Café Carèl belooft al het goede van de Franse keuken op Janskerkhof

Janskerkhof in Utrecht is vanaf vorige week een nieuwe borrelplek rijker: Café Carèl. Wij spraken met mede-eigenaar Robin van Groenestijn.

7 Mei 2022 Lieke Mooren

blogger Proevend, slurpend, ruikend en nieuwe horeca ontdekkend komt Lieke naar eigen zeggen tot leven.

Café Carèl belooft al het goede van de Franse keuken op Janskerkhof

Janskerkhof in Utrecht is vanaf vorige week een nieuwe borrelplek rijker. In het oude pand van Hemmingway hebben de twee ondernemers Robin van Groenestijn en Koen Hendriks, bekend van Koenraad, een nieuw Frans stekkie gecreëerd waar je zeven dagen per week langs kunt lopen. Is het niet voor een wijntje met een garnalenkroketje dan wel voor een goede avond shared dining. Toegankelijk, maar zoals we ze kennen, vooral kwalitatief goed.

Gerechten bij Café Carèl


Een paté en croûte met pickels en Zwolse mosterd, een preiterrine met hazelnoten en Bedstro- hollandaise, een spicy bisque met wilde garnaal en rouille of een omelet siberienne met yoghurt en amarenekersen. Het is een greep uit de gerechten die op de kaart staan bij Café Carèl. Loopt het water je al in de mond? Ons in ieder geval wel. Koenraad kennende, zijn we er van overtuigd dat deze nieuwe borrelplek veel goeds belooft. We spraken met Robin Groenestijn, mede-eigenaar van deze nieuwe zaak. “Hoe deze plek ontstaan is? Eigenlijk wilden we dit altijd al gaan doen", vertelt hij ons. “Toen we met Koenraad begonnen, hadden we in eerste instantie het idee om er een borrelplek van te maken. Maar door onze liefde voor culinaire horeca, dreef het er ons toe om steeds beter en beter te worden. Daardoor werd het al snel een plek waar je echt blijft zitten om een viergangendiner te eten. Maar die wens voor een borrelcafé bleef. En zo ontstond dus Café Carèl.” 

Oranje boven

Het oranje waarin deze zaak die compleet gedoopt is - met groene accenten, overigens - lokte tijdens Koningsdag, in de eerste week na de opening, de nodige opmerkingen uit. Maar deze warme kleuren geven het het pand vooral een warm bruine kroeg gevoel. In deze moderne, warme Franse ambiance is er beneden een borrelgedeelte en boven een restaurantsetting waar er ook groepen worden ontvangen. Buiten kunnen gasten plaatsnemen op het grote terras aan de vele bistrotafeltjes om zo midden in Utrecht te genieten van ‘la douce France’.

7 dagen per week


Het grote voordeel van deze nieuwe plek is dat je er zeven dagen per week terecht kunt. Zo ook op de maandag en dinsdagavond en in het weekend ook voor lunch. Volgens de twee ondernemers zijn de borrelzaken die op die dagen open zijn, nogal schaars in Utrecht en zo hopen ze ook vooral de jonge doelgroep een plek te bieden waar je altijd even langs kunt lopen. “Die borrelcultuur komt ook in Utrecht steeds meer op”, vervolgt Groenestijn. “Het publiek wat destijds altijd bij Hemmingway kwam, is gemiddeld iets ouder maar weet ons nu ook al te vinden. Zo is het een leuke mix van leeftijden en hopen we echt een plek te zijn voor iedereen.” En of ze na de eerste week al gevonden worden is duidelijk. “Het was al lekker hectisch de eerste week, het zat het afgelopen weekend namelijk al helemaal vol”, vertelt hij. En dat begrijpen wij maar al te goed. Met de zomer in het voortuitzicht weten wij in ieder geval waar wij heel wat uurtjes gaan vertoeven. Santé!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Wijnbar met de langste naam van allemaal

Muggen worden gegeten door vogels is de nieuwe wijnbar en nu al dé plek is voor organische wijnen, verrukkelijke gerechtjes én lekkere muziek.

De Apotheek: nieuwe trekpleister bij Utrecht CS

Ontdek Apotheek Utrecht: een bijzonder restaurant waar gastronomie en historie samenkomen. Hier kom je zeker terug voor een herhaalrecept.