Taste of Heaven: prachtige bordjes comfort

Taste of Heaven heeft een nieuw menu en is sinds kort ook 's avonds open. Verwacht kleurrijke gerechten waar de overdaad van afspat.

15 Mei 2023 Annemieke de Nijs

blogger Annemieke hing haar Amsterdamse advocatentoga aan de wilgen om zich in Rotterdam te storten op haar twee grote liefdes: koken en schrijven.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Taste of Heaven

Jonker Fransstraat 88A, Rotterdam Maaltijd: OntbijtLunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: InternationaalTurks Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Taste of Heaven: prachtige bordjes comfort

Stapels en stapels kunstig opgemaakte american pancakes, gefrituurde kip op wafels met overdadig zoete sauzen, icetea in verschillende kleuren, bowls als schilderijtjes: wie regelmatig op Instagram of TikTok vertoeft zal vast wel eens dromen van deze gerechten. Asya Akgüç, manager van Taste of Heaven in de Jonker Fransstraat, bespeurde hiermee een mooie kans voor de door haar ouders opgerichte zaak. Met haar nieuwe menu onthalen zij en haar familie hun gasten met strak opgemaakte bordjes. 

Bestaande zaak, nieuwe kaart 


Taste of Heaven is een ruim restaurant aan de Jonker Fransstraat waar duidelijk een vernieuwingsslag gaande is. De grote hoeveelheid zwarte en rode leren meubels doen op het eerste gezicht niet vermoeden dat je hier een aantal van de meest fotogenieke bordjes van Rotterdam zal vinden. Maar de bloemenmuur achterin en de ronkende espressomachine achter de counter verraden dat er een frisse wind waait. 

Die vernieuwing zie je terug op het menu en ook in het diverse publiek dat op de gemoedelijke middag waarop wij er zijn de tafeltjes bevolkt. Vaders en moeders met kroost, een expat in het gezelschap van zijn laptop, bouwvakkers op zoek naar een bakkie en vooral veel druk kletsende groepjes vriendinnen. Eén ding is zeker bij Taste of Heaven: iedereen is welkom en iedereen vindt wat naar zijn blieven op de kaart. 

Stylish, sticky en scheutig 


De kaart weerspiegelt de vernieuwde insteek van de familie Akgüç: stylish, sticky en scheutig. Precies wat je zoekt wanneer je jezelf even lekker wil trakteren. Inspiratie hiervoor deed Asya op in hippe etablissementen en all day breakfast gelegenheden in Londen en Parijs die ze via TikTok vond. En dat dit een goede zet was, zien we al voor onze eigen bestelling arriveert. De high tea die op de tafel naast ons verschijnt, oogt namelijk verzorgd, lekker en vooral véél. Het stuk red velvet taart dat bovenop de toren staat is duidelijk niet voor één persoon bedoeld. En die overvloed, die zie je terug in alle gerechten van Taste of Heaven. Gerechten delen is dan ook van harte aan te bevelen. 

Voor de croiffle kom je terug 


Opvallend aan de gerechten die wij voor ons krijgen is dat niet bezuinigd is op ingrediënten. De pancakes worden gemaakt van vers geklopt beslag naar eigen recept, het broodje zalm bevat een erg genereuze hoeveelheid avocado en bij de zoete gerechten vliegen de aalbessen, bramen, stukjes vijg en eetbare bloemetjes je om de oren. En smaakt het ook een beetje? Zeker. Vooral de onder de meeste mensen nog wat minder bekende croiffle, een croissant gebakken in een wafelijzer, die met lekker lobbig geslagen room en fris fruit geserveerd wordt, kan ons bijzonder behagen. Zoet is het allemaal wel, vooral in de drankensectie. Maar we schatten zo in dat men niet bij Taste of Heaven binnenstapt met de lijn als hoogste prioriteit. 

Sinds dit jaar is Taste of Heaven ook ‘s avonds open. Voor, zoals Asya zegt: "Een hamburger, een joppiebaguette, maar een omeletje mag ook." Of voor, zoals wij adviseren, chicken and waffles met Koreaanse gochujang. Om jezelf en je volgers te trakteren op een mooi plaatje en comfortfood in vorm. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.