In een ruim en licht hoekpand aan de Gerdesiaweg vind je Panda Pizza. De focus ligt hier op Napolitaanse pizza’s. Op de kaart vind je op dit moment geen pasta’s, salades en andere gerechten.
Panda Pizza doet één ding en dat willen ze goed doen: van het deeg tot de ingrediënten, alle details moeten kloppen. We spreken met Zine Zouggari, één van de eigenaren van deze unieke pizzeria. Enthousiast vertelt hij meer over de zaak, zijn passie voor pizza’s en het bijzondere interieur.
Extreem goede pizza's

Zine heeft een achtergrond als teler, maar is gek op pizza. In Rotterdam miste hij een plek waar mensen kunnen genieten van échte Napolitaanse pizza’s. Daarom besloot hij dat gat te vullen met Panda Pizza.
“Ons concept is relatief simpel. Wij willen gewoon extreem goede pizza’s maken”, lacht Zine. Wat hij daarmee bedoelt is dat ze bij het proces op alles letten. “Neem bijvoorbeeld het deeg. We gebruiken een eigen mix van bloem en zorgen voor de perfecte temperatuur en luchtvochtigheid. Ook geven we het product de tijd om rustig te rijzen. Alles om het perfecte resultaat te behalen.”
Klaar in maximaal 60 seconden

Als je binnenkomt, springt de enorme houtoven direct in het oog. We nemen plaats aan de bar, waar we al een voorproefje krijgen van hoe de pizza’s gemaakt worden. Een echte beleving.
We zien ook direct dat het bakken van de pizza’s enorm snel gaat. Bij Panda Pizza hoef je dus geen uren op je pizza te wachten. Sterker nog: als jouw pizza de oven ingaat, duurt het nog geen minuut voordat ‘ie klaar is.
De temperatuur in de houtoven stijgt tot wel 500 graden. Het vereist techniek om ervoor te zorgen dat de pizza aan alle kanten perfect gebakken wordt. “Dat zit hier wel goed, want de pizzabakkers komen uit Napoli. Pizza’s bakken zit in hun bloed”, lacht Zine.
Naast de twee klassiekers is er meer keuze

Als je weleens in Napels bent geweest, dan weet je dat er voor de inwoners eigenlijk maar twee soorten pizza bestaan: de Margherita en de Marinara. Daar vul je natuurlijk niet een hele menukaart mee, dus worden de klassiekers aangevuld met smaken als Caprese (zowel warm als koud), Melanzane en is er ook een vegan variant.
Er is één ding dat alle pizza’s met elkaar gemeen hebben: de Napolitaanse smaak wordt gewaarborgd. “Onze partners in Italië vinden het enorm belangrijk om de smaak van het originele product te behouden, net als wij overigens. Daarom willen we daar niet te veel aan sleutelen.”
Knipoog naar de kapsalon

Toch vind je naast de traditionele pizza’s ook de Chick’n Andalus op de kaart van Panda Pizza. Dit is een knipoog naar de Rotterdamse Kapsalon.
“We wilden iets unieks doen voor Rotterdam, daarom hebben we onze eigen variant op dit populaire gerecht gemaakt. Mét onze signature pizzabodem natuurlijk. De pizza is belegd met kip, geroosterde paprika, gebakken aardappelen en natuurlijk de Andalousesaus en peterselie om ‘m af te maken. Dit is onze ode aan Rotterdam, zo’n pizza zul je nergens anders vinden.”
Dit is onze ode aan Rotterdam, zo’n pizza zul je nergens anders vinden. Zine Zouggari
Smaaksensatie

Natuurlijk moeten de pizza’s ook geproefd worden. Allereerst komt er een klassieker op tafel: de Margherita. Al bij de eerste hap merken we dat hier niet zomaar de eerste beste afhaal- of diepvriespizza voor ons staat. De luchtige bodem is licht en is het perfecte voertuig voor de rijke tomatensaus en zachte mozzarella.
Met elke hap die we nemen, wanen we ons op een zonnig plein in Napels. Ook de pizza Caprese is een succes. We kiezen voor de koude variant die rijkelijk belegd is met rode cherrytomaten, buffelmozzarella, olijfolie en verse basilicum. De koude toppings zorgen voor een verrassend mondgevoel en combineren goed met die heerlijke pizzabodem.
Opvallend interieur

Het interieur van Panda Pizza bevat verschillende eyecatchers. De grote, hoge ramen zorgen ervoor dat het pand goed opvalt en de neonlampen geven het geheel een 80’s vibe.
Binnen springt vooral de grote muurschildering met de tekst ‘Leopard Crust’ in het oog. Die tekst staat er niet zomaar: een kenmerk van de Napolitaanse pizza is dat deze zwarte vlekken op de rand heeft. Dit wordt ook wel de luipaardrand genoemd. Zonder deze korst geen authentieke Napolitaanse pizza.
Met een naam als Panda Pizza kan het niet anders dat je het gelijknamige dier ook terugziet in het interieur, bijvoorbeeld op de muur en de menukaarten.
“In eerste instantie kozen we voor de naam Panda Pizza, omdat het lekker bekt. Daarnaast wilden wij traditioneel Italiaanse pizza’s op de Rotterdamse kaart brengen, maar absoluut geen stereotype Italiaanse naam en uiterlijk. Van daaruit is de naam Panda Pizza geboren.”