Café Dikke Dries zit sinds 1975 aan het Oudkerkhof - en sinds 2017 ook in de Willem de Zwijgerstraat - en wordt in de volksmond de 'Nieuwe Dikke Dries genoemd. Van vaste gasten die al dertig jaar in de zaak komen tot eerstejaars studenten. Iedere Utrechter die van een feestje houdt, weet dat ‘ie bij Nieuwe Dikke Dries moet zijn. Tijdens de gedwongen sluiting vanwege de coronamaatregelen was het afgelopen met de gezelligheid in de kroeg.
Volwaardige keuken

Eigenaar Jos de Winter besloot de zaak grondig aan te pakken en de zaak aan het Oudkerkhof uit te breiden met een volwaardige keuken. “We hadden een vermoeden dat het wel even zou duren voordat we weer open mochten”, vertelt hij. “We waren al langer van plan een keer ‘iets’ met eten te gaan doen en besloten dat moment naar voren te halen. De nacht is een aanzienlijk deel van onze omzet was en dat proberen we te compenseren door overdag meer te doen te hebben.”
Uitgebreide eetcafékaart

In de Nieuwe Dikke Dries in Oost was al een kleine keuken, in het centrum hadden ze een keukentje achterin de zaak en de toiletten voorin. Dat hebben ze helemaal omgedraaid. Het resultaat is een open keuken met een uitgebreide eetcafékaart. Dat betekent dat je er naast de caféklassiekers tosti’s, uitsmijters en bitterballen tegenwoordig ook bijvoorbeeld steak tartare, fish and chips en een borrelplank kunt bestellen. En nu de horeca weer tot middernacht open mag, gaan halverwege de avond de tafels en stoelen aan de kant en wordt het gezellig als vanouds. De Winter: “We houden nog steeds van feestjes en gezelligheid, maar nu hebben we er ook een goede keuken bij.”