Op enkele meters vanaf Rotterdam Centraal stap je vanaf de drukte van de stad zo de rust in bij Pillars Bar & Kitchen. Het restaurant is gelegen in de lobby van het Marriott-hotel, op de begane grond. De ruime opzet, het donkere hout en de gedimde verlichting zorgen voor een ontspannen en aangename uitstraling. Op de kaart staan klassieke gerechten met voor ieder wat wils: van een burger tot oesters tot ravioli met truffel.
Cocktails en keuzestress

Binnen oogt het restaurant warm en sfeervol door het zachte licht en de blauwe en gouden tinten. De rust in het restaurant staat enigszins in contrast met het drukke Central District erbuiten. De kaart bij Pillars is simpel met ongecompliceerde, maar sterke gerechten. Ondanks dat het niet een hele uitgebreide kaart is, besluiten we dat alles erg goed klinkt en we alsnog niet kunnen kiezen. We beginnen met een cocktail, een pornstar martini en een espresso martini. Ze hebben beide een goede schuimlaag en zijn erg zacht van smaak, een goede start van de avond. Naast deze alom bekende cocktails hebben ze ook interessante andere opties, zoals de kahlua sour en de coconut daiquiri.
Vlees en vis

Voor het voorgerecht kiezen we de zeebaars en de carpaccio. De carpaccio bevalt goed, de ietwat zure balsamicodressing op de zoute carpaccio zorgt voor een fijne balans. De zeebaars valt vooral in de smaak; de citrusvinaigrette door de rauwe zeebaars maakt de vis romig maar is totaal niet overheersend en ondersteunt de smaak van de vis perfect. De rode ui geeft het geheel nog een kleine kick. Ook de hoofdgerechten op de kaart zijn bekende succesnummers met genoeg variatie. We gaan voor steak met asperges en aardappelpuree en ravioli met truffel. De steak wordt geserveerd in een sausje van groene peperkorrels, dat het gerecht wat pit geeft. De truffel in de ravioli is niet overheersend maar komt goed naar voren en de notige smaak van de hazelnoten is een goede keus bij de truffel.
Nog lang niet naar huis

Met pasta, kaas en noten is de ravioli een vrij zwaar gerecht, maar als er dan gevraagd wordt of we nog een dessert willen, kunnen we het niet laten. Door de ongedwongen sfeer in het restaurant hebben we écht even de aandacht voor elkaar, dus een tijdje natafelen zit er nog wel in. Er is keuze uit twee desserts, beide echte treffers: rabarbercompote met crumble en vanille-ijs en witte chocolademousse met aardbeien. Vooral de witte chocolademousse is een succes. Over de mousse is een sausje van passievrucht gegoten, waardoor er af en toe een tropisch tintje naar boven komt. Een solide afsluiter van het diner, die zeker weer de moed geeft om de drukte rondom Rotterdam Centraal terug in te stappen na een fijne avond bijpraten in de oase van rust van Pillars.