Voordelig 3-gangenmenu met OVMiles bij Just: what you see is what you get

De komen twee maanden verzorgd restaurant Just het OVMiles-menu. Dit keer geen vast menu, maar een verrassingsmenu. Bij Just is het namelijk, naast dat het erg lekker is, elke dag anders.

2 Jul 2018 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

Voordelig 3-gangenmenu met OVMiles bij Just: what you see is what you get

De dagelijkse spits trotseer je toch net wat beter als je weet dat je bus-, tram- of metrorit beloond wordt met lekker eten. Reizen met de RET was nog nooit zo lekker! De Buik selecteert dit jaar de leukste restaurants waar je in ruil voor Miles kunt genieten van een verrassend driegangenmenu. De komende weken reis je maar wat graag om aan te schuiven bij Just.

Beste nieuwkomer van 2017


We kennen chef en eigenaar Justin Niessen al langer dan vandaag. Eind 2017 won hij glansrijk onze lezersverkiezing en werd zijn Just verkozen tot Beste Nieuwkomer van 2017. Bij Just spelen ze open kaart. Letterlijk, want de menukaart is van het type what you see is what you get. Vlees, vis of vega en elke dag iets anders.

Verrassend OVMiles


Dat betekent dat het driegangen OVMiles-menu ook elke keer een verrassing is. Chef Justin Niessen groeide op op Curaçao en verhuisde naar Nederland voor een koksopleiding. Wat je dan krijgt, is een klassiek geschoolde chef met stevige wortels in de Caraïbische keuken. Dat zorgt voor een hoop aangename verrassingen en nieuwe smaaksensaties. Om je een idee te geven, gingen wij alvast langs voor drie kleurrijke gangen. Maar wat er op tafel komt als je zelf aanschuift, weet alleen chef Niessen.

Boswandeling en coquilles met chocola


De eerste gang is direct een schot in de roos. We krijgen zachte makreelballetjes met tomatensaus en rivierkreeftjes, een wrap van rundercarpaccio met gerookt katenspek en truffelmayo en een plaatje van een vegetarisch gerecht. Just noemt het een ‘boswandeling’, met pompoenzalf, dadels en balsamicodressing. We bombarderen het direct tot onze persoonlijke favoriet.

Wat zo fijn is aan een diner bij Just, is dat je in plaats van het dessert een tussengang kunt kiezen. Perfect voor als je niet zo van een nagerecht houdt! Je kunt dus gaan voor een voor-, hoofd- en nagerecht óf een voor-, tussen- en hoofdgerecht. Deze avond bestaat de tussengang uit twee perfect gebakken coquilles met witte asperges. De coquilles zijn verrassend, maar bijzonder smakelijk geglaceerd met suiker en witte chocolade. Het complementeert mooi het zoete van de vis zonder overheersend te zijn. Erg goed gedaan.

Dorade en buikspek


Door naar de hoofdgang. Wij kiezen het vis- en het vleesgerecht en krijgen de vis van de dag, een stukje dorade met ratatouille en spinaziecrème. De vis is perfect gegaard en wordt subtiel ondersteund door de ratatouille. De vleesgang is dit keer buikspek: zoet gemarineerd en in plakken geserveerd. Daar krijgen we groenten bij een een zeer malse sukade die smelt op de tong. Een stevig bord eten, maar ons hoor je niet klagen.

Zomers dessert


We sluiten af met huisgemaakte gembercake met nectarines en mangomousse. De cake is heerlijk kruidig en niet te zoet. Mango in moussevorm blijkt een uitstekend idee en de nectarines zorgen voor dat broodnodige zomergevoel. We drinken trouwens de hele avond de uitstekende Croix d’Or chardonnay die vast op de drankkaart staat. Voor gedegen wijn-spijsadvies kun je overigens goed terecht bij de deskundige en gastvrije bediening. 

Reserveren


Wil je nu zelf ook verrast worden bij Just, reserveer dan van tevoren een plekje via de website of bel naar het volgende telefoonnummer: 010 727 1067. Om van de OVMiles-actie gebruik te maken dien je wel vooraf online de speciale coupon te bestellen. 

Met de RET naar Just

Just ligt pal naast metrostation Eendrachtsplein, dus dat is makkelijk. Kom je vanaf Rotterdam Centraal, neem dan tram 4. Halte Eendrachtsplein ligt praktisch voor de deur.

Eten met OVMiles

OVMiles is het gratis spaarprogramma van de RET, dat je beloont voor iedere kilometer die je reist met de bus, tram of metro van de RET. In 2018 kun je met je gespaarde Miles genieten van een heerlijk driegangendiner. Voor 100 Miles + €25 schuif je elke 2 maanden aan bij een culinaire Rotterdamse hotspot. Klik hier om een OVMiles-account aan te maken.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De favoriete nieuwkomer van de lezers van De Buik is bekend

De uitslag is binnen! De lezers van De Buik hebben hun favoriete nieuwkomer van 2017 gekozen.

Thuiskomen bij Gamasot: Koreaanse gerechten in hartje Rotterdam

Bij Gamasot in de Pannekoekstraat proef je authentieke Koreaanse gerechten zoals bibimbap en bulgogi, geserveerd met huiselijke gastvrijheid.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.