In juli van dit jaar opende De Blend in het voormalige hoofdkantoor van de Douwe Egberts fabriek aan de Vleutensevaart. Niet alleen voor koffie, maar ook voor lunch, diner en een borrel kun je hier terecht. De zaak is opgericht door acteur Barry Atsma én voetballers Marco van Basten en Frank Rijkaard. Leuk feitje, maar zegt natuurlijk niets over het eten en drinken. Daarom ging de Buik langs voor een diner.
Verrassend sfeervol

De Blend is het broertje van bekende Utrechtse restaurants als Club Claar en Dengh. Anders dan deze locaties is De Blend minder centraal gelegen. Een stukje fietsen uit het centrum moet je er dus voor over hebben. Laat je eenmaal aangekomen bij het gebouw dan niet afschrikken door het exterieur. Want eenmaal binnen word je verrast door de stijlvolle inrichting met gezellige zitjes én uiterst vriendelijke bediening.
Voor elk wat wils
Bij de Blend heb je ruime keuze uit internationale gerechten met vlees, vis, en vega. Denk aan een carpaccio, saté, sliptong, risotto, salade burrata en poké bowl. Plus wat fijne bij- en nagerechten. Voor elk wat wils dus, maar heel verrassende ingrediënten spotten we niet op het menu. Daar is overigens niets mis mee, eten zonder poespas. En ga je met een grote groep, dan houd je bij de Blend sowieso iedereen tevreden.
Leuk opgemaakt en goed op smaak

We starten de avond met een broodje, gevolgd door een vitello tonato én een kleine salade met burrata. Dat het oog ook wat wil, hebben ze bij De Blend wel in de smiezen. De gerechten zijn leuk opgemaakt en – niet geheel onbelangrijk - smaken ook nog eens prima.
De kalfsmuis is mals, de tonijncrème goed op smaak en met de kappertjes, little gem en radijs erbij is het gerecht fris. De burrata gaat goed samen met de gemarineerde tomaat en krokante tuinboon, maar kon wel iéts beter gekruid. De wijn die we erbij drinken – een volle en frisse Chardonnay uit Spanje – smaakt heerlijk. Met mooie tonen van boter en vanille.
Echte comfort food

We gaan voor de hoofdgerechten van de dag: een ravioli met pompoen, citrus, pastinaak, spinazie, beurre blanc en iets dat lijkt op een broodkruim. Ook bestellen we de heilbot met seizoensgroenten en witte wijnsaus (zie hoofdfoto). Mét gekruide frietjes erbij natuurlijk. De ravioli is door de beurre blanc vol en rijk van smaak. Echte comfort food, maar daarmee ook redelijk zwaar op de maag. De heilbot smaakt zoals heilbot hoort te smaken; subtiel zoet en stevig. De vis gaat goed samen met de saus én groenten.
Cocktails maken kunnen zo

Als nagerecht bestellen we de tiramisu én de scroppino. Daarbij natuurlijk een heerlijk kopje (het kon niet anders) Douwe Egberts koffie. Van de tiramisu zijn we niet zo onder de indruk; iets te veel suiker en – gek genoeg - weinig koffiesmaak. Maar de scroppino is heerlijk romig én fris. Dat belooft wat voor de vele andere cocktails op de kaart.
Kortom; zin in een prima diner in een gezellige ambiance? De Blend is een goede optie. Parkeren kan trouwens gewoon gratis daar. Maar hierbij een tip: pak de fiets en verbrand vast wat calorietjes. Want de porties bij de Blend zijn flink.