De nieuwe formule van Pepijn en Mathijs: Fast Cuisine bij Jack Bean

Op het Stationsplein vinden we binnenkort de nieuwe zaak van Pepijn Schmeink. In de keuken werkt hij strikt met plantbased producten om het nieuwe concept fast cuisine zijn eigen te maken.

1 Mrt 2018 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

De nieuwe formule van Pepijn en Mathijs: Fast Cuisine bij Jack Bean

Pepijn Schmeink is al jaren de chef van restaurant Dertien. In de keuken werkt hij - met zijn compagnon Remco van Erp - lokaal, groentegericht en zo veel mogelijk no-waste. Nu gaat hij nog een stap verder in de duurzame keuken en opent samen met ondernemer Mathijs Huis in ’t Veld een volledig nieuw, plantaardig concept: Jack Bean

Duurzame ondernemers


Pepijn kennen wij vooral als ondernemer van restaurant Dertien. Mathijs is een sociale ondernemer met een bedrijfskunde achtergrond en kennen wij (nog) niet uit de horecawereld. De twee ondernemers zijn wereldverbeteraars en kwamen elkaar tegen op het moment dat ze zich afvroegen: hoe krijgen we mensen zo ver dat ze nog beter, gezonder en duurzamer gaan eten? 

Fast Cuisine


“We dachten beiden dat het antwoord zou liggen rond fast food. We hebben een concept bedacht en uitgewerkt, maar in plaats van fast food is het fast cuisine”, vertelt Pepijn ons. Het menu is namelijk geïnspireerd op serieuze chefs zoals Pepijn, die ook zelf in de keuken zal staan om zijn kennis en technieken toe te passen. Pepijn: “Het bijzondere aan het concept is dat het volledig plantaardig is en dat er geen dierlijke eiwitten zullen worden gebruikt. Het is onze missie om te laten zien hoe lekker het is om planten te eten. Bovendien willen wij laten zien dat het niet iets exclusiefs is, maar dat je juist voor de dagelijkse trek er prima mee uit de voeten kan”.

Voor deze dagelijkse, snelle trek hebben zij een toplocatie in de directe omgeving van het Centraal Station gevonden. Pepijn: “Je kan op een console bestellen of van tevoren online via de app. Als je dan bij de kassa komt staat je maaltijd klaar en kun je ervoor kiezen om hem mee te nemen of in de zaak plaats te nemen”. Op de menukaart kun je gerechten zoals de Ultimate Burger, Hollandse falafel van tuinbonen, Curried Cauliflower salade en de Mexican Smokey Chili verwachten.  

Jack Bean

De nieuwe zaak zal Jack Bean gaan heten, een naam waar goed over nagedacht is. “Jack Bean is geïnspireerd op Jack and the Beanstalk (Sjaak en de Bonenstaak). In dit sprookje levert Jack zijn laatste koe in voor de drie magische bonen en dat is symbool voor wat wij ook willen zien. Vlees is omstreden en over dierlijke eiwitten is sowieso heel veel discussie. Het is duidelijk dat het niet echt duurzaam is en wij willen op een sympathieke manier laten zien hoe het ook kan”, vertelt Pepijn

Kaapse Kitchen 


Van 6 tot 11 maart zal de eerste pilotweek plaatsvinden in de Kaapse Kitchen en in april de tweede. Pepijn en Mathijs hopen rond juni de deuren aan het Stationsplein te openen.
Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Thuiskomen bij Gamasot: Koreaanse gerechten in hartje Rotterdam

Bij Gamasot in de Pannekoekstraat proef je authentieke Koreaanse gerechten zoals bibimbap en bulgogi, geserveerd met huiselijke gastvrijheid.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.