zodra Rotterdam schittert in alle kerstlampjes, verandert de beroemde Markthal in een paradijs voor iedereen die inkopen wil doen voor de feestdagen.

Uit ons magazine: tussen Arubaanse pastechi en Peruaanse empanadas

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.