Voor, tijdens, na en zonder af te slaan borrelen bij Seve

Wie dacht dat je naar Golfcenter Seve alleen gaat om te golfen, heeft het flink mis. Sterker nog, je kunt er ook prima terecht zonder met een vinger je golfclub te hebben aangeraakt.

24 Apr 2019 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

  • 24 Apr 2019

Voor, tijdens, na en zonder af te slaan borrelen bij Seve

Bij sommige sportclubs wordt het direct afgestraft als je het over ‘kantine’ hebt, ze vinden zelf immers dat ze over een heus clubhuis beschikken. En dat terwijl er daar vaak toch echt kantinevoedsel op het menu staat. Bij Golfcenter Seve aan de Kleiweg maakt het niet uit welke naam je ‘het beestje’ geeft, niemand die hierop let. Waar wel de focus op ligt, is de keuken die wordt gerund door ambitieuze chefs. En daar kun je ook prima terecht zonder dat je eerst een golfclub aanraakt. 


Vijf jaar geleden vertelde eigenaar Robin Bravenboer ons: “Het hoogste wat we kunnen bereiken is voor mij dat onze gasten blij zijn”. Een blik in de ruimte leert inmiddels dat Robin het hoogste heeft gehaald wat hij wil bereiken, al zal een ondernemer natuurlijk nooit stoppen met vernieuwen en verbeteren. Golfers en niet-golfers, jong en oud, zakelijk en privé, iedereen lijkt het goed naar zijn zin te hebben bij Seve.  

Geen kraagjes en bermuda’s 

Waar we eventjes bang voor waren, is dat degene die ons het golfen moeten bijbrengen het minder naar hun zin zullen hebben. Ik zal hierbij alleen voor mijzelf spreken, maar kan mij voorstellen dat het aardig lastig is om iemand met het balgevoel van een druif golf bij te brengen. Gelukkig blijkt tijdens een golfexperience clinic – in onze ogen – dat de professionals het wel degelijk naar hun zin hebben en zorgt het enthousiasme van Rik de Rooij, Toine van der Klei en Lucas van Duijvenbode ervoor dat we worden aangestoken met het golfvirus. Wat hierbij ook meewerkt, is de toegankelijkheid. Geen gedoe met verplichte kraagjes en bermuda’s, bij Seve is alles lekker nuchter en zijn er dan ook geen kledingvoorschriften.  


Op de Driving Range (de plek waar je afslaat) zijn verschillende hindernissen, zoals een auto, geplaatst, waarop je mag afslaan tot middernacht. Voor, tijdens en na het afslaan kun je goed borrelen bij Seve, maar je kunt er ook voor kiezen om het golfen over te slaan en gelijk te gaan borrelen. Ook het personeel loopt hier met een grote lach rond, dolt af en toe een beetje met je en zorgt er bovendien voor dat niemand met dorst naar huis gaat.  


Geen gedoe met verplichte kraagjes en bermuda’s, bij Seve is alles lekker nuchter en zijn er dan ook geen kledingvoorschriften.

Mediterraanse focus


En ook aan een bodem leggen kan hier prima gewerkt worden. Het mag dan een sportclub zijn, het eten doet anders vermoeden. In de keuken staat Jeremy Labeur aan het roer en ook Merijn Sips, die overkoepelend in alle zaken van de Bravenboer-formule werkt, zijn sporen zijn hier terug te vinden. De kaart heeft de focus op mediterraanse gerechten, zoals pinchos met ossenhaas, padron peper en maldon zout die enorm goed bij ons in de smaak vallen. Degene die minder van experimenteren houden, kunnen ook ‘gewoon’ gerechten als calamares of tomaat mozzarella bestellen. Dat er gebruik wordt gemaakt van mooie producten, wordt niet onder stoelen of tafels geschoven. In de ruimte staat een standaard voor de hamhouder, waarin 5J ham zit. Deze Spaans ham wordt gekwalificeerd als de beste ham van de wereld en ook maar in beperkte aantallen geproduceerd. Door zijn restaurants in Barcelona heeft Robin hier goede contacten, waardoor zij de gelukkigen zijn die over een 5J ham beschikken en wij de gelukkigen die deze flinterdun gesneden, vette ham mogen proeven.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De 20 leukste terrassen van 2019

Het zonnetje is weer doorgebroken en we kunnen weer heerlijk terrassen. Pak er een wijntje, biertje en een klein hapje bij en de dag kan niet meer stuk.

Uit ons magazine: Interview met Mowie en Hanna Hu van Jasmijn & ik

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met de zussen Hanna Hu en Mowie van Jasmijn & ik in Utrecht.

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.