Poké bowls en nieuwe toppings bij The Poké Box

The Poké Box introduceerde onlangs nieuwe toppings. Wij vonden het hoog tijd om deze te proeven.

24 Feb 2020 Stéphanie Pieter

blogger Stéphanie is dankzij haar Indonesische en Molukse roots een foodlover by nature. Hét recept voor een glimlach op haar gezicht? Fotograferen en goed eten.

Poké bowls en nieuwe toppings bij The Poké Box

De hippe poké-zaakjes schieten als paddenstoelen uit de grond in Rotterdam. Poké blijkt immers een groot favoriet onder de Rotterdammers. Waarom? Dat kunnen we wel raden; het is makkelijk, snel, betaalbaar, gezond en bovenal gewoon heel erg lekker. Hoewel het Hawaiiaanse gerecht poké oorspronkelijk heel eenvoudig was, staat poké in Rotterdam voor goedgevulde bowls die naar iedere smaak en iedere voorkeur samen te stellen zijn. Zelfs de vis (van oudsher het basis ingrediënt van poké) lijkt geen vereiste meer te zijn met alle vegetarische- en vleesopties die we tegenwoordig hebben. Over deze ingrediënten gesproken; The Poké Box introduceerde onlangs nieuwe toppings. Hierdoor vinden we het hoog tijd om een bezoekje te brengen en deze, samen met de bowls, uit te proberen.

We komen aan in het filiaal aan de Posthoornstraat, de eerste vestiging van The Poké Box. Inmiddels hebben zij door het succes in de Wijnhaven ook de deuren geopend aan het Weena. De zaak heeft een hippe en moderne uitstraling. Wat ons vooral opvalt is de bar in de vorm van een box en het patroon op de bar dat iets wegheeft van de schubben van een vis. Het is vandaag vrij rustig in het pand, maar de mannen ‘in the box’ zijn druk bezig met het bereiden van bestellingen. We kijken hongerig naar alle toppings en zoeken een plekje uit. We worden vriendelijk geholpen door één van de eigenaren, zij staan immers zelf ook gewoon in de zaak te helpen wanneer dit kan.


Het is lunchtijd en we bestellen twee bowls om uit te proberen. De ene bowl bestaat uit: rauwe tonijn, mango, tamago, witte rijst, avocado, zeewier, surimi salade, furikake, poké dressing en knapperige ui. De andere bowl bestaat uit zalm, rijst, bietjes, edamame, tamago, masago, knapperige ui, poké dressing en wasabi mayo. De beide bowls zijn goed gevuld, zien er met al die kleuren mooi uit en de ingrediënten smaken vers. Niet iedere zaak heeft ook tamago als ingrediënt in een pokégerecht, maar dit is met haar lichtzoete smaak een echte aanrader. Verder laten we de foto’s voor zich spreken!

Voordat we weggaan willen we ook twee nieuwe toppings proeven; de unagi en pulled beef. Wanneer we aan unagi denken, denken we vooral aan de “It’s not something you are, it’s something you have!”-uitspraak van Ross in de serie Friends. Vandaag is unagi echter something we eat! De unagi bevalt heel goed; de vis is gegrild waardoor er een knapperig randje aan zit en in combinatie met de teriyakisaus heeft het een lekkere smaak. Ook de pulled beef bevalt ons; wat ons betreft een prima optie voor eters die niet van vis houden of een keer iets anders willen in hun bowl. We sluiten de middag af met een misosoepje en besluiten erna naar huis te rollen.

The Poké Box (en haar nieuwe toppings) is een echte aanrader voor liefhebbers van pokébowls. Verse ingrediënten, een leuke locatie en vriendelijk personeel.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
The Poké Box opent vestiging in het Groot Handelsgebouw

Vanaf begin maart opent er een tweede vestiging van The Poké Box, ditmaal in het Groot Handelsgebouw. Wij spraken met mede-eigenaar Hench Hsu over het afgelopen jaar, hun nieuwe zaak en de toekomst.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.