Polaberry steekt verse lunchgerechten in een luxe en roze jasje

Polaberry op de Karel Doormanstraat in hartje centrum staat bekend om hun aardbeien omhuld door chocolade, maar je kunt hier ook terecht om koffie te drinken of te lunchen.

18 Feb 2022 Tahira Kik

blogger Tahira werkt in de mediawereld. Door haar passie voor verhalen en liefde voor eten, ontdekt ze graag nieuwe eettentjes waarover ze met net zoveel plezier schrijft.

  • 18 Feb 2022

Polaberry steekt verse lunchgerechten in een luxe en roze jasje

Het thema van de nieuwe lunchroom Polaberry is roze: van de stoelen en de muren, tot aan het burgerbroodje en de sushirijst. Na een eerste vestiging in Amsterdam, is de tweede vestiging neergestreken op de Karel Doormanstraat in Rotterdam. Hier kun je in een kleurrijk interieur genieten van zoete lekkernijen zoals aardbeien in chocola, cakesicles - cake op een stokje - en macarons, maar ook van verse lunchgerechten, een kopje koffie of een cocktail. Met zoveel lekkers ga je hier in ieder geval niet weg met honger, maar wel met genoeg foto’s voor Instagram.

Zoete kunstwerkjes 


Bij binnenkomst kijken we onze ogen uit. De inrichting lijkt wel uit een woonmagazine te komen: roze muren en meubilair, bloemetjesbehang, verschillende zithoekjes, velvet bekleding, messing details en zelfs schommels. Toch valt ons oog al snel op de vitrine met aardbeien omhuld door chocolade die eruit zien als ware kunstwerkjes. Ze zijn opgemaakt met bloemen, hartjes en parels en zijn in alle soorten chocolade te verkrijgen, van melk tot ‘ruby’. Dit is dan ook de signature dish van Polaberry, die wij maar al te graag willen proeven. Wanneer we onze tanden in de aardbeien zetten, breekt het dunne knapperige laagje chocolade open en komt de sappige zoete aardbei tevoorschijn. Het is eigenlijk het beste van twee werelden: vers fruit met Belgische chocolade. 

Luxe lunch 


Naast de zoete lekkernijen kun je bij Polaberry ook terecht voor de lunch en daar wordt een speciaal moment van gemaakt. Op de (hoe kan het ook anders) roze menukaart staan geen standaard lunchgerechten, maar juist crispy sushi, ceviche of geroosterde Iberico procureur. Ook kun je kiezen voor verschillende cock- en mocktails, wanneer je een keer iets anders bij de lunch wilt drinken dan koffie of thee. Wij bestellen de Pink Berry en de Gummy Bear Hug mocktail. Er worden twee grote bolle glazen gebracht, gevuld met een felrood en een knalblauw drankje. Ze zijn mooi opgemaakt met bosvruchten en gummy bears, waarvan de zoete smaken ook goed naar voren komen. 

Roze burger 


Als een gerecht op de menukaart de naam van het restaurant draagt, dan is dat veelbelovend. We bestellen daarom de Polaberry burger, waarbij je kunt kiezen tussen pulled chicken of Black Angus burger. Wij kiezen voor de laatste en de bediening komt een kleurrijke burger brengen, waar de cheddar nog van de burger afloopt. Het broodje lijkt bijna feller roze dan de muren, net als de mayonaise die bij de friet wordt geserveerd. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt ook nog eens goed. De Black Angus burger is heerlijk mals en de cheddar is goed gesmolten. De ingelegde rode kool zorgt voor een knapperige textuur en een frisse noot tegenover de zoete BBQ-saus die het geheel smeuïg maakt. 

Gefrituurde sushi 


De friet is niet het enige gefrituurde wat we geserveerd krijgen, er staat ook een crispy sushi roll op de kaart. Er zijn drie varianten: zalmtartaar, tonijntartaar of avocado. Wij nemen zowel tonijntartaar als avocado. De sushi is op geheel eigen wijze gemaakt: de sushirijst is eerst gekookt, vervolgens gerold, in plakjes gesneden en gefrituurd. De gulle hoeveelheid avocado en tonijntartaar wordt na het frituren op het bedje van lauwwarme rijst gelegd. De zoete donkere unagi saus en lichtzure Japanse mayonaise vullen niet alleen elkaar, maar ook de zachte smaak van de avocado en de zilte smaak van de tonijn aan. Deze sauzen geven zoveel smaak, dat de sushi geen sojasaus nodig heeft. 

Als je liever voor een meer gezonde lunch wilt gaan, dan ben je bij Polaberry ook aan het goede adres. Een salade, smoothie of brioche met avocado en gepocheerde eieren behoren ook tot de mogelijkheden. De aardbeien kun je ook afhalen, perfect als je de blits wilt maken op een koffie- of cocktaildate bij iemand thuis.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.