Brasserie Noort is recent geopend aan het Willem van Noortplein. Het is een laagdrempelige buurtzaak waar fijn gekookt wordt. De Buik ging op het terras zitten en doet hierbij verslag.
Brasserie Noort is recent geopend aan het Willem van Noortplein. Het is een laagdrempelige buurtzaak waar fijn gekookt wordt. De Buik ging op het terras zitten en doet hierbij verslag.
Ook buiten het centrum van Utrecht rukt de horeca op. Zo vindt je in de wijk Oog in Al verschillende leuke restaurants en wordt het Willem van Noortplein steeds aantrekkelijker om uit te gaan. We wisten het Restaurant Badhuis al te vinden en ook Tijm staat al op onze radar. Begin juni 2023 opende in dit stukje van de stad Brasserie Noort.
Sinds mensenheugenis zit er horeca op deze prachtige plek. Eigenaren Roy van den Brink en Jonna de Regt besloten hun droom waar te maken op deze locatie. Het interieur van het restaurant werd flink aangepakt en ook de kaart werd eens kritisch bekeken. Ze mogen trots zijn op het resultaat. Het interieur van Brasserie Noort oogt licht een aantrekkelijk. De zaak heeft bovendien een heerlijk terras.
Brasserie Noort is laagdrempelig, weet dat het een buurtfunctie heeft en richt zich op een breed publiek, van studenten uit de buurt tot ouders met kinderen. Op de kaart vindt je niet alleen burgers en saté, maar ook poffertjes, kibbeling of een steak tartare.
Vanaf het terras kun je mooi al het verkeer en voorbijgangers op het Willem van Noortplein gadeslaan. Uiteindelijk is niets zo leuk als mensen kijken. Een fijn glas Pecorino is daarbij de ideale begeleiding.
We starten de maaltijd met de steak tartare. Het blijkt meer een salade met een tartaartje van de slager van de hoek te zijn. Smakelijk, dat zeker, maar wel erg ver verwijderd van de klassieker uit de Franse keuken die we hadden verwacht.
Het hoofdgerecht, het vispotje, valt beter in de smaak. Het vispotje is goed op smaak en bevat zalm, witvis, groente en gamba’s. Er is niet bezuinigd op de hoeveelheden. Brasserie Noort serveert er smakelijke frites bij. De smaak van het vispotje is prima, al is het wel een redelijk lichte maaltijd. Brasserie Noort heeft duidelijk geen ambities om ooit een Michelin ster binnen te halen. Maar het is wel een zaak waar fijn gekookt wordt, waar de bediening vlot en vriendelijk is en waar een breed publiek welkom is.
Genoeg reden dus om het centrum van Utrecht zo af en toe achter je te laten.
Het lichte en aantrekkelijke interieur van Brasserie Noort
De Buik tipt de Wijnbeurs adventskalender als een origineel cadeau voor de feestdagen om te geven (of te krijgen). 12 kleine flesjes om te ontdekken.
PJAY is een eet- en wijnbar van Jac Rijks en Yora Galjaard – van Rosie – zonder reserveringen. Op de hoek van de Biltstraat en de Wittevrouwensingel
We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de holistische cuisine.
Geniet van de volgende voordelen: