Oui oui, Bar Simon

Bar Simon zit op het Middellandplein in West. Wij gingen langs deze trendy restobar, waar veel van Frankrijk en een beetje van Nederland te vinden is.

18 Sep 2024 Willemijn Mosch

blogger Willemijn sleept haar vrienden graag mee naar de nieuwste pareltjes in Rotterdam voor een lekkere zoete snack, stevige lunch of uitgebreide borrelplank met voldoende bier.

Oui oui, Bar Simon

Op het Middellandplein in West bevindt zich in een knus en statig hoekpandje Bar Simon. In deze trendy restobar vind je veel van Frankrijk en een beetje van Nederland. Aan een van de kleine marmeren tafeltjes kun je, gezeten op een klassiek bistrostoeltje en vergezeld door een botervette chardonnay uit de Bourgogne, genieten van een portie bitterballen en escargots.

​Vol met (Franse) sfeer


Het terras van de hippe Bar Simon is omgeven door het gedruis en gepeupel van het Middellandplein en een leuke sfeerverlichting. Een perfecte locatie voor een borrel waarbij er wat te loeren valt. Deze borrel starten wij goed, met de crémant en brood met boter die de eigenaresse Simone Houg ons serveert.

​Eigenzinnige klassiekers op het menu


De kaart van Bar Simon staat bol van de Franse klassiekers, maar wel met een eigenzinnige draai. Je kunt ervoor kiezen om allerlei hapjes te delen, zoals een cannelé met eendenlever of een kaasplankje.

Wij gaan echter voor een geheel menu, dat je op de minder drukke dagen voor een zacht prijsje kunt afnemen.

Zoet, zuur en zacht


Hannah Rosalie Photography

Wij eten vooraf de aubergine aigre-douce, die fluweelzacht gegaard is en samen met de zoetzure saus, salsa van munt en daslook en de shiitake een bijzonder gerecht vormt. Ook de escargots met een smaakvolle kruidenboter stellen zeker niet teleur.

De (hele) artisjok is ook een veel geziene ‘gast’ op het terras en bewaren we voor een volgend bezoek.

​Een goede vangst


Eigenaresse Simone Houg vertelt ons bij de hoofdgerechten met trots over de dagvangst: een joekel van een heilbot. Deze vis van de dag laten wij niet aan ons voorbijgaan en doet ons welsmaken met pastinaakcrème, appel, cantharellen, een saus van dragon en wat kaviaar om het af te maken.

Ook de steak van bavette met zijn romige en pittige pepersaus gaat er ook goed in.

Let op je bord


Hannah Rosalie Photography

Nu zijn wij niet de enige met een goede vangst. Het vegetarische hoofdgerecht van spitskool, met romesco saus, rösti en parmezaan is een echte hardloper. Dit niet alleen bij de vaste bezoekers.

Tijdens een van de fotoshoots bleek dit gerecht namelijk op een onbewaakt moment ook goed in de smaak te vallen bij de meeuwen die Rotterdam in deze zomermaanden rijk is.

​À bientôt bij Bar Simon


Hannah Rosalie Photography

Wij sluiten op Franse voet af met een tarte au citron. Deze Franse citroentaart bestaat uit een knapperige taartbodem, een zoetzure citroencrème en een luchtige meringue topping. Deze overtreft onze standaarden en bevestigt onze voornemens om snel terug te gaan naar deze leuke restobar.

Geen au revoir, maar een à bientôt dus.


Hoofdfoto door Hannah Rosalie Photography

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Herfst sfeer in de Markthal: 10 x comfort food plekjes voor de koudere dagen

We delen een top 10 van comfort food plekjes tijdens de herfst in de Markthal: rijke bouillons, kruidige wereldkeukens en knusse plekken voor warme dranken.

Kunst op de golven: ontdek de juweeltjes aan boord van de ss Rotterdam

Tijdens de nieuwe rondleiding bij ss Rotterdam, de kunsttour, maak je een culturele reis langs deze kunstwerken en de verhalen die zij vertellen.

9 tips voor Antwerpen

Binnen een paar uur sta je in Antwerpen, waar je heerlijk een weekendje kan vertoeven. De Buik geeft een paar goede tips voor en alomvattend weekend.