Midden in De Pijp aan de Ferdinand Bolstraat verschijnt een nieuwe kroeg. Het is een ode aan de bruine kroegen van Amsterdam: Arie. Op de hoek van de straat wordt er nu nog flink verbouwd, zodat ze hopelijk in april de deuren wagenwijd open kunnen zetten. Het blijft nog even een verrassing of ze de buurt gaan leren kennen door middel van afhaalgerechten of misschien de eerste gasten al mogen ontmoeten wanneer ze op het terras aanschuiven. 
 
            
            Arie op de hoek

Dennis Kaaldorp groeide op in Amsterdam. Hij miste een bruine kroeg bij hem in de buurt en de daarbij horende ouderwetse Amsterdamse gezelligheid. “Maar, het moet wel 2.0. Dus er moet wel een espresso martini en een vegaburger op de kaart staan”, vertelt Dennis, trotse eigenaar van Arie. “Want we willen een thuis zijn voor wat jongere mensen, maar ik wil ook dat een Arie die hier op de hoek woont en zin heeft in een donker biertje, zich hier helemaal thuis voelt.” Arie moet dus toegankelijk zijn voor iedereen: jong en oud, het maakt allemaal niet uit, zolang je maar gezellig bent. “Die Amsterdamse gezelligheid moet er weer een beetje in.”
Wat kunnen we bij Arie eten?
Bij een ode aan alle bruine kroegen, kunnen we echte kroegklassiekers verwachten: een mooie steak tartaar, een stuk biefstuk in de jus, een halve kip. Maar er is veel meer dan dat, zo staan er namelijk ook vegetarische risotto en spitskool op de gloednieuwe menukaart en uiteraard een broodje ossenworst. Anders dan een bruine kroeg gaat Arie al om acht uur ‘s ochtends open: “We serveren namelijk ook ontbijt”, legt Dennis uit. “Denk aan granola, yoghurt, een croissantje, toast met avocado en we zijn zelfs bezig met dimsum!” 
Maar wie is dan toch Arie?

De naam van deze nieuwe spot in de Pijp komt bij de opa van Dennis vandaan: “Arie is mijn opa. Een super toepasselijke naam voor een bruine kroeg natuurlijk”, lacht Dennis enthousiast. Wanneer het restaurant open mag gaan, is natuurlijk nog even afwachten. Net zoals de manier waarop het restaurant open mag: "We willen eind maart, begin april open. Of dat nu is via takeaway of dat we open mogen met 30 man of alleen de terrassen: wat het ook zal zijn, we hebben er super veel zin in!”