Trandem opent zondagse wijnbar boven Hofplein

Een pop-up wijnbar op de 10e verdieping boven het Hofplein, daar moet je bij zijn. Ga naar Trandem, maar wees er snel bij.

9 Sep 2025 Marciëlle van der Kraan

blogger Marciëlle een ‘foodie’ noemen is een understatement. Ze is erg nieuwsgierig en het liefst probeert ze dan ook nieuwe producten of gerechten die haar smaakpapillen nog niet eerder hebben mogen waarnemen.

Trandem opent zondagse wijnbar boven Hofplein

Elke zondag wordt het dak van Rooftop Rotterdam omgetoverd tot Trandem: een pop-up wijnbar waar je op 40 meter hoogte, met het Hofplein aan je voeten, geniet van oesters, verfijnde gerechten en verrassende wijnen.

​Hoog boven Hofplein


Na een klim van negen verdiepingen met de lift en zelfs nog een laatste trap omhoog bereik je de rooftop van Hofplein 19 waar Trandem huist. Ondanks het grijze, wat sombere weer, is er volop leven in de brouwerij. Zelfs wat lichte regen jaagt de terrasgangers niet van hun plek. 

“Ik kom straks met drie wijnen waar ik zelf dol op ben”, verkondigt eigenaar Levi de Jong. Samen met horeca-vrienden Olivier Pastoor en Noud Wanschers is hij deze zomer met Trandem gestart, waar je tot 5 oktober elke zondag van 14:00 tot 22:00 uur kunt borrelen op grote hoogte

​Parijse wijnbars

Wat begon als een vernieuwende manier om de evenementenlocatie te laten zien, groeide uit tot een nieuw concept geïnspireerd door de Parijse wijnbars. 

“Ik kreeg eigenlijk de vraag of ik nog iemand kende die zin had om hier elke zondag een pop-upshow te doen. Ik dacht: dat ga ik helemaal aan niemand vragen, dat ga ik lekker zelf doen.”

Als eerst krijgen we twee glazen Yardstick Chardonnay uit Stellenbosch. Bij de eerste slok komen de fruitige smaken van meloen, perzik en citroen je meteen tegemoet. Het is een subtiele wijn met een frisse, wat zure afdronk. 

​Perzikboomgaard


“Ik ben hier heel erg fan van”, zegt De Jong enthousiast. “Deze Zuid-Afrikaanse wijn hebben ze jong gehouden, waardoor die heel dicht in de buurt komt van een Aligoté. Het weer zit vandaag helaas niet mee, maar normaal gesproken, in het zonnetje, zou je me hiervoor zeker wakker kunnen maken.” 

Ondertussen krijgen we ook twee Irish More-oesters met vinaigrette en citroen die goed samengaan met de tweede wijn die we mogen proeven: Caruso e Minini Terre Sicilia Bibbo Zibibbo. 

Als je je neus steekt in een glas van deze West-Siciliaanse wijn, lijkt het net alsog je je in een perzikboomgaard begeeft. Toch heeft deze wijn een veel ingetogenere smaak dan de geur in eerste instantie doet vermoeden. Dat contrast maakt deze wijn erg verrassend.

​Boterzacht


De derde favoriet van De Jong is de Viña Ijalba Tempranillo Blanco uit Rioja. Ook deze wijn heeft een lichte zuurgraad, maar is toch erg fris en soepel. “De wijn heeft kort mogen rijpen, dat is superchill, want dat geeft extra body.” De tempranillo blanco-druif is aan het uitsterven, vertelt hij. “Dit wijnhuis wil deze druif koste wat het kost in leven houden en wij ook.” 

Nu zijn we natuurlijk ook benieuwd naar het eten, want chef Khadim Seck experimenteert graag en stemt zijn gerechten af op de wijnen. 

Zo krijgen we gekonfijte octopus, omdat blancheren de tentakels volgens hem te taai maakt. En hij heeft gelijk: de pulpo is boterzacht en smelt bijna op de tong. Geserveerd met wortel, ui, bleekselderij, limoen en goede olijfolie hebben we nog net ons bord niet afgelikt.

​Smaakexplosie


Verder aten we een carpaccio van diamanthaas met chimichurri, geserveerd met brood. Het vlees was bijzonder mals en de chimichurri was rijk van smaak. Ook hier proef je dat de chef met smaakvolle olijfolie werkt, waar hij zeker niet zuinig mee is. 

De brioche van paling en haringkuit was echt een verrassing. De Vlaamse mayonaise gaf een romige basis, terwijl de limoenrasp voor een frisse noot zorgde. Dat gecombineerd met de zoutige haringkuit en pittige mierikswortel zorgt voor een overvloed aan smaken.

​Laatste zondagen

Trandem is nog vier zondagen geopend, dus er is nog genoeg kans om dit hippe concept te ontdekken. Op 21 september kun je bijvoorbeeld terecht bij ‘Club Turn: Oyster & Disco’, van 18:00 tot 23:00 uur, waar je danst op discoplaten terwijl je geniet van hoogwaardige wijnen en oesters. Toegang voor dit feest is gratis.

De zomer sluit af op 5 oktober met de Closing Party, tevens de verjaardag van eigenaar Levi de Jong. Mochten al je zondagen al helemaal vol zitten, niet getreurd, want De Jong liet al even doorschemeren dat Trandem de eerste zondag van mei weer gewoon de deuren zal openen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.

By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.