Van restaurant met twee sterren naar een fijne (buurt)bistro met smaken uit Franse en Thaise keukens, kom langs bij Restaurant Jus & Pepper.
Kasvio is het Finse woord voor herbarium. Bij de zaak in de Metaal Kathedraal wordt origineel en plantaardig gekookt en is veel aandacht voor kunst.
Bij vegetarisch en veganistisch restaurant BROEI aan de Oosterkade draait het om groenten, heel veel groenten. Alles maken en bakken ze zelf.
Kruiden, noten en paddenstoelen uit het bos. Dat en andere bijzondere lokale producten tref je aan in de gerechten van Héron Petit Restaurant.
Koffie & Ik is in korte tijd uitgegroeid tot favoriete huiskamer van de buurt. Ze hebben er goede koffie en thee to stay or to go, ontbijt en lunch.
Bij de Plantage zit sinds de zomer van 2021 drink- en eetlokaal De Straatweg. Veel lokale ingrediënten en producenten, en alleen Utrechtse bieren.
Bij het kleurrijke DUBBEL/DWARS eet je lokaal, vers en seizoensgebonden in het café, de groene binnentuin, op je flexwerkplek of het zonnige terras.
Bij restaurant Koenraad, in het historische pand aan het begin van de Voorstraat, tref je vooral lokale bierbrouwers en producten op de kaart.
Bij restaurant Vroeg aan de Achterdijk in Bunnik, met een groot en uitnodigend terras, kun je de hele dag genieten van verse, lokale producten.
Daen’s deli is onderdeel van Daen's - een café, plantenwinkel, kledingzaak, hotel en deli in één.
Geniet van de volgende voordelen: