De Nieuwe Dikke Dries - een echte Utrechtse klassieker

Om De Nieuwe Dikke Dries aan het Oudkerkhof kan niemand heen. De Buik nam de proef op de som met de recente toevoeging van een uitgebreide kaart voor lunch en diner.

6 Mrt 2024 Han Orsel

blogger Han is eindeloos nieuwsgierig naar nieuwe restaurants, al zijn er ook wel wat zaken waar hij graag keer op keer terugkomt. Ook is hij zelf een fervent hobbykok en volgt hij een opleiding om nog beter te leren koken.

  • 6 Mrt 2024

De Nieuwe Dikke Dries - een echte Utrechtse klassieker

Om De Nieuwe Dikke Dries aan het Oudkerkhof kan – en wil – niemand heen in Utrecht. De zaak is al sinds jaar een dag een plek waar Utrechters van heel divers pluimage langs komen voor een goed glas. Met de recente toevoeging van een uitgebreide kaart voor lunch en diner is er nog meer reden om het etablissement te bezoeken. De Buik nam de proef op de som.

​Vaste waarde in Utrecht


Het café De Nieuwe Dikke Dries aan het Oudkerkhof is een vaste waarde in het Utrechtse uitgaansleven. Het café is onderdeel van het Utrechtse horeca-imperium van de familie De Winter, een echt familiebedrijf met meerdere zaken in de stad.

Al sinds 1975 kun je hier op het Oudkerkhof terecht voor een goed glas en een borrelhap. En al generaties lang weet het uitgaanspubliek de weg te vinden naar De Nieuwe Dikke Dries.

Maar weet je dat de zaak sinds enige tijd ook een uitgebreide kaart heeft voor lunch en diner?

​Geen 'shared dining' bij De Nieuwe Dikke Dries


De mensen van De Nieuwe Dikke Dries zagen, zoals zoveel anderen, dat er anno 2024 niet te ontsnappen valt aan ‘shared dining’. Lekker eigenwijs hebben ze toch gekozen voor een kaart met voor-, hoofd- en nagerechten. Ook wel eens fijn, zal menig horecabezoeker denken.

Op het menu kom je een klassieker tegen als steak & frites, maar ook een zeebaarsfilet en runderbavette. Alles wordt bereid in de kleine keuken achter in de bomvolle zaak. Wij proeven twee voorgerechten, de gamba’s en de steak tartaar, een echte klassieker. En beiden smaken uitstekend.

​De jaarclubs van het Utrechtsch Studenten Corps


Tijdens ons bezoekje aan De Nieuwe Dikke Dries valt ons ook op dat de zaak een brede mix van bezoekers weet te trekken. Van jonge studenten tot heren van jaarclubs van het Utrechtsch Studenten Corps die terug kunnen kijken op hun studietijd lang geleden. Ook tijdens hun studietijd waren ze ongetwijfeld vaak op deze plek te vinden.

​Sommige dingen veranderen nooit


Met het nieuwe menu vernieuwt De Nieuwe Dikke Dries zich. Maar wees niet bang – de borrelplank staat ook nog gewoon op de kaart. Sommige dingen veranderen gelukkig nooit.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van wijn tot thee en sake: de succesnummers van De Proefacademie

De Proefacademie heeft het grootste aanbod cursussen, proeverijen en workshops over drank in Utrecht. Dylan de Vries: ‘’Zeg maar van beginners tot nerds.’’

De Buik tipt: deze wijnadventskalender voor de winterse maanden

De Buik tipt de Wijnbeurs adventskalender als een origineel cadeau voor de feestdagen om te geven (of te krijgen). 12 kleine flesjes om te ontdekken.

Alles lekker losjes in eet- en wijnbar PJAY

PJAY is een eet- en wijnbar van Jac Rijks en Yora Galjaard – van Rosie – zonder reserveringen. Op de hoek van de Biltstraat en de Wittevrouwensingel