De dagelijkse spits trotseer je toch net wat beter als je weet dat je bus-, tram- of metrorit beloond wordt met lekker eten. Reizen met de RET was nog nooit zo lekker! De Buik selecteert dit jaar wederom de leukste restaurants waar je in ruil voor Miles kunt genieten van een verrassend driegangenmenu. De komende weken reis je maar wat graag om aan te schuiven bij La Buvette.

Na een flinke renovatie heeft La Buvette begin juni de deuren weer geopend met: een nieuw interieur, terras, mede-eigenaar én menukaart. Hiermee zijn zij het eerste restaurant dat op de vernieuwde Coolsingelboulevard een terras hebben. Het splinternieuwe terras is super groot en door de ligging is er van ‘s ochtends tot ‘s avonds zon. De ideale plek dus om de hele dag op het terras te genieten van de Franse gerechten of een goede borrel. De metamorfose binnen heeft geleid tot een prachtig vernieuwde brasserie met velvet details, natuurprint behang en een bar in het midden van de ruimte.
In 2015 nam eigenaar Martin Baan al intrede in het monumentale Erasmushuis en sinds september 2018 is Joris van Dongen (eigenaar van Stalles, Club Vibes en Kraftbar) mede-eigenaar geworden. Eén ding is altijd gelijk gebleven: de brasserie serveert klassieke Franse brasseriegerechten. Van steak tartare met frites tot terrine van eendenlever en kalfswang.
Het OVMiles-menu

Het driegangenmenu bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht en is exclusief drank. Je bestelt de actiecoupon van 9 juli tot en met 9 september 2019, maar kunt hem nog verzilveren tot en met 20 september 2019. Het menu is te verzilveren bij La Buvette van donderdag tot en met zondagavond. In tegenstelling tot veel andere restaurants, opent de keuken van La Buvette al om 17.00. Zo kun je na een drukke dag werken of winkelen direct aanschuiven.
Uiteraard is het samengestelde menu helemaal in Franse stijl. Er wordt afgetrapt met een bouillabaisse petit uit de keuken van chef Rob van der Burg. Zoals het een echte traditionele bouillabaisse betaamd, is deze opgebouwd met rouille. Dit is de rode saus uit de Provençaalse keuken, bestaande uit rode chilipepers, eierdooiers, cayennepeper, saffraan, knoflook en olijfolie. De bouillabaisse wordt gecomplementeerd met gruyère (Zwitserse kaas), venkel en toast. Voor het hoofdgerecht wordt confit de canard, eendenvlees, opgediend. Hierbij wordt een wortel-sinaasappel compote geserveerd en over het vlees wordt port-jus geschonken. Vanzelfsprekend mogen Franse frites hierbij niet ontbreken. Het menu wordt afgesloten met heerlijke profiteroles met warme chocolade en amandel.
Hoe gebruik ik deze actie?
1. Maak een OVMiles-account aan of log in en bestel je coupon hier.
2. Reserveer vooraf via 010 - 2617222 of via reserve@la-buvette.nl onder vermelding van OVMiles en jouw unieke code.
3. Lever je coupon in bij La Buvette en geniet van het OVMiles-menu!
Met de RET naar La Buvette
La Buvette is gevestigd in hartje centrum en staat bijna ‘op’ station Beurs. Vanaf de metro is het nog geen minuut lopen en ook tramhalte Beurs stopt pal voor de deur. Mocht je met de trein komen, dan heb je te voet binnen tien minuten de brasserie bereikt vanaf treinstation Blaak.
Eten met OVMiles
OVMiles is het gratis spaarprogramma van de RET, dat je beloont voor iedere kilometer die je reist met de bus, tram of metro van de RET. In 2019 kun je met je gespaarde Miles genieten van een heerlijk driegangendiner. Voor 100 Miles + €25 schuif je elke 2 maanden aan bij een culinaire Rotterdamse hotspot. Klik hier om een OVMiles-account aan te maken.