Rock star chefs tussen de lakens

Het Hard Rock Hotel Amsterdam American heeft een wel heel bijzonder arrangement. Je kunt er namelijk overnachten met een heerlijk diner met live muziek vanaf een stream. En dat allemaal geheel coronaproof.

4 Dec 2020 Madelon van der Tol

blogger Madelon is een ervaren eter voor wie nieuwe tenten magnetisch werken. Moeder van drie, recent vlees- en drankvrij, houdt ze in de gaten waar je alcoholvrij, vegetarisch en kindvriendelijk aan je trekken komt.

Rock star chefs tussen de lakens

Van sommige ervaringen weet je dat je ze niet snel zal vergeten. En dat geldt zeker tijdens coronatijd voor deze muzikale private dining ervaring op je hotelkamer. Wij werden in toenemende mate steeds enthousiaster bij zo’n beetje alle elementen van het Taste Beats diner. Want dit is pas geslaagd samenwerken: twee hardrockchefs on fire, een heerlijke muzikale livestream als backdrop en de enthousiaste gastvrijheid van staff die weer mag.

​Klinkt goed


Als het te goed klinkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. En toegegeven, vooraf hadden we dit arrangement niet zo hoog ingeschat als het daadwerkelijk . Het fenomeen roomservice maakt ons maar tot op bepaalde hoogte enthousiast. En een liveconcert in deze tijd klinkt natuurlijk top, maar kijken en luisteren naar een livestream daarvan op je kamer, is een ander verhaal. En toch... e kunnen met de hand op ons (rock) hart zeggen: dit moet jij ook beleven. Waarom, dat gaan we uitleggen.

​Sterrensfeer


We nemen je mee in onze reis in eigen stad en gaan je (bijna) alles vertellen dat gebeurde op kamer 242 van het Hard Rock Hotel Amsterdam American… ja, het voormalige American Hotel bij het Leidseplein. entree is in de prachtige bar van Café Americain waar pianist Stijn van den Berg ons sfeervol verwelkomt, net als het betoverende art-deco interieur. Na een eerste drank (geen drankje, want de glazen wijn zijn hier net zo groot als in America) kijken we in de lobby onze ogen uit, want op weg naar de lift passeren we het ene na het andere supersterrenattribuut, met het Purple Rain jasje van Prince als klapstuk. Als we de deur van onze kamer openen, zien we dat ons tafeltje is gedekt met wit linnen en uitzicht op het concert. Christine Wiltshire (disco-heldin maar vanavond in Jazz-sferen) zal een klein stukje verderop optreden.

​Chefs om van te smullen


De chefs van Restaurant Wils en Slagerij de Beurs zijn vrienden van elkaar, en vrienden van het hotel. Dat komt omdat Ard Muntjewerf ook The Lobby bestiert dat weer huist in een ruimte van de Eden Hotel groep, op zijn beurt eigenaar van het HRH. Afijn, genoeg kennisgemaakt. Voor deze gelegenheid en dit concept maken de vrienden ieder een paar gangen in de set list. Wils neemt amuse, tussen- en nagerecht voor zijn rekening en Slagerij De Beurs voor- en hoofdgerecht. In onze minibar vinden we de bijpassende kombucha en wijnen, die we zelf mogen inschenken. De gangen worden perfect op temperatuur en in een uitstekend tempo uitgeserveerd. Dit soort roomservice geeft stiekem wel een beetje dat gevoel van een rock star zijn. Ard geef bovendien met zijn schaterlach en Amsterdamse tongval wat extra gezelligheid mee met de toelichting van de gerechten. En daarover gesproken…

​Lekker duo


Wils en De Beurs hebben een behoorlijk verschillende signatuur en het is dan ook bijzonder om te merken hoe goed dit menu is opgebouwd en hoe geweldig de gangen en stijlen elkaar aanvullen. Voor en hoofd zijn traditionele Frans en Engelse gerechten: een até en rote van varken en kalf met abrikoos en pistache plus een toef foie, en een ie (hartige taart) van konijn met spek en pruim. Prachtig om te zien en meer dan dat. Het zijn hartverwarmende, volle smaken met knapperige korsten en een finesse die je niet ziet aankomen bij deze spijzen. , tussen en nagerecht hebben fruitige, zoetzure en kruidige smaken om je ook helemaal in te verliezen. De langoustine met appel en bittere sla is volmaakt en het dessert met chocolade en paddenstoeltjes is een toegift die een staande ovatie waard is.

​Slapen en weer op?


Bij die afsluiter blijft het niet. We kijken naar de livestream van DJ Lucas Benjamin die de zangeres heeft afgewisseld en kunnen nagenieten met nog een fles witte Chassagne-Montrachet van Wils, die net voor de drank-deadline van 20u is thuisbezorgd. De wijn blijkt perfect te gaan bij de bordspelletjes die we desgevraagd mogen lenen van het hotel. Zo blijft het op de kamer nog lang gezellig. En na een heerlijke nachtrust (wat een topbedden!) mogen we ook nog naar het ontbijt. Geen buffet natuurlijk gezien de maatregelen, maar wel in de bar, waar de tafel binnen enkele minuten wordt volgezet met alles wat je maar kunt wensen, American Pancakes inbegrepen. Hebben we je lekker gemaakt? 4, 5, 11 en 12 december is er weer een kans. Boeken doe je via de website.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Café Bica

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Café Bica.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Nieuw vuur in Het Broeker Huis

Chef Thijs Steur veranderde Het Broeker Huis aan de Leeteinde in een leuk restaurant. Tijd voor de Buik om een kijkje te nemen.