Op een zonnige zomerdag is het goed toeven op het terras van Bar Bet op 't Wed. Kletsen en "mensjes kijken" onder het genot van kleine, verfijnde gerechten en goede wijn. De Buik deed het alvast. Benieuwd? Lees verder!
Op een zonnige zomerdag is het goed toeven op het terras van Bar Bet op 't Wed. Kletsen en "mensjes kijken" onder het genot van kleine, verfijnde gerechten en goede wijn. De Buik deed het alvast. Benieuwd? Lees verder!
Sinds januari dit jaar is Bar Bet op 't Wed te vinden, toen nog wat fris voor een hapje buiten. Maar de R is inmiddels al even uit de maand, dus ook Bar Bet vond het hoog tijd om de terrastafels uit te klappen. Op één van de gezelligste hoekjes van de stad kun je dus nu ook in ongedwongen sfeer buiten dineren. Als het weer je goed gezind is in Nederland, dan waan je je hier, in dit smalle straatje, toch even in Parijs.
De heerlijke wijnen op de kaart dragen ook hun steentje bij. We horen je denken…, maar af en toe wat overdrijven mag best.
Niet alleen het weer, de locatie en het terras doen denken aan de stad van de liefde. Ook de kaart van dit restaurant is geïnspireerd op de fijne Franse keuken. Je hebt de keuze uit negen gerechten met vlees, vis en ook veel vegetarisch. Lekker overzichtelijk. Kies voor een selectie van de chef in vier gangen óf bestel (erop) los. De borrel of "bites" kaart mag er ook wezen, trouwens. Iets wat fijn is aan de bar binnen, maar minstens zo belangrijk hier aan de terrastafeltjes.
Als je bij Bar Bet aanschuift, weet je dat het lang tafelen wordt. En goed zuurdesembrood met opgeklopte boter, is dan ook niet te weerstaan. Dus bestelden we een stukje. Het brood was inderdaad goed en de boter, tja, opgeklopt.
De kazen bij Bar Bet zijn dan weer niet Frans, maar Utrechts. Maar daar hebben wij als trotse inwoners van deze stad absoluut geen moeite mee. Ze werden bij serveren netjes met het pinkje aangewezen door de - het moet gezegd worden - uiterst vriendelijke bediening. We dronken bij alles een cava en fruitige, niet te zoete aperol spritz.
We besloten - tegen ietwat Franse gewoonten in - voor de vegetarische opties te gaan. Als eerst arriveerde de spitskool met schapenyoghurt, amandelschaafsel en mosterd. Verrast door de frisse en notige smaken van het spitskoolgerecht, schoven we door in een gerecht met gele biet in dashi.
Volgens de bediening in een "krokant jasje". Maar geroosterde biet in bouillon; daar is weinig krokants aan.
Het aspergegerecht met avocado maakte alles weer goed. Hoewel het iets zouter had gemogen van ons. Niet gezond, wel lekker. We dronken bij alles een frisse maar goed houtgelagerde Chardonnay.
Het dessert, een crème brûlée met miso en pinda was aangenaam en verrassend ziltig zoet. Maar na twee happen, klappen de tanden uit je gebit. Kunnen we Bar Bet niet kwalijk nemen, want dit is ook precies het idee van een crème brûlée.
Al met al zijn we ontzettend te spreken over Bar Bet. Verfijnd eten in een ongedwongen sfeer, wat wil een mens nog meer? Een absolute aanwinst voor de stad. Ook binnen bij Bar Bet - op één van de vele minder zonnige dagen - is het overigens fijn zitten. Ontdek het zelf, zeggen wij.
Bij restaurant Atithi geniet je van echt Indiaas eten met een moderne twist.
In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.
Muggen worden gegeten door vogels is de nieuwe wijnbar en nu al dé plek is voor organische wijnen, verrukkelijke gerechtjes én lekkere muziek.
Geniet van de volgende voordelen: