Wat in 2017 is begonnen als een patisserie die taarten importeerde uit Turkije, is inmiddels uitgegroeid tot volwaardig restaurant met Turkse gerechten, high tea’s, wafels en de bekende pancakes. Eigenaresse Ülker Akqüç had nooit gedacht dat zij dit, samen met haar gezin, in bijna drie jaar kon bereiken. Wij gingen langs bij Taste of Heaven en spraken met Ülker en haar dochter Asya.
In maart 2017 begon het avontuur voor de familie Akqüç. Hiervoor was Ülker nog huisvrouw, had haar man een beveiligingszaak en ging dochter Asya naar school. “Toen ik huisvrouw was, was ik al altijd bezig met koken en bakken. Bakken was echt een soort droom van mij. Mijn man kwam met het idee om taarten te importeren uit Turkije en die te verkopen op de locatie waar zijn eigen bedrijf zat”, vertelt Ülker. Heel het pand is toen omgegooid, er werd een keuken ingebouwd en taarten geïmporteerd. Toen stond daar opeens Taste of Heaven.
Nieuw hoofdstuk
Het gezin begon met iets wat voor hen allemaal helemaal nieuw was. “Toen mijn ouders het idee van Taste of Heaven aan mij vertelden dacht ik: ‘Oke? Heel spontaan dit.’ Niemand van ons had ervaring in de horeca”, vertelt Asya. Maar los van dat feit had de familie er vertrouwen in. Nadat Taste of Heaven haar deuren had geopend kreeg Ülker steeds vaker de vraag “hebben jullie geen broodjes?” of “hebben jullie geen ontbijt”. Aysa kwam uiteindelijk met het idee om aan deze vraag te voldoend oor pancakes en wafels aan de kaart toe te voegen. “We wilden ons niet alleen focussen op Turkse mensen, maar Taste of Heaven echt een plek voor iedereen maken. We zijn heel toegankelijk, veel mensen denken altijd dat omdat wij Turks zijn, hier ook veel Turkse mensen komen maar dat is helemaal niet zo”, vertelt Asya.
Familierestaurant

Taste of Heaven kun je beschrijven als van alles en nog wat. Het restaurant heeft niet één specifieke keuken en je kan er heel de dag door terecht. Toch ligt de nadruk het meest op de zoete, bakkant van de zaak. De social media van Taste of Heaven staat vol met kleurrijke, opgestapelde pancakes, uitgebreide wafels en chocola, bij elke post loopt het water je in de mond. “In het begin van Taste of Heaven stond ik hier met pumps aan, mijn haar mooi gedaan en in een nette jurk. Daar ben ik al snel van terug gekomen, nu sta ik elke dag met een knot in m’n haar en een trainingsbroek in de keuken”, vertelt Ülker lachend. In het restaurant lopen veel mensen de keuken in en uit en hoor je veel gezelligheid vanuit de werkplek komen. “Wij zijn niet echt een basic team, er werken vooral veel vrienden en familie, er kruipt nu ook weer een baby rond haha. Iedereen die hier komt is eigenlijk een deel van onze familie”, vertelt Aysa.
Proefkonijn
Alles wat op de kaart van Taste of Heaven staat, vindt de familie Akqüç zelf ook lekker. “Ik heb een paar maanden lang heel mijn omgeving als proefkonijn gebruikt, iedereen moest mijn nieuwe gerechten proeven en hun mening geven”, aldus Ülker. Aysa knikt instemmend mee op de opmerking van haar moeder en vertelt: “iedereen is hier van binnen en buiten ondertussen gemaakt van pancake en wafel.” Ülker blijft maar nieuwe recepten en gerechten uitproberen om de vernieuwing erin te houden. Omdat er veel concurrentie is in de horecawereld in Rotterdam is dit heel belangrijk volgens haar. “Ik wil niemand nadoen. Soms vragen mensen of we bij een andere zaak gaan kijken om te zien hoe zij het doen maar dan is mijn antwoord eigenlijk altijd nee. Ik wil zelf wat verzinnen en iets maken wat helemaal van mij is”, vertelt zij. Dit is misschien ook de reden dat alles zo goed loopt bij Taste of Heaven.
Jonker Fransstraat
In de toekomst heeft Ülker zeker de ambitie om meer richting het drukke deel van het centrum te vertrekken. De aanloop in de zaak zal dan waarschijnlijk beter worden en ook zal de zaak zo meer naamsbekendheid krijgen. Maar voorlopig kunnen we nog genieten van de zoete baksels van Ülker en haar gastvrije familie op de Jonker Fransstraat.