Van 't Spit grilt meer dan kip

Na een hevig succes blijkt 010 kipmoe. Van 't Spit breidt haar kaart daarom uit met meer dan alleen gegrilde kip. Met succes.

25 Okt 2017 Marieke Strootman

blogger Een pescotariër met constante lust naar vlees. Voor Marieke is schrijven naast lekker eten een eerste levensbehoefte. Het liefst gaat ze elke dag uit eten.

Van 't Spit grilt meer dan kip

De rokerige houtskoolgeur komt je tegemoet zodra je voet over de drempel zet bij Van ’t Spit. Het Amsterdamse kipconcept streek in de zomer van 2016 neer op de Oostzeedijk maar na een kort, maar hevig succes blijkt: we zijn kipmoe. Dat Rotterdammers verschillen van de Amsterdammer behoeft geen uitleg, maar dat we dat ook terugzien in de horecabehoefte, daar hadden de vier Amsterdammers van Van ’t Spit zich een beetje op verkeken. De nuchtere Rotterdammer hoeft niet, zoals het een echte “020 socialite” betaamd, iédere dag uit eten. En als we uit eten gaan, willen we wel meer te kiezen hebben dan alleen gegrilde kip. Hoogste tijd dus voor de grillmasters van dit chicken-only restaurant om meer aan het spit te hangen.

Kwaliteitsvlees


Van ’t Spit staat sinds de start van hun eerste restaurant voor kwaliteitsvlees. Biokippen van groene boerderijen uit Brabant die alleen het beste eten en leven krijgen – dat werk. Deze propositie verliezen ze met het vernieuwen van hun kaart en concept uiteraard niet uit het oog. Integendeel. Het grillrestaurant voegt 100% Angus burgers toe aan hun kaart, grilt vanaf nu ook spareribs en sappige braadworsten en hangt daarnaast verantwoorde saté van kippendijen aan het spit. Helaas is er voor jouw vegavriend dus (nog) niets passend op de kaart, maar van de heerlijk rokerige smaak van de nieuwe vleesgerechten zou zelfs de gemiddelde vegetariër een avond gaan zondigen. 

Huisgemaakte saus


Een mixed grill die heerlijk smaakt dus, maar wat onderscheidt Van ’t Spit dan van ieder ander eetcafé met deze overkill aan vlees op het menu? Uiteraard wordt het kwaliteitsvlees gemaakt in een uit Engeland geïmporteerde grill die een smaak afgeeft die absoluut niet na te bootsen valt in een gemiddeld oventje. Daarnaast krijg je ook een huisgemaakt sausje naast je vlees waar je je vingers bij aflikt. Van de BBQ-saus, mayo en appelmoes werden we voorheen al zo blij als een kind (kip, patat en appelmoes, wat een jeugdsentiment) maar nu serveren ze ook burger-, saté-, knoflook- en currysaus. Met liefde gemaakt door de grilmasters en dat proef je. 

Venkocello


Ook nieuw is de venkellikeur: eveneens huisgemaakt en een tikkie pittig. Voor degenen met een slechte Sambuca-ervaring wellicht niet een heel succesvol aperitief, maar buiten dat is de “Venkocello” een verfrissend en origineel shotje dat volgens de makers “de maag kalmeert en ruimte maakt voor het toetje.” En dat is absoluut aan te raden als je weet dat de nagerechten bij Van ‘t spit cheesecake en appeltaart zijn. 

Van kip- naar grill restaurant dus! Bij Van ’t Spit kun je vanaf nu terecht voor sappige kip én andere vleesgerechten met een echte rooksmaak. Een smakelijke en welkome uitbreiding, dus snel je wat ons betreft weer eens naar Van ’t Spit voor een avondje eten zoals eten bedoeld is: vlees eet je met je handen, terwijl je pikt van de krokant gebakken friet, wat coleslaw weg hapt en van je maiskolf kluift.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.

Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.