Het opkomende Veerhavengebied in Rotterdam is weer een gezellige horecazaak rijker. Eind september opende Brunch Bar Rotterdam. Hazel Dammes ging hiermee haar droom achterna en startte haar eigen persoonlijke brunchbar aan de Scheepstimmermanslaan. Wij hadden het genoegen dat wij op een vrijdagochtend (voor de tweede horeca lockdown) mochten genieten van de signature dish, namelijk het champagneontbijt. Een feestelijke start van ons weekend!
Klein en persoonlijk

Brunch Bar Rotterdam is gevestigd in een pijpenla van een pandje. Je voelt je er direct thuis zodra je binnenstapt met het zéér Instagrammable interieur met veel pasteltinten, de marmeren tafeltjes en verse bloemen. De velvet banken met spiegelwand erboven doen ons direct denken aan Parijs. Een gezellig, niet té aanwezig, muziekje op de achtergrond en een warm welkom van eigenaresse Hazel stemmen ons goed. Wat zal er allemaal voor heerlijks op de kaart staan?
Het eerste dat ons opvalt is de ‘theekaart’. Een aparte kaart voor thee? Ja! En niet zomaar thee. De thee komt in de vorm van een soort on-ontpopte droogbloem, die zich langzaam opent in het warme theewater. Een waar kunstwerkje en de smaak is nog heerlijk ook. De flora tea is in verschillende smaken beschikbaar, maar je kunt natuurlijk ook gewoon de mooiste bloem kiezen.
Champagne- en katerontbijt

Heb je iets te vieren? Dan is het champagneontbijt bij Brunch Bar Rotterdam iets wat je niet wilt missen. Een mooi plateau met onder andere een meerzadencracker met avocado, zalm, kwartelei en kaviaar (kaviaar bij het ontbijt!), verse croissants en een coupe du champagne zorgen voor een feestelijk begin van de dag. Het enige dat we aan te merken hebben op dit heerlijke ontbijt is dat de açaíbowl wat meer body kan gebruiken. Maar hé, ze is net open en Hazel neemt alle tips met beide handen aan. Wedden dat de açaíbowl de volgende keer helemaal perfect is?
Met een stevige kater, is het laatste waar je zin in hebt zelf achter het fornuis kruipen om iets in elkaar te flansen. Het team maakt met liefde een vers katerontbijt voor je klaar, dus de keuze lijkt ons snel gemaakt. Het gembershot zorgt voor een flinke vitamineboost en de spiegeleieren met spek, de açaíbowl met fruit en proteïnewafel met pindakaas, banaan, kokosflakes, kaneel en munt zullen de lege maag voor de rest van de dag goed vullen.
Natuurlijk kun je ook losse gerechten bestellen. Zo staan er bijvoorbeeld wentelteefjes, pancakes van boekweit en toast met geroosterde pompoen met geitenkaas op het menu. Dit is slechts een greep uit het assortiment, want de menukaart is vrij uitgebreid. Voor ieder wat wils!
Borrel

Zit je na de brunch veel te lekker om op te staan en krijg je langzaamaan zin in een goed glas wijn? Dan kun je gewoon blijven zitten voor de borrel. Natuurlijk is het ook mogelijk om pas op een later tijdstip aan te schuiven, tot 18:00 uur is de Brunch Bar Rotterdam geopend. Op de kaart staan verschillende wijnen, van een frisse Verdejo tot een soepele Malbec. Combineer het met een romige burrata, frisse tonijntartaar of guilty pleasure frietjes en de borrel kan beginnen.
En vergeet de bubbels natuurlijk niet. Er wordt zelfs een goede alcoholvrije bubbel geserveerd, voor degenen die de alcohol liever (tijdelijk) overslaan. Deze PasDuTout komt overal als best geteste alcoholvrije ‘champagne’ uit de test. Dus ook prima voor tijdens de lunch als je daarna nog aan het werk moet.
Servies van Rotterdammes

Ondernemen zit duidelijk in de familie Dammes, want het zusje van eigenaresse Hazel heeft haar eigen servieslijn Rotterdammes gestart (te vinden onder @Rotterdammes op Instagram). Servies met Rotterdamse boegbeelden zoals de Euromast, Erasmusbrug of Markthal. Een onderdeel uit de collectie is te koop bij de Brunch Bar Rotterdam. Het is ook mogelijk om een persoonlijke creatie door haar te laten maken op aanvraag. Leuk om cadeau te doen. Zo scoor je nog eens bij je schoonouders (ondergetekende spreekt uit ervaring).
Eigen zaak in coronatijd
We gingen langs bij Hazel haar mooie Brunch Bar Rotterdam net voordat de horeca opnieuw zijn deuren moest sluiten. Je eerste eigen zaak openen in coronatijd, en dan ook binnen twee weken weer je deuren moeten sluiten. Gelukkig staat Hazel er nog steeds heel positief in en kun je nu de lekkere koffie en gerechtjes afhalen. Vanaf dit weekend hebben ze iets leuks erbij: zelfgebakken oliebollen met allerlei verschillende dips en wafels met toppings. Of je nu iemand wilt verrassen of gewoon zomaar wil genieten van een met liefde bereide brunch: Ga gezellig langs en steun deze jonge onderneemster met een groot hart voor haar eigen zaak!