Bij SOJU bestel je een echte Koreaanse sojubomb

Koreaans restaurant SOJU op de Witte de Withstraat in Rotterdam serveert Korean fried chicken met een biertje of soju ernaast. Probeer eens een sojubomb!

17 Mrt 2022 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

Restaurant toevoegen aan favorieten

SOJU Bar

Witte de Withstraat 51A, Rotterdam Maaltijd: LunchBorrelenDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Koreaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 17 Mrt 2022

Bij SOJU bestel je een echte Koreaanse sojubomb

Afgelopen zomer opende SOJU op de Witte de Withstraat. Het bleek een schot in de roos, want binnen korte tijd zat de sojubar praktisch iedere dag vol met nieuwsgierige bezoekers die de korean fried chicken, mandu en bingsu wilden proeven, maar bovenal voor de soju experience. "Soju is de meest gedronken gedistilleerde drank in de wereld, maar is in Nederland helemaal niet bekend. Het is onze missie om soju ook hier populair te maken", aldus de oprichters.

Drinken en lawaai maken  


"We zouden niet weten waar in Rotterdam dit concept beter past dan hier. Een hippe straat met leuke tentjes, waar van alles gebeurt. Bij SOJU is dat precies hetzelfde: je kunt hier 's middags of 's avonds eten, maar ook als je alleen iets wilt drinken of alleen een dessert wilt, kun je binnenlopen." Het draait bij SOJU om de totale beleving. "Als wij met een groepje vrienden ergens naartoe gingen voor een drankje, hadden we altijd het gevoel dat we ons een beetje moesten inhouden. We wisten nooit zo goed waar we heen konden om op onze gekke Aziatische manier te drinken en lawaai te maken. Het is laagdrempelig en iedereen mag lekker gek doen." 

Sojubomb 


Mensen komen naar SOJU voor Koreaans streetfood, maar vooral voor de soju. De gedistilleerde drank smaakt in de neutrale vorm naar een hele milde jenever, maar het zijn de varianten met een fruitsmaak die het goed doen. Bij SOJU hebben ze onder meer appel, perzik en aardbei. Je kunt de soju rustig nippen, of je bestelt een sojubomb en drinkt hem op zijn Koreaans: de shot soju balanceert op het bierglas, je slaat met je hoofd op de tafel om te zorgen dat de shot in het glas valt en daarna drink je het glas in één keer leeg. "Als je aan gasten vertelt hoe het eigenlijk hoort, willen ze dat ook doen. Die filmpjes gaan vervolgens rond op social media en op een gegeven moment komen mensen dus echt speciaal om dat te doen." Geen zin om je hoofd te bezeren? Je kunt het shotglas ook laten kantelen door met je vuist op tafel te slaan of het glas simpelweg in je biertje te tikken.  

Chimaek, bibimbap en mandu 


Chimaek staat voor de kip en bier, en met negen verschillende soorten gefrituurde kip is het geen probleem die combi bij SOJU te maken. We laten ons verrassen en krijgen vier varianten fried chicken voorgeschoteld. Het vlees van de kip is mals en de buitenkant is goed krokant. Vooral de Onion Lover springt eruit. De kip is bedekt in een saus van yoghurt en ui en vervolgens afgetopt met rauwe ui. De ui overheerst niet en de kip smaakt goed. Onze voorkeur gaat uit naar de Garlic Soy en Spicy Sweet, die beide smaken zoals hun namen beloven. Geen fan van kluiven? De Onion Lover en Honey Butter komen zonder bot. Ook krijg je bij je bestelling handschoenen, stokjes én bestek, dus je kunt zonder vieze vingers aanvallen.


Op tafel verder nog een smakelijke bibimbap Beef Bulgogi: rijst met groenten, rundvlees, een gebakken eitje en gochujang, een pittige saus uit de Koreaanse keuken. De rijst wordt geserveerd in een gloeiendhete stenen kom, waardoor de rijst aan de onderkant een beetje aanbakt en een mooi korstje vormt. Probeer als je er bent ook de mandu, een flinkgevulde dumpling met een flinke laag pittige mayonaise. 

IJs als sneeuw  


Ondanks dat we tijdens het eten de broeksknoop al hebben moeten losmaken, laten we ons overhalen tot een dessert. We krijgen een flinke kom bingsu, geschaafd roomijs, met in ons geval mango. Het ijs heeft een beetje de structuur van sneeuw, piepkleine stukjes schaafsel die bij iedere hap smelten in je mond; dit is een leuke verrassing. We zijn inmiddels toe aan een middagdutje, maar gaan nog eens terug om de volledige soju experience bij te wonen, ongetwijfeld met andere liefhebbers: "Er komen hier mensen die een tijdje in Seoul hebben gewoond of gewerkt, die zeggen dat ze het gevoel hebben dat ze terug zijn in Zuid-Korea."

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.

Wereldhavendagen 2025: ontdek wat er te doen is én waar je wilt eten

Van 5 tot en met 7 september 2025 viert Rotterdam de 48ste editie van de Wereldhavendagen. Lees hier wat er te beleven valt en waar je wilt eten.

De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.