De dagelijkse spits trotseer je toch net wat beter als je weet dat je bus-, tram- of metrorit beloond wordt met lekker eten. Reizen met de RET was nog nooit zo lekker! De Buik selecteert dit jaar de leukste restaurants waar je in ruil voor Miles kunt genieten van een verrassend driegangenmenu. De komende weken reis je maar wat graag om aan te schuiven bij Just.
Beste nieuwkomer van 2017

We kennen chef en eigenaar Justin Niessen al langer dan vandaag. Eind 2017 won hij glansrijk onze lezersverkiezing en werd zijn Just verkozen tot Beste Nieuwkomer van 2017. Bij Just spelen ze open kaart. Letterlijk, want de menukaart is van het type what you see is what you get. Vlees, vis of vega en elke dag iets anders.
Verrassend OVMiles

Dat betekent dat het driegangen OVMiles-menu ook elke keer een verrassing is. Chef Justin Niessen groeide op op Curaçao en verhuisde naar Nederland voor een koksopleiding. Wat je dan krijgt, is een klassiek geschoolde chef met stevige wortels in de Caraïbische keuken. Dat zorgt voor een hoop aangename verrassingen en nieuwe smaaksensaties. Om je een idee te geven, gingen wij alvast langs voor drie kleurrijke gangen. Maar wat er op tafel komt als je zelf aanschuift, weet alleen chef Niessen.
Boswandeling en coquilles met chocola

De eerste gang is direct een schot in de roos. We krijgen zachte makreelballetjes met tomatensaus en rivierkreeftjes, een wrap van rundercarpaccio met gerookt katenspek en truffelmayo en een plaatje van een vegetarisch gerecht. Just noemt het een ‘boswandeling’, met pompoenzalf, dadels en balsamicodressing. We bombarderen het direct tot onze persoonlijke favoriet.
Wat zo fijn is aan een diner bij Just, is dat je in plaats van het dessert een tussengang kunt kiezen. Perfect voor als je niet zo van een nagerecht houdt! Je kunt dus gaan voor een voor-, hoofd- en nagerecht óf een voor-, tussen- en hoofdgerecht. Deze avond bestaat de tussengang uit twee perfect gebakken coquilles met witte asperges. De coquilles zijn verrassend, maar bijzonder smakelijk geglaceerd met suiker en witte chocolade. Het complementeert mooi het zoete van de vis zonder overheersend te zijn. Erg goed gedaan.
Dorade en buikspek

Door naar de hoofdgang. Wij kiezen het vis- en het vleesgerecht en krijgen de vis van de dag, een stukje dorade met ratatouille en spinaziecrème. De vis is perfect gegaard en wordt subtiel ondersteund door de ratatouille. De vleesgang is dit keer buikspek: zoet gemarineerd en in plakken geserveerd. Daar krijgen we groenten bij een een zeer malse sukade die smelt op de tong. Een stevig bord eten, maar ons hoor je niet klagen.
Zomers dessert

We sluiten af met huisgemaakte gembercake met nectarines en mangomousse. De cake is heerlijk kruidig en niet te zoet. Mango in moussevorm blijkt een uitstekend idee en de nectarines zorgen voor dat broodnodige zomergevoel. We drinken trouwens de hele avond de uitstekende Croix d’Or chardonnay die vast op de drankkaart staat. Voor gedegen wijn-spijsadvies kun je overigens goed terecht bij de deskundige en gastvrije bediening.
Reserveren

Wil je nu zelf ook verrast worden bij Just, reserveer dan van tevoren een plekje via de website of bel naar het volgende telefoonnummer: 010 727 1067. Om van de OVMiles-actie gebruik te maken dien je wel vooraf online de speciale coupon te bestellen.
Met de RET naar Just
Just ligt pal naast metrostation Eendrachtsplein, dus dat is makkelijk. Kom je vanaf Rotterdam Centraal, neem dan tram 4. Halte Eendrachtsplein ligt praktisch voor de deur.
Eten met OVMiles
OVMiles is het gratis spaarprogramma van de RET, dat je beloont voor iedere kilometer die je reist met de bus, tram of metro van de RET. In 2018 kun je met je gespaarde Miles genieten van een heerlijk driegangendiner. Voor 100 Miles + €25 schuif je elke 2 maanden aan bij een culinaire Rotterdamse hotspot. Klik hier om een OVMiles-account aan te maken.