De Buik ging langs bij Trattoria Polpette: een 'echte' Italiaanse trattoria: op de kaart geen pizza’s, wel pasta’s, vis en vlees. Dit is een goed adres voor Italiaanse klassiekers. Lees snel met ons mee hoe de avond ons beviel.
Van hummus naar polpette
De omloopsnelheid in de horeca is hoog. Niet alleen in Utrecht, maar ook in andere steden. Op het ene moment zit je in een zaak tapas te eten, een paar weken later vind je jezelf – op diezelfde plek – terug in een pizzeria.
Tot voor kort kon je onder de schaduw van de Utrechtse molen Rijn en Zon terecht voor hummus. Juuls Hummus heeft het op deze locatie echter niet gehaald, op deze plek vind je nu Trattoria Polpette. Polpette heeft al een vestiging aan de Croeselaan, maar breidt nu dus uit naar dit deel van de stad.
Het restaurant is nog maar een paar weken open, maar op deze vrijdagavond zit de zaak al flink vol.
Een echte trattoria met Italiaanse klassiekers
Polpette noemt zich trattoria. Op de menukaart zoek je tevergeefs naar een pizza. Maar pizzeria’s heeft de stad al voldoende te bieden. Wat je wel vindt op de kaart van Trattoria Polpette is pasta’s, vis en vlees. Dit is een goed adres voor klassiekers als spaghetti carbonara en desserts als panna cotta en natuurlijk tiramisu.
Trattoria Polpette is klein en smaakvol ingericht. Met drie personeelsleden lijkt men het vanavond goed aan te kunnen. Polpette is zich duidelijk (ook) bewust van de functie voor de wijk. Het restaurant is open voor diner en lunch, maar je kunt er ook binnenstappen voor een cocktail of een mocktail met een hapje.
De polpette van Trattoria Polpette
Wat betekent die naam toch? Polpette betekent letterlijk ‘gehaktballetjes’ en is vernoemd naar de gehaktballetjes in tomatensaus uit de Italiaanse keuken.
We starten de avond dus met deze gehaktballetjes in tomatensaus. Hoe kan het anders? Het is een smakelijk gerecht, al is het wel jammer dat de balletjes wat lauw geserveerd worden. We hadden eerlijk gezegd meer verwacht van het gerecht waar deze zaak zich naar vernoemd heeft. Met iets meer liefde en aandacht zal dit gerecht (wellicht wat verder na opening) meer mensen kunnen bekoren.
Zalm en caponata
Dan bevalt het hoofdgerecht met de zalm beter. De vis wordt geserveerd met een knapperige salade met zeekraal en venkel en een caponata, de Italiaanse versie van de ratatouille. Het is niets-aan-de-hand gerecht, maar goed klaargemaakt en erg smakelijk. De caponata geeft het geheel een extra Italiaans accent. Erbij drinken we een heerlijk glas Pecorino.
We houden het vanavond bij een voor- en een hoofdgerecht, al zien de desserts die op onze buurtafel geserveerd worden er heerlijk uit. Misschien iets voor de volgende keer.
Aanwinst voor de wijk
Polpette is een sympathieke zaak waar je in een prettige sfeer prima kunt lunchen of dineren. De bediening is vlot en vriendelijk en de kaart nodigt uit hier nog een tweede of derde keer te komen. Wat ons betreft een aanwinst voor de wijk.