Bij Lokaal Wittevrouwen geniet je samen van wat de aarde ons biedt met het seizoensgebonden menu dat bestaat uit lokaal geproduceerde ingrediënten.
NAR is een lokaal (eet)café met een goede daghap en vooral veel aandacht voor kunst(en).
Bij restaurant Vroeg aan de Achterdijk in Bunnik, met een groot en uitnodigend terras, kun je de hele dag genieten van verse, lokale producten.
Kruiden, noten en paddenstoelen uit het bos. Dat en andere bijzondere lokale producten tref je aan in de gerechten van Héron Petit Restaurant.
Bij de Plantage zit sinds de zomer van 2021 drink- en eetlokaal De Straatweg. Veel lokale ingrediënten en producenten, en alleen Utrechtse bieren.
Bij het kleurrijke DUBBEL/DWARS eet je lokaal, vers en seizoensgebonden in het café, de groene binnentuin, op je flexwerkplek of het zonnige terras.
Bij restaurant Koenraad, in het historische pand aan het begin van de Voorstraat, tref je vooral lokale bierbrouwers en producten op de kaart.
Na jaren werken bij toprestaurants openen Tommy Janssen en Vera Voorend in de zomer van 2021 fine-dining restaurant Maeve aan de Kromme Nieuwegracht.
Geniet van ambachtelijke Frans-Belgische gerechten bij Goesting, gelegen in de voormalige hondenstal van de Veeartsenijschool.
Bij vegetarisch en veganistisch restaurant BROEI aan de Oosterkade draait het om groenten, heel veel groenten. Alles maken en bakken ze zelf.
Geniet van de volgende voordelen: