Pieternel Hulsenbek<

Pieternel Hulsenbek

Piet (voor haar vrienden) werkt al jaren in het onderwijs, maar wordt echt blij van ‘eten’. Leuke restaurants, boerenmarkten, kleine speciaalzaakjes, en vooral ook (super)markten in het buitenland om eet-boodschappen te doen laat haar hart sneller kloppen. Ze beheerst de kunst om van simpele ingrediënten een mooi gerecht maken. Het koken voor vrienden en familie maakt haar net zo gelukkig als uiteten gaan. Ze heeft liever een extra voorgerecht dan een toetje, haar absolute lieveling is een plateau vol met schaal en schelpdieren en voor haar is umami de belangrijkste smaak. Het is voor haar eigenlijk pas gezellig als er eten aan de pas komt, dat verveelt nooit en verbindt.

Westervilla, een lichtpunt aan de Haarlemmerweg.

Boutique Hotel & Restaurant Westervilla. De serre en met grote terras zijn enorm uitnodigend voor een hapje en drankje en hier kun je ook nog eens gratis voor de deur parkeren.

Nieuwe optredens bij The Avocado Show

Ter ere van de nieuwe kaart gingen wij weer eens eten bij The Avocado Show waar de duurzaam gekweekte avocado’s worden verwerkt tot gerechten als plaatjes.

Fikissimo, glamour op de Eerste Constantijn Huygensstraat

De Italiaanse broers die een enorm restaurant in Puglia hebben en een jaar of vijf geleden naar Nederland kwamen om na elkaar twee Fiko restaurants te beginnen, openden kortgeleden met een groot feest het luxe zusje hiervan: Fikissimo.

De hele dag aan de gezonde happen bij Parkzuid in het Vondelpark

Parkzuid is een ontbijt-, lunch- en borrelplek met klassiekers op de kaart het bevindt zich in het iconische pand midden in het Vondelpark.