Pizza Beppe opende tamelijk geruisloos enkele maanden geleden haar deuren in het pand waar eerst Dudok Patisserie zat, net achter de Meent. De kleine gourmet pizzaketen zet hiermee haar eerste stap in Rotterdam en dus was het hoog tijd voor de Buik om langs te gaan voor een pizzatest en lees vooral door tot het eind, want daar vind je nog wat nieuws over Pizza Beppe.
Associazione Verace Pizza Napoletana

Een hele mond vol, maar dit is de naam van het keurmerk waar de pizza's van Pizza Beppe aan voldoen. Kort gezegd zijn het super lekkere pizza’s op Napolitaanse wijze bereid, die bekend staan om hun volwaardige kwaliteit van ingrediënten, de elasticiteit van het deeg en korte bereidingstijd in de zeer hete pizzaoven.
Voeg daarbij de gezellige Napolitaanse sfeer in het restaurant zelf en het succes van de pizza’s afkomstig uit Napels is verklaard.
Pizza Beppe in Rotterdam
Pizza Beppe, dat klinkt bekend en dat komt doordat ze ook zaken in Amsterdam, Utrecht en enkele andere steden in Nederland hebben. Het is een kleine keten, die in Rotterdam niet kon ontbreken. Ze vonden een mooie locatie in de Westewagenstraat. Knus, aan het water en in het centrum, net achter de Meent.
Bij binnenkomst worden we meteen begroet door het zeer vriendelijke personeel. Het restaurant oogt knus, heeft een schattige vide met wat extra tafeltjes en een ruim terras buiten aan het water. Onze blik wordt gelijk getrokken door de grote steenoven met de vingervlugge pizzachef ervoor, die in korte tijd de mooiste pizza’s tevoorschijn tovert. Pizza Beppe bestaat in Rotterdam nu pas een aantal maanden, maar dat is niet te merken!
Als voorafje nemen we een voorgerecht om te delen, omdat om zo meer ruimte voor de pizza zelf te houden. We kiezen voor de burrata met tomaatjes. Deze is zoals je hoopt dat die is: simpel, vers, en lekker romig. Precies goed voor een frisse start.
Over naar de pizza's van Beppe

Als hoofdgerecht kiezen we uiteraard pizza’s, de honey tartufo (fior di latte, venkelworst, Grana Padano D.O.P., truffelroom, truffelhoning). Deze pizza komt zonder tomatensaus en is een aanrader op het menu. Ook gaan we voor een klassieker, de Capricciosa, Napolitaans gebakken deeg met San Marzano tomaten D.O.P., fior di latte, champignons, prosciutto cotto (gekookte Italiaanse ham, red.), gegrilde artisjokken en Taggiasca olijven.
D.O.P. betekent dat de ingrediënten in Italië gekeurmerkt zijn, hoge kwaliteit dus. De ober vertelt ons dat Napolitaanse pizza’s slechts 90 seconden in de oven hoeven. Daardoor zijn de pizza’s lekker deegachtig, maar toch knapperig.
En uiteraard: tiramisu (en nog een nieuwtje)

Als nagerecht kozen we op aanraden van het personeel de huisgemaakte tiramisu. Waarom deze werd aangeraden, proefden wij meteen. De tiramisu smaakte lekker romig en was precies op smaak gebracht door de perfecte hoeveelheid cacao.
Pizza Beppe is meer dan alleen pizza, ze presenteren zich als een 'lifestyle' en werken samen met een fitnessconcept als BTYCLB en een kledingmerk zoals Equalité. Equalité opent dit weekend hun winkel in de van Oldenbarneveltstraat.
Afsluitend: wij van de Buik mogen jullie ook vertellen dat er een tweede en zelfs derde locatie gaat openen… de van Oldenbarneveltstraat en Witte de With mogen Pizza Beppe gaan verwelkomen, eind juni al. Waar eerder Nostra zat (op de van Oldenbarneveltstraat) en waar eerder de Ben & Jerry's winkel zat (Witte de With) hangen de roze stickers al op de ramen.
Hou ze dus goed in de gaten en ga vooral ook genieten op hun terras.