Met het ambitieuze plan om het pand aan de Utrechtsestraat om te toveren tot hun CUE-droom, liepen eigenaren George, Mo (beiden voormalig Vanderveen), Eva en Steven (beiden eigenaar restaurant Alba) al snel tegen de nodige ongemakken van verbouwen aan. De creatieve oplossing om hun team en gast al wat warm te draaien, werd dan ook snel geboren:
CUE opende deze zomer haar eerste pop-up in samenwerking met Lindenhoff voor een “Dinner at the Farm”. Om zo alvast contact met de gast te hebben. De Buik was natuurlijk bij dit voorproefje van CUE, dat in oktober opent.
Pure smaken bij de pop-up

Tijdens het diner bij de Lindenhoff in Baambrugge draaide alles om ambacht en kwaliteit, die rechtstreeks samenkwamen met de pure smaken van de Lindenhoff boerderij. Maar ook de liefde voor wijn van de mannen van CUE en het samenkomen op een plek waar hun persoonlijk culinaire verhaal gedeeld kon worden met gasten. Hier werd een beetje de toon gezet voor wat nog komen gaat.
Zo kregen we spannende combinaties voorgezet als een sappig, gerookte coeur de boeuf tomaat, een rijke garnalenconsommé en frisse tuinkruiden, geserveerd met een zomerse, Spaanse chardonnay. Een mega crispy, licht zoete croissant, gevuld met gekarameliseerde ui, een zelf gedraaid varkensworstje, grof zeezout en venkelzaad. Maar ook de forel van de BBQ met brandnetel en kersenpruim (zie hoofdfoto), in combi met de fruitige, Franse Raisin de Loup was instant één van onze favo’s.
I cue you up!

De oppervlakte van het pand (Utrechtsestraat 30A), leent zich straks uitstekend voor een combi van een avond vol vermaak. De naam CUE – verwijzend naar de knop van mengpaneel – verklapt wellicht al dat muziek een rode draad zal vormen binnen het concept. Het muzikale thema komt dan ook niet alleen naar voren in het decor, maar ook in de gehele CUE-beleving.
In de bar, waar je je eind van de middag kunt onderdompelen in een listening bar, zal het voornamelijk draaien om bites, cocktails en muziek. Geïnspireerd door de culturele hoofdstad van Japan, Kyoto, waar vinyl-bars hun oorsprong vinden verbinden verhalen, mens en muziek.
Dreamteam is weer compleet

In het restaurant-gedeelte zal chef George Kataras, samen met Aleksa Kalke (het duo wat eerder Vanderveen naar een Michelinster wist te koken) opnieuw pure kwaliteit vooropstellen met behulp van seizoensproducten en ambacht. Denk aan in-house broodbakken, fermenteren en roken, bereidingen met liefde voor vakmanschap en een duidelijke focus op smaak. Samen met de creatieve sommelier Mo (ook ex Vanderveen) zullen zij ook hier inspelen op alle zintuigen die leiden tot een ervaring van genot tot beleving.
Your cue to go!

De pop-up bij De Lindenhoff gaf ons een voorproefje van wat we binnenkort mogen verwachten. CUE staat dan ook klaar om Amsterdam te verrassen met een bijzondere ervaring waar grenzen tussen muziek, eten, wijn en gastvrijheid vervagen en waar iedere gast zich deel voelt van een groter verhaal. We kijken uit naar de dag dat CUE haar deuren opent en ons als gasten verwelkomt in deze nieuwe familie!
CUE zal begin oktober haar deuren officieel openen. Houd voor de exacte datum vooral hun socials in de gaten!