Sinds kort heeft Kantien plaatsgemaakt voor een nieuwe zaak, namelijk de Bierkantine. Na een paar jaar vond eigenaar Jeffrey de Vries het tijd om op deze plek het concept aan te passen en voor Kantien een andere, maar passende locatie te zoeken. Samen met Vuurproeven is de Bierkantine omgetoverd tot een toffe plek waar je de hele dag terecht kan voor lunch, borrel en diner. Kantien is inmiddels verhuisd naar de Veilinghavenkade.
Bier, bier en nog eens bier

De naam zegt het eigenlijk al: bier, bier en nog eens bier. Bij binnenkomst hangt een groot bord boven de bar met alle bieren die zij aanbieden – en dat zijn er nogal wat. Leuk detail: ze schenken alleen maar bieren van eigen bodem. Naast het enorme bierassortiment bedenken de bierbazen Pieter-Bas en Lawrence ook nog eens een hele lijst aan specials die wekelijks rouleren. Het is hier dus echt voor ieder wat wils.
Barbecue en roken

Bij bier hoort natuurlijk ook een bite. Geen zorgen, de mannen van Vuurproeven hebben de keuken helemaal onder controle en roken er flink op los. Denk bijvoorbeeld aan een smoked cheeseburger, rib eye of pulled pork van de barbecue. Een gouden tip voor alle grillmasters thuis: pekelen! Een tactiek die de Bierkantine gebruikt om de classics ‘body’ te geven. Zo pekelen zij alle zalmzijdes droog met een mengsel van zout, suiker en verschillende specerijen. Natte pekel gebruiken zij voornamelijk voor varken, denk aan buikspek, pulled pork, maar ook de brisket voor de pastami – dé signature dish.
Ook voor vegans en wijnliefhebbers

Als vegetariër, veganist of wijnliefhebber hoef je je hier trouwens zeker niet achtergesteld te voelen. Veel gerechten zijn ook vegan te bestellen. En wat betreft de wijn: betrouwbare bronnen hebben ons verteld dat hier regelmatig mensen naar de Chardonnay van de Bierkantine vragen. Binnenkort zijn ook de taptafels klaar voor gebruik, worden er evenementen georganiseerd en kan je op zondag aanschuiven voor een sunday roast. En dan is er ook nog keuze uit vijftien retro arcade games. Wij zijn verkocht.