Overheerlijke noodle soup? Get to Noo.me!

We hebben er weer een noodle bar bij! Noo.me aan de Botersloot serveert soepen, bijgerechten en desserts uit alle hoeken van Azië.

15 Feb 2017 Xiang van der Weyden

blogger Als studente voeding en diëtetiek is Xiang altijd op zoek naar de beste smaken. Hierbij maakt ze geen onderscheid tussen gluten- en suikervrije lekkernijen en moddervette burgertrutjes.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Noo.me

Botersloot 18A, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Aziatisch Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Overheerlijke noodle soup? Get to Noo.me!

Vers gearriveerd vanuit het verre oosten: Noo.me, te vinden op de Botersloot. Het allerleukste? Gepensioneerde ouderen buigen zich over jouw bijgerechten en nagerechten! De winter is bijna voorbij, maar geloof ons, van een kom Noo.me’s dampende noodle soup word je het hele jaar door gelukkig.

Eigenaar Danny (echte naam: Chung Yung) is een echte Rotterdammert met roots in Hong Kong, die veel ervaring in de horeca heeft. Jarenlang heeft Danny gewerkt in voornamelijk Aziatische restaurants, maar hij liep altijd rond met de gedachte een eigen noodle bar te starten via crowdfunding. Eentje die anders is dan anders. Eén waar het vooral om interactie draait. Of hoe Danny verwoordt: ‘Niet per se de lekkerste, maar wel de leukste.’

Noo.me betekent interactie 


Deze interactie zien we terug in de naam. Noo.me kan namelijk op twee manieren worden uitgesproken: ‘noe mie’ en ‘noo mie’. Op de eerste manier presenteert Noo.me noodles en me, een interactie tussen noodles en de gast. De tweede manier spreek je uit als ‘know me’: ‘Get to know the noodles’, want Azië is natuurlijk geen Azië zonder de noodles. De noodle bar vertegenwoordigt de verscheidenheid aan Aziatische keukens. Zo vind je er Vietnamese, Thaise, Chinese maar ook Japanse en Maleisische noodles terug. ‘Niet per se authentiek, maar de manier waarop wij het leuk en lekker vinden.’ Authentiek met een twist dus.

Go Nuts!

Vanavond slenteren we over de Botersloot, de straat waar Noo.me zich bevindt. Vanbuiten voelt de noodle bar redelijk luguber en misschien wat kaal aan, maar bij binnenkomst warmen we gelijk op: het interieur bevat duidelijk industriële invloeden, met een Aziatisch tintje. We zijn de eersten. Meteen worden we hartelijk verwelkomd door de eigenaar himself, die alle tijd voor ons neemt. Zo laten we ons vertellen dat de bouillons 4 tot 12 uur op het vuur staan om echt op smaak te komen. 


Op aanraden van Danny bestellen we een hoijicha thee, een geroosterde groene thee, en laten de omgeving rustig op ons inwerken. De officiële menukaart is nog niet beschikbaar, dus bestellen we vanaf de soft openingskaart. Bovenaan prijkt de Gogo Nuts Laksa, meteen het populairste item van de kaart en Danny’s persoonlijke favoriet. Geen doorsnee soepje trouwens, want deze Maleisische en Singaporese specialiteit getrokken uit garnaal, is een doordringende smaakexplosie met een behoorlijk pittig randje. Kruiden laten mijn smaakpapillen tintelen van geluk, de romige kokosmelk blijkt een perfecte aanvulling. Ook de wanton noodle soup is niet verkeerd: royaal gevuld en goed op smaak. Deze soep trekt echter bleekjes weg bij de Laksa, zij steelt hier de show. Desondanks is de wanton noodle soup een fijne smaakafwisseling wanneer de Gogo Nuts Laksa je iets te heet wordt.


Onze bijgerechten bestaan uit char siu bao en homemade dumplings. Met name de dumplings zijn verfijnd: huisgemaakt, en dat proef je! Het uiterst dunne, knapperige deeg sluit perfect om de vulling van varkensvlees. Hier is maar één verklaring voor: handarbeid. Machinaal bewerkt deeg kan namelijk nooit zo delicaat zijn.

De officiële kaart


Op de nieuwe kaart zul je verschillende bijgerechten en desserts aantreffen (denk grilled skewers, yin yang balls, mucho mochi, milky way to heaven). Verder 7 á 8 noodle soups (o.a. bouillons van varken, kip, beef, garnaal en zeewier) en een wisselend aanbod van limited editions. Opvallend zijn de Ramunes: echte Japanse frisdranken in alle soorten smaken. Deze worden gedicht met een glazen kogel en op een speciale manier geopend. Bestellen doe je volgens het drie items menu, waarbij je één noodle soup kiest en twee bijgerechten en/of desserts. Ook beschik je over de mogelijkheid om de noodle soup te customizen (extra raw beef slices, fish cake, tofu puff? You name it!). Bij iedere noodle soup ontvang je één sticker, die in meervoud kan leiden naar gratis bekertjes, kommetjes, maar bijvoorbeeld ook een nagelbehandeling en als klapper op de vuurpijl een vliegreis voor één persoon. Tot slot zal er een ‘special board’ komen waar je de lang bewaarde recepten van oude rotten in het vak kunt proeven. Denk aan Thang’s mango passion cake, bijvoorbeeld. Voor deze oplages zal echter een op = op gelden, dit houdt het exclusief voor ons en leuk voor de ouderen.

Concurrentie? 


Conculega Deli Tasty  ziet Danny niet als concurrentie, maar als uitstekende aanvulling. Deli Tasty brengt op haar manier de Aziatische keuken onder de aandacht en biedt Danny genoeg ruimte. ‘Er is maar één concurrent en dat ben je zelf. Als je het goed doet, komen mensen vanzelf.’ 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Milan xxx 16 Feb 2017, 12:45

Deli tasty zit op de Meent niet Botersloot

Lees ook deze verhalen
Japanse toverdrank bij Hinoki noodle soup

We hebben er weer een nieuwe ramenbar bij. Ga naar Hinoki voor authentieke Japanse ramen en hysterische Japanse frisdranken.

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.