Roha, het nieuwste shared dining restaurant in de Hoeksche Waard, dankt zijn naam aan de voornamen van de eigenaren Ron en Hans. De naam is overigens niet door hen bedacht, maar door hun team. Gevestigd in het charmante uitgaansstraatje de Peperstraat in Oud-Beijerland, zetten de eigenaren in op een gemoedelijke vorm van uit eten gaan: shared dining. Iets wat goed past bij het nieuwe uitgaan.
Van Leff naar Roha: Een nieuw concept voor een breder publiek

Ron en Hans zijn geen onbekenden in de regio, voorheen runden zij tien jaar lang het sjieke restaurant Leff, waar gasten uit de hele Hoeksche Waard op af kwamen. Maar nu is het tijd voor een nieuw concept dat beter past bij de locatie en het uitgaansstraatje.
Met Roha willen ze een breder, alledaags publiek aanspreken dat graag een drankje wil combineren met heerlijke shared dining gerechten.
Een warme huiskamersfeer met verfijnde gerechten om te delen

Bij binnenkomst in Roha krijg je meteen het gevoel een warme huiskamer binnen te stappen. Het trendy interieur, gecombineerd met een opvallend vloerkleed en een open haard, zorgt voor een huiselijke sfeer. Het restaurant biedt plaats aan 45 personen.
Roha streeft ernaar de verfijning en kooktechnieken van hun Leff-tijdperk te combineren met moderne gerechten om te delen. Zoals gebruikelijk geven we de touwtjes uit handen en laten we ons verrassen door onze gastheer.
We starten met een 18 maanden gerijpte Iberico ham, mooi dun gesneden en gecombineerd met een frisse cava. Daarnaast krijgen we meteen enkele kleine hapjes die onze smaakpapillen uitdagen. De ponzu meringues met zwarte knoflookcrème zijn een opvallende binnenkomer. Als een wolkje lossen ze op je tong op en laten een prettige, fris zure ponzusmaak achter.
Een tafel vol, van koude delicatessen tot warme verwennerijen

Voordat we het weten, wordt onze tafel gevuld met een aantal koude gerechten: tonijn tataki, steak tartaar en carpaccio. Alles komt in perfecte porties met een goede verdeling van de ingrediënten per hap. De handgesneden steak tartaar zorgt voor een goede bite en een volle vlezige smaak.
De tweede ronde bestaat uit warme gerechten. De sticky rib fingers zijn mals en krijgen in combinatie met gepofte rijst een mooie krokante textuur.
De ogenschijnlijk simpele gehaktballetjes in een tomaat-tandoorisaus laten opnieuw zien dat de chef gaat voor kwaliteit en een perfecte garing. Geen droge gehaktbal in een standaard tomatensaus, maar een sappige, smaakvolle bal. Ook de ossenhaaspuntjes, prima medium gebakken en gemarineerd met hoisin, zijn een genot.
Zoete afsluiting

Hoewel we eigenlijk al vol zitten, besluiten we op aanraden van de gastheer toch de citroen meringuetaart met Italiaans schuim en een frambozensorbet te proberen. De frisse zure smaken met een licht zoetje zijn de perfecte afsluiting van de avond.
Roha: een culinaire aanwinst

Alles bij Roha ademt versheid en klassieke bereiding. Consistentie in garing en smaken zonder opsmuk: het product spreekt voor zich met een eenvoudige maar mooie presentatie. De goed op elkaar ingespeelde bediening maakt een avondje uit bij Roha een zeer plezierige ervaring.
Roha is zonder twijfel een aanwinst voor de culinaire scene van Oud-Beijerland en een plek waar iedereen zich thuis zal voelen. De plek in het eerdergenoemde uitgaansstraatje bevestigt maar weer: uit eten gaan is het nieuwe uitgaan.