Waarom je deze herfst bij Boca’s moet aanschuiven

Ook bij Boca's is het herfst. De welbekende planken hebben daarom een herfstig tintje gekregen. Wij gingen polshoogte nemen.

13 Okt 2016 Lisanne van Marrewijk

blogger Lisanne woont sinds een half jaar in Stockholm maar is afkomstig uit Maassluis en welbekend in Rotterdam.

Waarom je deze herfst bij Boca’s moet aanschuiven

Of je nu voor de eerste, tweede of tiende keer je tafel bij Boca’s vult met broodjes, hapjes en/of plateaus, het restaurant blijft verrassen. En met de nieuwe menukaart stelt Boca’s je ook de elfde (of Joost mag weten hoeveelste) keer niet teleur. Nieuwe plateaus en borrelhappen, andere soepen en salades en fonkelnieuwe toetjes met een herfstig tintje. Voor een goede borrel schuif je dit najaar aan bij Boca’s.

Goedgevulde plateaus en uiteenlopende borrelhappen, soepen en salades


Voor degenen die het concept niet kennen: bij Boca’s kun je binnenlopen voor verschillende plateaus vol kleine hapjes (in de categorieën vlees, vis, kaas, vega, gemengd en zoet) of zelf je tafel vullen met borrelhappen, soep en salades om met elkaar te delen. Want kiezen is gewoon moeilijk en sharing is nou eenmaal caring. Ideaal als je met een grote groep bent, maar ook gezellig met zijn tweetjes of als je gewoon in je uppie een hapje wilt eten.

Als we Boca’s binnenlopen, is het al gezellig druk in het restaurant en krijgen we een mooi plekje aan de bar toegewezen. Recht naast de kauwgomballenautomaat en gevaarlijk dicht bij de wijn, mooier kan je je plek niet treffen. Verlekkerd door het aanzicht grijpen we naar de wijnkaart en kiezen voor Boca’s Choice, de wisselende wijn die dit keer uit Oostenrijk komt. Klinkt lekker. Na ‘m eerst even te hebben geproefd (yep, echt lekker), krijgen we een mooi glas ingeschonken en werpen we ons eerste blik op de vernieuwde menukaart. 

Borrelhappen en gerechtjes uit alle windstreken


Zoals we gewend zijn van Boca’s is de kaart gevuld met verrassende gerechtjes uit verschillende keukens. Variatie te over! Denk aan de klassieke borrelhappen zoals de frietjes, nacho’s extravaganza en steak tartaar, maar daarnaast ook aan een broodje kalfsdöner, maïskolfjes met boter en suiker en Surinaamse roti met ei. De keuzestress zit er meteen lekker in. We willen wél alles proeven, maar niét eindigen met een asociaal volle tafel aan gerechten die we vervolgens niet op kunnen. Het wordt kiezen of delen en we nemen één klassieker (de frietjes, want ja, frietjes) en de roti (want ja, roti) en bestellen daarnaast het vegetarische plateau.

Buiten is het herfst en binnen overduidelijk ook


We borrelen nog even verder en even later komen de frietjes en roti onze kant op, gevolgd door het goedgevulde plateau. De ober legt ons vriendelijk uit wat er allemaal op de plank ligt. En da’s kortgezegd niet mis. Met o.a. gegratineerde spruitjes, een bietenrisotto en een walnotenpaté heeft de herfst overduidelijk zijn intrede bij Boca’s gedaan. 

Terwijl we langzaam maar zeker onze buiken vullen en het houten plateau onder alle gerechtjes tevoorschijn zien komen, wordt het ook steeds drukker in de zaak. Het publiek is gevarieerd (stelletjes, oudere mensen, groepen met jongeren), maar vooral vrouwelijk. Muntthee na muntthee komt de keuken uitzetten. Voor een zaterdagavond met de meiden moet je in Rotterdam overduidelijk bij Boca’s zijn. En als het plateau echt leeg is, doen we er schaamteloos aan mee: het is tijd voor een toetje en een theetje.

Herfstige toetjes met peer en amandelspijs


Want als ik in één ding heb geleerd, is het wel dat je altijd ruimte moet overhouden voor het toetje. En dat heeft Boca’s weer eens goed bewezen. Op aanraden van de ober kiezen we de friandises (want dan krijg je verschillende dingetjes om te delen, maar niet meteen zoveel als op het zoete plateau) en als het aan mij ligt, mag de ober de rest van de keuzes in mijn leven ook maken. Op ons bordje lagen stukjes blondie, stoofpeertjes, stukjes cheesecake met browniebodem en een millefeuille van peer, amandelspijs en PX siroop. Een heerlijk dessert dat je in één hap de zomer doet vergeten. En hoe onhandig zo’n millefeuille ook is om te delen (want die duizendlaagjes vallen al uit elkaar zodra er alleen al een mes in de buurt komt), hier ga je een gaatje in je buik voor willen overhouden. 

Vier de herfst bij Boca’s

Los van het feit dat de uitgebreide kaart je sowieso al graag doet terugkomen, geeft Boca’s je met haar nieuwe gerechten dus nog meer reden om deze herfst even aan te waaien en op te warmen met een munttheetje (what else). De nieuwe menukaart zit vol variatie en herfstige verrassingen. Of je nu aanschuift voor een paar kleine hapjes, een groot plateau of een avondje met alleen maar zoetigheid, bij Boca’s kun je goed terecht om je wintervetje alvast lekker te spekken.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

emma Boon 21 Okt 2016, 9:32

Wat heet betaalbaar?

Bas Van Ree 21 Okt 2016, 10:40

"Want als ik in één ding heb geleerd, is het wel dat je altijd ruimte moet overhouden voor het toetje" En nu nog leren schrijven, meisje. In het bijzonder advertorials (we noemen dit toch geen recensie, he? )

Bas Van Ree 21 Okt 2016, 10:43

"Want als ik in één ding heb geleerd, is het wel dat je altijd ruimte moet overhouden voor het toetje" En nu nog leren schrijven, meisje. In het bijzonder advertorials (we noemen dit toch geen recensie, he? )

Lees ook deze verhalen
Borrelen met plankjes bij Boca's

Ontbijt, lunch, borrel, borrel en nog meer borrel. Nachos Extravaganza of bruschetta met biefstuk en foie gras... Dat kan bij Boca's aan de Mauritsweg.

Bar Benthuis in Noord weer open na verbouwing

Na de verplichte funderingswerkzaamheden mocht Bar Benthuis begin september de deuren weer openen. Oud en vertrouwd, maar dan net iets beter.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.