Op ontdekkingstocht buiten het centrum van Utrecht naar Noort

Brasserie Noort is recent geopend aan het Willem van Noortplein. Het is een laagdrempelige buurtzaak waar fijn gekookt wordt. De Buik doet hierbij verslag.

5 Jul 2023 Han Orsel

blogger Han is eindeloos nieuwsgierig naar nieuwe restaurants, al zijn er ook wel wat zaken waar hij graag keer op keer terugkomt. Ook is hij zelf een fervent hobbykok en volgt hij een opleiding om nog beter te leren koken.

  • 5 Jul 2023

Op ontdekkingstocht buiten het centrum van Utrecht naar Noort

Brasserie Noort is recent geopend aan het Willem van Noortplein. Het is een laagdrempelige buurtzaak waar fijn gekookt wordt. De Buik ging op het terras zitten en doet hierbij verslag.

Brasserie Noort in Tuinwijk


Ook buiten het centrum van Utrecht rukt de horeca op. Zo vindt je in de wijk Oog in Al verschillende leuke restaurants en wordt het Willem van Noortplein steeds aantrekkelijker om uit te gaan. We wisten het Restaurant Badhuis al te vinden en ook Tijm staat al op onze radar. Begin juni 2023 opende in dit stukje van de stad Brasserie Noort.

Sinds mensenheugenis zit er horeca op deze prachtige plek. Eigenaren Roy van den Brink en Jonna de Regt besloten hun droom waar te maken op deze locatie. Het interieur van het restaurant werd flink aangepakt en ook de kaart werd eens kritisch bekeken. Ze mogen trots zijn op het resultaat. Het interieur van Brasserie Noort oogt licht een aantrekkelijk. De zaak heeft bovendien een heerlijk terras.

Horeca met een buurtfunctie


Brasserie Noort is laagdrempelig, weet dat het een buurtfunctie heeft en richt zich op een breed publiek, van studenten uit de buurt tot ouders met kinderen. Op de kaart vindt je niet alleen burgers en saté, maar ook poffertjes, kibbeling of een steak tartare.

Vanaf het terras kun je mooi al het verkeer en voorbijgangers op het Willem van Noortplein gadeslaan. Uiteindelijk is niets zo leuk als mensen kijken. Een fijn glas Pecorino is daarbij de ideale begeleiding.

We starten de maaltijd met de steak tartare. Het blijkt meer een salade met een tartaartje van de slager van de hoek te zijn. Smakelijk, dat zeker, maar wel erg ver verwijderd van de klassieker uit de Franse keuken die we hadden verwacht.

Een smakelijk vispotje


Het hoofdgerecht, het vispotje, valt beter in de smaak. Het vispotje is goed op smaak en bevat zalm, witvis, groente en gamba’s. Er is niet bezuinigd op de hoeveelheden. Brasserie Noort serveert er smakelijke frites bij. De smaak van het vispotje is prima, al is het wel een redelijk lichte maaltijd. Brasserie Noort heeft duidelijk geen ambities om ooit een Michelin ster binnen te halen. Maar het is wel een zaak waar fijn gekookt wordt, waar de bediening vlot en vriendelijk is en waar een breed publiek welkom is.

Genoeg reden dus om het centrum van Utrecht zo af en toe achter je te laten.


Het lichte en aantrekkelijke interieur van Brasserie Noort

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
‘Rauwe poptempel’ Tivoli getransformeerd tot sfeervol Union House

Union House opent in de voormalige poptempel aan de Oudegracht een restaurant met binnentuin en op het balkon een wijnbar met uitzicht op het podium.

Plantaardig restaurant Kasvio verkast naar Wittevrouwenstraat

Kasvio gaat verhuizen, op 29 oktober opent Mari Pitkänen haar deuren van de nieuwe locatie op de Wittevrouwenstraat.

10 x de lekkerste belegde broodjes van Utrecht

Een ode aan lekker belegde broodjes en waar in Utrecht je deze kan halen.