6 x leuke, nieuwe desembakkerijen

Wij hebben zes leuke en nieuwe desembakkerijen uit Utrecht voor je op een rijtje gezet, waar ze veel meer dan alleen desembroden verkopen.

17 Okt 2025 Senna Wijnhoven

blogger Senna's eerste baantje was al in de horeca en sindsdien is ze daar nooit meer uit vertrokken.

6 x leuke, nieuwe desembakkerijen

Als er één stad is waar je struikelt over de bakkerijen, dan is het Utrecht. Dit jaar hebben we deze plekken voor je gespot waar, behalve desembrood, ook veel patisserie - en soms ook viennoiserie - wordt verkocht. 

Mischa 

Gawan Nap begon als 20-jarige student in de schuur met brood bakken. In september heeft hij de deuren geopend van zijn eigen bakkerij: Mischa, in het voormalige pand van Loaf. Behalve de overbekende kaneelbroodjes, verkoopt hij croissants, zowel naturel als met kaas en kimchi.

​Sotto

In Leidsche Rijn Centrum opende half oktober Café-bakery Sotto. Zelfs als je ‘s avonds zin hebt in een croissantje, kun je hier terecht. Ze zijn namelijk dagelijks tot 22.00 uur geopend, waardoor je ook na je avondmaaltijd al je zoete verlangens in vervulling kunt laten gaan. 

​Lavett 

De broden van Lavett zijn al op verschillende plekken te verkrijgen in Utrecht, maar in oktober openen ze ook hun eigen Lavett Café, op het terrein van het oude Pieter Baan Centrum, bij Bar Barak.

Kameel


Bij Kameel aan de Oudegracht kijk je als je binnenkomt direct de open bakkerij in. De geur van versgebakken brood die je dan tegemoet komt, is niet te beschrijven, zo lekker. Hun specialiteit? De zogeheten Kameelbollen.

​Kadet

Kadet is gevestigd in Vechtclub XL en heeft naast broden ook vegan croissants op de kaart. Als je het leuk vindt om zelf desembrood te leren bakken, maar weet je niet hoe, dan kan je er terecht voor de workshop ‘beginnen met het bakken van desembrood’.

De Bakkert


Ook leuk: de vestiging van De Bakkert in café-restaurant de Hondekop. Misschien iets minder nieuw, want de bakkerij is al sinds eind 2024 open, maar toch willen we ‘m expliciet noemen. Proef er vooral ook de croissants en een eigen creatie als de Craneel.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bar Basta: op z’n Italiaans genieten in hét horecastraatje

Bar Basta in Utrecht serveert Italiaanse shared dining met klasse. Geniet van burrata, vitello tonnato en topwijnen in de levendige Drieharingenstraat.

Restaurant Concours en café Concours: zoek de verschillen

Restaurant Concours in Utrecht biedt fine dining met seizoensproducten, verfijnde gerechten en topservice. Proef de beignet of dineer bij de wine & foodbar.

Madeleine en Rosie meest genoemd in De Horecakrant van de Buik van Utrecht

De Horecakrant van De Buik van Utrecht: 115 tips van horecahelden en liefhebbers. Gratis te vinden in cafés, restaurants en online.