Laat je hart beroeren door modern Aziatische gerechten

Op bezoek bij Jasmijn & ik laten we ons onderdompelen in de jasmijnhapjes: een tafel vol dimsum, hartelijke modern Aziatische hapjes.

20 Mrt 2022 Milou van Veen

blogger

Restaurant toevoegen aan favorieten

Jasmijn & ik

Kanaalstraat 219, Utrecht Maaltijd: BorrelenDiner Stadsdeel: Utrecht West Keuken: Aziatisch Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Laat je hart beroeren door modern Aziatische gerechten

Op bezoek bij Jasmijn & ik laten we ons onderdompelen in de jasmijnhapjes: een tafel vol dimsum, hartelijke modern Aziatische hapjes. Het is genieten bij deze zaak in Lombok, waar ze echt met iedereen rekening houden. 

De eerste keer bij Jasmijn & Ik

We stappen afwachtend over de drempel bij modern Aziatisch restaurant Jasmijn & ik in de Kanaalstraat in Lombok. Hoewel dit restaurant er al jaren zit, is dit de eerste keer dat wij hier gaan eten. Na het kleine portaal twijfelen we even of we de goede deur hebben genomen. Gelukkig worden we enthousiast ontvangen, onze jas wordt aangenomen en we mogen plaatsnemen aan een tafeltje bij het raam. Na de korte twijfel voelen we ons daarom al snel welkom.

Modern Aziatische hapjes


De menukaart van Jasmijn & ik bestaat uit een keuze aan Jasmijnhapjes, in het Chinees dim sum genoemd. We begrijpen van het restaurant dat dit in het Nederlands “de beroering van het hart” betekent, wat ons erg nieuwsgierig maakt naar het menu. Deze krijgen we snel uitgedeeld en we zien allerlei modern Aziatische hapjes voorbij komen, van dumplings en lenterollen tot rib eye teriyaki en groene curry. Alle gerechtjes klinken lekker en we vinden het lastig om er maar 2 á 3 per persoon uit te zoeken. Daarom besluiten we om de keus aan het restaurant te laten en bestellen het Jasmijnbanket: een verrassingsmenu van de chefs. Dit menu bestaat uit een voorgerecht, een tussengerecht, 3 hoofdgerechtjes om te delen en een dessert.

Handgemaakt en veel variatie


Om mee te beginnen nemen we als voorafje een bakje lente-uicrackers met wasabi mayonaise. We bestellen hier een Singha-biertje bij en vragen om de wijnkaart. Het voorafje legt de lat voor de rest van het menu alvast hoog. De handgemaakte crackers zijn dun en knapperig en de wasabi is goed pittig. Op de wijnkaart staan helaas niet zoveel wijnen die per glas te bestellen zijn. De witte Grechetto uit Italië waar onze keus op valt smaakt gelukkig goed en combineert ook prima met het eten.

Al snel nadat we onze drankjes bestellen krijgen we de eerste gerechten van het Jasmijnbanket. In alle hapjes kunnen we terugzien dat er aandacht is gestoken in zowel het bedenken als het bereiden ervan. Dit komt terug in de originele toevoegingen aan de gerechtjes, zoals een prikker met krokante oesterzwammen bij de pompoensoep en gekarameliseerde walnoten op de spinaziesalade. Ook laten de chefs met de gerechtjes zien dat ze naast het bedenken van modern Aziatische hapjes ook de bereidingen uit de traditionele Aziatische keuken goed beheersen. Zo krijgen we bijvoorbeeld buideltjes met paddenstoelen en waterkastanje, die perfect gestoomd zijn en waarvan het deeg heerlijk zacht is. Als we moeten kiezen is dit gerecht onze favoriet. Toch maakt juist de variatie aan gerechten, die stuk voor stuk verschillend en goed gekruid zijn, dit tot een geslaagd diner.

Modern Aziatisch voor écht iedereen


Een pluspunt van Jasmijn & ik is hoe ze omgaan met verschillende allergieën en dieetvoorkeuren. Er staat in het menu bij alles aangegeven of het vegan, vegetarisch, lactosevrij of glutenvrij is en voor allemaal zijn er meerdere gevarieerde opties. Daarnaast wordt aan tafel naar onze dieetwensen gevraagd en als wij aangeven voornamelijk vegetarisch te eten, wordt goed meegedacht over de samenstelling van het menu en of hier niet te veel vlees in zit.

We vinden het ook leuk dat Jasmijn & ik in Lombok zit. Zo buiten het centrum is er een stuk minder drukte in de omgeving en kun je je fiets of auto voor de deur parkeren. Als je buiten Utrecht woont, kun je het restaurant makkelijk lopend bereiken vanaf Utrecht centraal.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: broodjes zijn de nieuwe trend in Amsterdam

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de beste broodjes in Amsterdam.

De favoriete borrelplekken van Ronald Giphart

In de papieren horecakrant van de Buik vertellen 25 horecaliefhebbers wat hun favoriete plekken zijn in Utrecht, deze keer is dat Ronald Giphart.

Uit ons magazine: interview met Maksut Aşkar

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Anatolische chef Maksut Aşkar.