Jack Bean komt naar Amsterdam

In Rotterdam is het een groots succes en van Bergen tot Maastricht wordt er naar gevraagd, maar Amsterdam wordt de tweede stad waarin een Jack Bean geopend wordt.

24 Okt 2018 Donna Ubags

blogger Levend van dag tot dag, maar vooral van maaltijd tot maaltijd. Er zijn drie wegen naar Donna haar hart: breng eten, maak eten of ben eten.

  • 24 Okt 2018

Jack Bean komt naar Amsterdam

In Rotterdam is het een groots succes en van Bergen tot Maastricht wordt er naar gevraagd, maar Amsterdam wordt de tweede stad waarin een Jack Bean geopend wordt. In de lente van 2019 hopen Pepijn Schmeink en Mathijs Huis in ‘t Veld, eigenaren van het plantbased (afhaal)restaurant, hun eerste publiek welkom te kunnen heten in de tweede vestiging.

Kennismaken met beter, gezonder en duurzamer eten

Jack Bean is volgens Mathijs en Pepijn het antwoord op de vraag: “Hoe zorgen we dat meer mensen beter, gezonder en duurzamer gaan eten?”. Toen de twee ondernemers elkaar ontmoetten dachten ze samen na en ze besloten dat ze hiervoor fastfood en goed vegan eten samen moesten brengen. Om mensen een nieuwe eetgewoonte aan te leren, moet je het namelijk niet te moeilijk, tijdrovend of duur maken. Inmiddels is het ‘plantbased fast-cuisine’ concept al bijna een half jaar een groots succes in Rotterdam. Met goede chefs in de keuken en een duidelijk doel voor ogen, onderscheiden de heren zich van andere fastfoodketens. Pepijn vertelt ons: “Het is onze missie om te laten zien hoe lekker het is om planten te eten. Bovendien willen wij laten zien dat het niet iets exclusiefs is, maar dat je juist voor de dagelijkse trek er prima mee uit de voeten kan”. Dat doen ze met een menukaart gevuld met onder andere burgers, bowls, salades, wraps en pasta.

Fast Cuisine

Doordat er bij Jack Bean vooraf via een app of op een console in de zaak besteld wordt, staat je maaltijd vaak al klaar als je aan de kassa komt. Je kunt dan plaatsnemen in de zaak of hem meenemen. Eigenaar Mathijs vertelt: “We worden heel veel bezocht tijdens lunchtijd. Veel werknemers of studenten hebben dan slechts een half uurtje pauze en willen dus graag snel iets eten. Wij willen voor die groep de verantwoorde en betaalbare optie zijn.”

Tweede vestiging in Amsterdam

Momenteel wordt er gezocht naar een goede locatie voor de uitbreiding naar Amsterdam. Mathijs vertelt: “We zijn nooit begonnen met Jack Bean in Rotterdam om het daarbij te laten. We willen graag dat zoveel mogelijk mensen in de Randstad, en wie weet veel verder dan dat, de plant based keuken omarmen. De tweede vestiging is slechts de volgende stap in een groter plan.” Om ook mensen die normaal niet een vegan restaurant zouden binnenstappen aan te trekken, zijn de de heren op zoek naar een drukke locatie in de stad. In de buurt van bedrijfs-, universiteit- en hogeschoolgebouwen en dichtbij het openbaar vervoer, zodat Jack Bean ook de plek wordt waar mensen on the go terecht kunnen. Zo zijn ze in Rotterdam aan het Stationsplein bij Rotterdam CS gevestigd. Het concept en menu van Jack Bean Rotterdam gaat gecopy-paste worden. Het enige verschil per Jack Bean zal de vegimal (veggie animal, red.) zijn. Mathijs legt uit: “In Rotterdam is er een stier van groenten ontworpen en groots op onze muur afgebeeld. Momenteel is er een haan van groenten in de maak, wie weet wordt dat de vegimal van Amsterdam.

We hopen snel net zo’n getalenteerd top team in Amsterdam te hebben als nu in Rotterdam.Mathijs Huis in ’t Veld


De overstap

Het team in Rotterdam zal de Amsterdammers wegwijs maken in het concept en gedachtegoed van Jack Bean. “We hopen snel net zo’n getalenteerd top team in Amsterdam te hebben als nu in Rotterdam”, aldus Mathijs. De toekomstplannen van de mannen zijn niet voor de poes. Mathijs: “Eerst maar eens de hele Randstad, maar de vragen komen binnen van Maastricht tot Den Bosch en Bergen. Wie weet! Als we door kunnen groeien naar het buitenland, zullen we natuurlijk wel altijd onze menukaart daarop aanpassen. Want we blijven trouw aan onze missie van verantwoord, dus ook lokaal, eten.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Kaagman & Kortekaas is compleet vernieuwd

Kaagman & Kortekaas aan de Sint Nicolaasstraat heeft een complete make-over gehad. De Buik nam een kijkje, een hapje en kreeg een rondleiding.

BAK: een bak duurzaam geluk

BAK aan de Oude Houthaven verrast met lunch én uitzicht op het IJ. Verfijnde gerechten, fijne wijnen en vriendelijk personeel maken de middag compleet.

Dit zijn de leukste zaken volgens de Buik waar je drie gangen eet voor onder de 40 euro

De Buik zet tien Amsterdamse zaken op een rij waar je drie gangen voor onder de veertig euro kunt bestellen. Soms lukt dat makkelijk, soms is het puzzelen.