In de Foodhallen kun je nu ook terecht voor authentiek Koreaans comfort food met een moderne twist, namelijk bij Noonchi. Natuurlijk kun je bekende Koreaanse favorieten terugvinden op de menukaart, zoals Korean fried chicken en bibimbap, aangevuld door gerechten met verrassende combinaties. Een goede balans tussen bekend en vernieuwend.
Koreaanse droom in de Foodhallen
Wij houden graag in de gaten welke nieuwe stands openen in de Foodhallen. Voor sommigen is dat een stap richting een mooie toekomst, zoals voor Kyatcha en Bar Pulpo die nu enkele jaren later een of meerdere eigen restaurants hebben. Voor Thuan Tran, eigenaar van Noonchi, is een eigen stand in De Foodhallen al een droom die uitkomt. Zijn stand is te vinden naast Mori Sushi Bar en is te herkennen aan de opvallende mosbekleding van de toonbank. Op de menukaart zien we meteen Koreaanse favorieten staan, maar ook een paar verrassende gerechten die we niet hadden verwacht bij deze Koreaanse stand. Denk bijvoorbeeld aan fried avocado, verschillende soorten flan en zoete mandu.
Bekende gerechten

De twee vertrouwde gerechten die, wat ons betreft, op deze avond niet mogen ontbreken zijn Korean fried chicken en bibimbap. De Korean fried chicken is zowel sappig als krokant, precies goed. De knalrode saus die eroverheen zit, heeft een mooie balans tussen zoet en zout en is net pittig genoeg om onze lippen te laten branden. Daarbij krijgen we de bibimbap met bulgogi. Deze combinatie is een tongbreker om te bestellen, maar zeker de moeite waard. Bibimbap betekent letterlijk gemixte rijst. Bovenop deze rijst liggen verschillende groente, vlees en een gebakken ei. Bulgogi is gemarineerd en dungesneden rundvlees en is heerlijk mals. De groente die hierbij geserveerd worden, maken het gerecht lekker fris door bijvoorbeeld de zoetzure smaak van de ingelegde wortel. Ook is het ei perfect gebakken, waardoor het eigeel er bij het doorsnijden uit loopt.
Fried avocado
De fried avocado lijkt een vreemde eend in de bijt. Avocado zien we namelijk niet vaak terug in de Koreaanse keuken. Een goede reden om het bij Noonchi juist wel te proberen. Eigenlijk is dit de vegetarische variant van de Korean fried chicken, maar daar doen we dit gerecht echt te kort mee. Door het krokante jasje van de avocado is het dan wel moeilijk te onderscheiden van de kip, maar in smaak en textuur brengt het juist iets heel vernieuwends. De zachte smaak en romige textuur van de avocado blijkt namelijk een goede tegenhanger voor de zoete en zoute smaken en de pit van de saus. Daarnaast is de textuur van de krokante buitenkant en de romige binnenkant ook een goede combinatie. Wanneer je dus zin hebt in iets anders, probeer dan vooral eens deze gefrituurde avocado.
Zoete dumplings
Wanneer we de menukaart omdraaien, staat daar nog een laatste verrassing op ons te wachten: de desserts. Ons oog valt meteen op de mandu gevuld met appel en een dipsaus van gesmolten bruine suiker. Mandu is de Koreaanse variant van dumplings. Wij hebben nog niet eerder deze zoete variant gezien, dus de keuze is snel gemaakt. Het is een verraderlijk gerecht, want op het eerste gezicht zou je niet verwachten dat je iets zoets gaat eten. Zelfs de dipsaus zou je kunnen aanzien voor sojasaus. Tot de geur van warme appels je tegemoetkomt. Deze vulling van zoetzure warme appels is een fijne combinatie met de zoete dipsaus van bruine suiker. Dit samen maakt van de mandu een verraderlijk lekker dessert.
Naast de gerechten die op de menukaart staan, is er ook een Koreaanse special die regelmatig verandert. Deze special staat op een apart bordje bij de toonbank. Nog meer reden dus om wat vaker bij Noonchi, langs te gaan.