Roha: gedeelde gerechten van niveau in het hart van Oud-Beijerland

De Buik ging op stap naar Oud-Beijerland om een bezoekje te brengen aan het nieuwe restaurant Roha. Hier serveren ze gerechten om te delen en lekkere drankjes.

5 Jul 2024 Wendy Dolk

blogger Wendy is dol op goed eten en lekkere wijn. Daarnaast is ze graag onder de mensen en deelt ze haar culinaire ervaringen aan een ieder die het horen wil.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Roha

Peperstraat 6, Oud-Beijerland Maaltijd: Diner Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 5 Jul 2024

Roha: gedeelde gerechten van niveau in het hart van Oud-Beijerland

Roha, het nieuwste shared dining restaurant in de Hoeksche Waard, dankt zijn naam aan de voornamen van de eigenaren Ron en Hans. De naam is overigens niet door hen bedacht, maar door hun team. Gevestigd in het charmante uitgaansstraatje de Peperstraat in Oud-Beijerland, zetten de eigenaren in op een gemoedelijke vorm van uit eten gaan: shared dining. Iets wat goed past bij het nieuwe uitgaan.

​Van Leff naar Roha: Een nieuw concept voor een breder publiek


Ron en Hans zijn geen onbekenden in de regio, voorheen runden zij tien jaar lang het sjieke restaurant Leff, waar gasten uit de hele Hoeksche Waard op af kwamen. Maar nu is het tijd voor een nieuw concept dat beter past bij de locatie en het uitgaansstraatje.

Met Roha willen ze een breder, alledaags publiek aanspreken dat graag een drankje wil combineren met heerlijke shared dining gerechten.

​Een warme huiskamersfeer met verfijnde gerechten om te delen


Bij binnenkomst in Roha krijg je meteen het gevoel een warme huiskamer binnen te stappen. Het trendy interieur, gecombineerd met een opvallend vloerkleed en een open haard, zorgt voor een huiselijke sfeer. Het restaurant biedt plaats aan 45 personen.

Roha streeft ernaar de verfijning en kooktechnieken van hun Leff-tijdperk te combineren met moderne gerechten om te delen. Zoals gebruikelijk geven we de touwtjes uit handen en laten we ons verrassen door onze gastheer.

We starten met een 18 maanden gerijpte Iberico ham, mooi dun gesneden en gecombineerd met een frisse cava. Daarnaast krijgen we meteen enkele kleine hapjes die onze smaakpapillen uitdagen. De ponzu meringues met zwarte knoflookcrème zijn een opvallende binnenkomer. Als een wolkje lossen ze op je tong op en laten een prettige, fris zure ponzusmaak achter.

​Een tafel vol, van koude delicatessen tot warme verwennerijen


Voordat we het weten, wordt onze tafel gevuld met een aantal koude gerechten: tonijn tataki, steak tartaar en carpaccio. Alles komt in perfecte porties met een goede verdeling van de ingrediënten per hap. De handgesneden steak tartaar zorgt voor een goede bite en een volle vlezige smaak.

De tweede ronde bestaat uit warme gerechten. De sticky rib fingers zijn mals en krijgen in combinatie met gepofte rijst een mooie krokante textuur.

De ogenschijnlijk simpele gehaktballetjes in een tomaat-tandoorisaus laten opnieuw zien dat de chef gaat voor kwaliteit en een perfecte garing. Geen droge gehaktbal in een standaard tomatensaus, maar een sappige, smaakvolle bal. Ook de ossenhaaspuntjes, prima medium gebakken en gemarineerd met hoisin, zijn een genot.

​Zoete afsluiting


Hoewel we eigenlijk al vol zitten, besluiten we op aanraden van de gastheer toch de citroen meringuetaart met Italiaans schuim en een frambozensorbet te proberen. De frisse zure smaken met een licht zoetje zijn de perfecte afsluiting van de avond.

​Roha: een culinaire aanwinst


Alles bij Roha ademt versheid en klassieke bereiding. Consistentie in garing en smaken zonder opsmuk: het product spreekt voor zich met een eenvoudige maar mooie presentatie. De goed op elkaar ingespeelde bediening maakt een avondje uit bij Roha een zeer plezierige ervaring.

Roha is zonder twijfel een aanwinst voor de culinaire scene van Oud-Beijerland en een plek waar iedereen zich thuis zal voelen. De plek in het eerdergenoemde uitgaansstraatje bevestigt maar weer: uit eten gaan is het nieuwe uitgaan.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.