Hoe is het om uit eten te gaan bij Club Claar, een van de opvallende zaken van de Utrechtse Horeca Groep, van onder meer Marco van Basten en Frank Rijkaard, de acteur Barry Atsma?
De Buik ging langs en zag wat er beter kon en wat er goed was (en goed smaakte).
De zaken van de Utrechtse Horeca Groep

Het is een nieuw fenomeen in de Domstad: de Utrechtse Horeca Groep. De groep werd in 2021 opgericht door voetballers Marco van Basten en Frank Rijkaard, de acteur Barry Atsma en horeca-mannen Perry Overeem en Edwin Oosterlaar.
Inmiddels zijn de heren het brein achter een vijftal horecaondernemingen, waaronder Bar Basta en Club Claar in de Uitrechte binnenstad. En ze hebben plannen om nog meer zaken in de stad te openen. Blijkbaar is er geld te verdienen in de Utrechtse horeca.
Allitereren kun je leren

Van Basten en Rijkaard kunnen voetballen, Atsma kan acteren, maar samen zijn ze blijkbaar ook de sterren van de alliteratie. Want naast Bar Basta is er dus ook Club Claar. De Buik nam een kijkje bij deze club, weggestopt in de binnenstad, tegenover biercafé Olivier.
Zoals bij veel horeca in het winkelgebied is Club Claar niet direct een pleisterplaats voor culinaire pelgrims, maar meer een fijne plek voor een lunch of diner zo tussen de bezoekjes aan Zara en The Sting door.
Lounge-achtige inrichting en shared dining bij Club Claar

De zaak is sfeervol en met veel oog voor details ingericht. Loungeachtige halfronde zithoeken en spiegels bepalen het beeld op de begane grond. De lounge- achtige achtergrondmuziek versterkt de sfeer van het restaurant.
Club Claar doet aan ’shared dining’. Dat mag geen verrassing zijn. Er is in de horeca anno 2024 niet te ontkomen aan de ‘shared dining’. Op de kaart vind je kleine gerechten. Het restaurant beschikt ook over een pizzaoven en de kaart biedt drie verschillende pizza’s.
Water, peper en zout

Wij starten de avond met de steak tartaar. In elk restaurant wordt deze weer op een andere manier geserveerd. De steak tartaar van Club Claar is smakelijk, maar scoort een mager zeventje op de steak tartaar- schaal. Wel jammer dat we bij de bediening expliciet om zout en peper bij het gerecht moeten vragen.
Er staat een waterglas op tafel, maar de bediening vraagt dan niet of er ook water geschonken kan worden. Het glas blijft de hele avond leeg.
Liever frieten als bijgerecht bij de uitstekende zeewolf

Snel nadat de steak tartaar is gereserveerd verschijnen de frieten op tafel. Beetje onhandig. Wij zien de frieten toch vooral als een bijgerecht. Als de bediening het warme gerecht, de zeewolf, komt brengen zijn de frieten flink afgekoeld. De timing kan dus beter.
De zeewolf smaakt overigens prima. De vis is uitstekend klaargemaakt en de combinatie met parel couscous, gele peen en beurre blanc werkt prima. Erbij drinken we een lekkere Tempranillo - een wijn met karakter die uitstekend te combineren is met de gerechten die vanavond op tafel verschenen.
Stijlvolle en prettige zaak

Club Claar is een prettige en stijlvolle zaak om zo eens naar binnen te stappen. De bediening is wel wat anoniem, maar doet zijn werk prima, en de menukaart heeft genoeg spannende gerechten en gerechtjes te bieden.
En hadden we al gezegd dat de kaart ook een flink aantal cocktails te bieden heeft? Nu nog de schoonheidsfoutjes aanpakken en dan zijn wij helemaal tevreden.