Met Bakkerij Kameel aan de Oudegracht heeft het Utrechtse Museumkwartier er een ambachtelijke bakkerij bij waar, behalve zuurdesembrood, overheerlijke ‘kameelbollen’ en andere zoete broodjes worden verkocht.
Met Bakkerij Kameel aan de Oudegracht heeft het Utrechtse Museumkwartier er een ambachtelijke bakkerij bij waar, behalve zuurdesembrood, overheerlijke ‘kameelbollen’ en andere zoete broodjes worden verkocht.
Bij de opening deelden ze duizend gratis ‘kameelbollen’ uit en dat heeft Willemine de With en Henk te Velde geen windeieren gelegd. Er is een ware run op de geknoopte in plaats van – op z’n Amerikaans - opgerolde kaneelbollen die onder andere worden gemaakt met volkorenmeel en kaneel. Zo kwamen ze op hun bedrijfsnaam: bakkerij Kameel.
Ook wordt een vleugje kardemom toegevoegd aan de bollen die een dag moeten rijzen voordat ze op dag drie kunnen worden gebakken. Het recept is afkomstig van de Finse moeder van Henk.
Na een carrièreswitch - zij vanuit de corporate wereld, hij vanuit Defensie – openden de compagnons deze zomer hun buurtbakkerij aan de Oudegracht 249. Maar niet voordat ze los van elkaar stages hadden gevolgd, onder andere in kleinschalige bakkerijen in Amsterdam en een micro bakkerij in Amersfoort.
Nu zijn ze zelf bakkers van (‘’100 procent’’) zuurdesembrood, stokbrood, fougasse (Provençaals platbrood) en Deens roggebrood, maar ook croissants, scones, madeleines en ‘kameelbollen’ die ze verkopen vanuit een prachtig pandje in het Museumkwartier, net buiten het stadsgewoel. Lekker met een filterkoffie-to-go!
Kameel is woensdag tot en met zaterdag open van 8.00 tot 15.00 uur.
Union House opent in de voormalige poptempel aan de Oudegracht een restaurant met binnentuin en op het balkon een wijnbar met uitzicht op het podium.
Kasvio gaat verhuizen, op 29 oktober opent Mari Pitkänen haar deuren van de nieuwe locatie op de Wittevrouwenstraat.
Een ode aan lekker belegde broodjes en waar in Utrecht je deze kan halen.
Geniet van de volgende voordelen: