De dagelijkse spits trotseer je toch net wat beter als je weet dat je bus-, tram- of metrorit wordt beloond met lekker eten. Reizen met de RET was nog nooit zo lekker! De Buik selecteert dit jaar de leukste restaurants waar je in ruil voor Miles kunt genieten van een verrassend driegangenmenu. De komende weken reis je maar wat graag om aan te schuiven bij De With.
Restaurant de With is de nieuwste zaak van de ondernemers achter Ter Marsch & Co. Voorheen stond het restaurant bekend als Café Ter Marsch, maar een nieuwe richting (kwaliteitsvlees en veel gerechten van de grill) vroeg om een nieuwe naam en uitstraling. Bij Restaurant de With worden bijna alle gerechten op de Big Green Egg of houtskoolbarbecue bereidt. Er is een vaste menukaart, maar ook een wisselend dagmenu.
Wisselend menu
Het driegangen OVMiles-menu van Restaurant de With is, net als het wisselende dagmenu, een verrassing en kan elke dag anders zijn. De specialiteit is vlees, maar als vegetariër kun je hier ook prima terecht, maar geef van tevoren je dieetwensen even door, adviseert Olaf Oldenburg, mede-eigenaar en chef van het restaurant. Om je een idee te geven wat je op je bord kunt verwachten, gingen wij alvast langs voor een verrassingsmenu. Maar wat er op de avond dat je zelf gaat op tafel terecht komt, weet alleen de chef van De With.
Rundercarpaccio

De eerste gang bestaat uit carpaccio met Parmezaanse kaas, truffelcrème, notensla, kerstomaat, krokant spek en virgine olijfolie, een klassieker, die valt of staat met goede producten. Hier zit dat wel goed: de dungesneden rundercarpaccio is een goede en subtiele start. De spekjes zijn bereid op de Big Green Egg wat ze een subtiele rooksmaak geeft die goed bevalt.
Na het voorgerecht volgt een tussengerecht. In principe bestaat de OVMiles-actie uit drie gangen, maar degenen met stevige trek kunnen voor 8 euro meer een extra tussengerecht bestellen. Voor ons was dit de geroosterde zeebaars met gepofte sjalot en dragonjus, geserveerd met sojabonen en zomergroenten, maar ook deze gang is elke keer een verrassing.
Piepkuiken

Als hoofdgang krijgen we piepkuiken bereid op de Big Green Egg, afgetopt met gekonfijte citroenjus met dragon en gepofte zomergroenten. De frisse smaak van de citroenjus, de zoete smaak van de gepofte cherrytomaatjes en de zoute smaak van het piepkuiken combineren mooi met elkaar.
Tiramisu

We sluiten de avond af met tiramisu. De chef komt met een grote schaal versbereide tiramisu aan tafel en schept deze ‘live’ op het bord. Voor de bereiden van de tiramisu zijn hoofdzakelijk (zoals het een echte tiramisu natuurlijk betaamt) Italiaanse producten gebruikt. Een prettige afsluiter, waarvan wij best nog een extra portie zouden willen opscheppen.
Cocktails

Iets speciaal bij je menu? Bij Restaurant de With maken ze achter de bar ook met liefde de mooiste cocktails voor je klaar. Speciaal voor het OVMiles-menu hebben ze een huiscocktail gemaakt, die je er voor slechts €7 bij kunt bestellen.
Reserveren
Enthousiast geworden? Reserveer dan van tevoren een plek door te mailen naar info@restaurantdewith.com of bel naar het volgende telefoonnummer: 010 2037296. Om van de OVMiles-actie gebruik te maken dien je wel vooraf online de speciale coupon te bestellen en dit bij het reserveren aan te geven.
Met de RET naar de With
Restaurant de With kun je zowel met de metro of tram goed bereiken. Vanaf station Beurs en Eendrachtsplein is het slechts een paar minuten lopen.
Eten met OVMiles
OVMiles is het gratis spaarprogramma van de RET, dat je beloont voor iedere kilometer die je reist met de bus, tram of metro van de RET. In 2018 kun je met je gespaarde Miles genieten van een heerlijk driegangendiner. Voor 100 Miles + €25 schuif je elke twee maanden aan bij een culinaire Rotterdamse hotspot. Klik hier om een OVMiles-account aan te maken.