Jack Bean is een plantaardig restaurant waar de maatschappelijke missie voor een beter milieu op nummer één staat. We mogen ondertussen al anderhalf jaar genieten van de duurzame gerechten van Jack Bean op het Weena, maar in 2020 komt daar een tweede vestiging bij. Begin volgend jaar strijkt Jack Bean neer in het Food Plaza van de Erasmus Universiteit. In gesprek met Mathijs Huis in ’t Veld over deze gloednieuwe vestiging.
Met het concept van Jack Bean willen Mathijs en Pepijn Schmeink zoveel mogelijk mensen inspireren om plantaardiger te gaan eten en de vleesproducten wat vaker te laten liggen. Door gasten bewust te maken van hoe lekker en makkelijk plantaardig eten kan zijn, willen de eigenaren bijdragen aan een beter milieu. Bij Jack Bean wordt gebruik gemaakt van lokale producten en gewerkt volgens het 'zero waste' principe. De eerste vestiging op het Weena is een groot succes en dus vonden de heren het tijd voor uitbreiding.
Duurzaamheid

“Het loopt al een tijdje goed met Jack Bean, we merken dat steeds meer Rotterdammers ons weten te vinden en we groeien steeds meer”, aldus Mathijs. Vanaf het moment dat de deuren van Jack Bean openden, hadden Mathijs en Pepijn al uitbreidingsplannen. De heren willen met Jack Bean het plantaardig eten laagdrempelig maken en dit idee zoveel mogelijk verspreiden. Hier eet je vegan burgers, wraps en bowls waarbij je niet direct doorhebt dat het vegan gerechten zijn. Mathijs vertelt dat de visie van Jack Bean altijd al is geweest om zoveel mogelijk impact te hebben met meerdere zaken.
Erasmus Universiteit

Het plan voor de tweede locatie kriebelde dus al een tijdje. Toen Mathijs erachter kwam dat er een ruimte in het Erasmus Food Plaza leeg stond, wisten de eigenaren meteen dat dit dé plek was voor de nieuwe locatie. “Als je het over de toekomst hebt, is de jongere generatie heel belangrijk en daarom is dat ook onze doelgroep”, licht Mathijs toe. Op deze plek zitten onder andere ook de Starbucks, Sohmi en New Fork. Er komen hier voornamelijk veel studenten dus voor Jack Bean is dit een uitgelezen kans om jongeren te inspireren door plantaardig eten.
Naast de Nederlandse studenten die ze hier zullen bereiken, staat de Erasmus Universiteit voornamelijk bekend als internationale plek. Door deze locatie bereiken ze met Jack Bean dus studenten van over de hele wereld. “We zijn nog niets eens op de nieuwe locatie geopend en worden nu al benaderd door studenten en professors die bijvoorbeeld met duurzaamheid bezig zijn”, aldus Mathijs. Daarnaast heeft Mathijs ook op deze universiteit gestudeerd, wat het nog net wat extra leuk maakt.
Jack Bean 2.0

Aan het concept en daarmee het menu verandert niets op de nieuwe locatie, maar er zullen wel wat veranderingen zichtbaar zijn in het interieur. Mathijs omschrijft dit zelf als Jack Bean 2.0. “In de tijd dat we open zijn met Jack Bean hebben we veel geleerd over wat wel en niet werkt, dit gaan we allemaal toepassen op de nieuwe locatie.” Er zal een andere sfeer komen. Dark & Stormy, die onder andere ook voor Ter Marsch hebben gewerkt, zullen het interieur gaan ontwerpen en zijn daar nu druk mee bezig. Mathijs en Pepijn hopen in februari de deuren van de nieuwe locatie te kunnen openen, maar hiermee zijn de uitbreidingsplannen nog lang niet voltooid. Zo zijn Mathijs en Pepijn voornemens om van Jack Bean een internationale keten te maken waarbij het doel is om van Jack Bean echt een merk te maken. Wij moedigen deze plannen maar al te graag aan.