Pillars is een steunpilaar voor quality time

Op de kaart bij Pillars, op de begane grond van het Marriott Hotel serveren ze een kaart met simpele, gevarieerde gerechten en interessante cocktails.

3 Jun 2022 Eva Ruighaver

blogger Eva is student Communicatie en Media aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze heeft een grote passie voor ontdekken en creativiteit, en schrijft dan ook graag in kleuren en geuren over de meest inspirerende plekjes van Rotterdam.

Pillars is een steunpilaar voor quality time

Op enkele meters vanaf Rotterdam Centraal stap je vanaf de drukte van de stad zo de rust in bij Pillars Bar & Kitchen. Het restaurant is gelegen in de lobby van het Marriott-hotel, op de begane grond. De ruime opzet, het donkere hout en de gedimde verlichting zorgen voor een ontspannen en aangename uitstraling. Op de kaart staan klassieke gerechten met voor ieder wat wils: van een burger tot oesters tot ravioli met truffel.

​Cocktails en keuzestress 


Binnen oogt het restaurant warm en sfeervol door het zachte licht en de blauwe en gouden tinten. De rust in het restaurant staat enigszins in contrast met het drukke Central District erbuiten. De kaart bij Pillars is simpel met ongecompliceerde, maar sterke gerechten. Ondanks dat het niet een hele uitgebreide kaart is, besluiten we dat alles erg goed klinkt en we alsnog niet kunnen kiezen. We beginnen met een cocktail, een pornstar martini en een espresso martini. Ze hebben beide een goede schuimlaag en zijn erg zacht van smaak, een goede start van de avond. Naast deze alom bekende cocktails hebben ze ook interessante andere opties, zoals de kahlua sour en de coconut daiquiri.

Vlees en vis 


Voor het voorgerecht kiezen we de zeebaars en de carpaccio. De carpaccio bevalt goed, de ietwat zure balsamicodressing op de zoute carpaccio zorgt voor een fijne balans. De zeebaars valt vooral in de smaak; de citrusvinaigrette door de rauwe zeebaars maakt de vis romig maar is totaal niet overheersend en ondersteunt de smaak van de vis perfect. De rode ui geeft het geheel nog een kleine kick. Ook de hoofdgerechten op de kaart zijn bekende succesnummers met genoeg variatie. We gaan voor steak met asperges en aardappelpuree en ravioli met truffel. De steak wordt geserveerd in een sausje van groene peperkorrels, dat het gerecht wat pit geeft. De truffel in de ravioli is niet overheersend maar komt goed naar voren en de notige smaak van de hazelnoten is een goede keus bij de truffel.

​Nog lang niet naar huis 


Met pasta, kaas en noten is de ravioli een vrij zwaar gerecht, maar als er dan gevraagd wordt of we nog een dessert willen, kunnen we het niet laten. Door de ongedwongen sfeer in het restaurant hebben we écht even de aandacht voor elkaar, dus een tijdje natafelen zit er nog wel in. Er is keuze uit twee desserts, beide echte treffers: rabarbercompote met crumble en vanille-ijs en witte chocolademousse met aardbeien. Vooral de witte chocolademousse is een succes. Over de mousse is een sausje van passievrucht gegoten, waardoor er af en toe een tropisch tintje naar boven komt. Een solide afsluiter van het diner, die zeker weer de moed geeft om de drukte rondom Rotterdam Centraal terug in te stappen na een fijne avond bijpraten in de oase van rust van Pillars.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.

Uit eten om de hoek: 14 x leuke restaurants in een woonwijk

Uit eten gaan kan ook gewoon om de hoek, in je woonwijk inplaats van in de drukke stad. Ontdek hier 14 leuke restaurants verstopt in een rustige woonwijk.