De hele dag aan de gezonde happen bij Parkzuid in het Vondelpark

Parkzuid is een ontbijt-, lunch- en borrelplek met klassiekers op de kaart het bevindt zich in het iconische pand midden in het Vondelpark.

De hele dag aan de gezonde happen bij Parkzuid in het Vondelpark

Parkzuid is een ontbijt-, lunch- en borrelplek met klassiekers op de kaart. Als je denkt 'ik ken de locatie', dan kan dat kloppen, Parkzuid bevindt zich in het iconische pand midden in het Vondelpark dat ooit het Filmmuseum was en waar nu Vondel CS is gehuisvest. De Buik ging proeven en kijken.

Groen interieur met hout

Op een plek in het Vondelpark die veel Amsterdammers nog steeds het Filmmuseum noemen, maar waar al jaren Vondel CS is gevestigd - met de televisie, radio en podcaststudio’s van AVRO/Tros - is het restaurant sinds kort overgenomen door de jongens van Strandzuid.Het pand heeft een enorm terras, zowel in de tuin als op het bordes, maar in januari zitten wij lekker binnen. Op de begane grond zijn aan weerszijden van de trap, glazen deuren die toegang geven tot het restaurant. Het interieur is gezellig; groene muren, heel veel planten en houten tafels met beige fluwelen stoeltjes. We worden hartelijk welkom geheten en op vragen over het menu wordt heel open en prettig gereageerd.

De hele dag aan de gezonde happen


Parkzuid is een ontbijt-, lunch- en borrelplek. Op de kaart vind je alle klassiekers, croissants, verschillende variaties op Eggs Benedict, yoghurt met granola en vruchten, (glutenvrije) broodjes, salades, burgers en pizza en een groot assortiment borrelhappen. Maar opvallend is dat hier veel vegetarische en zelfs veganistische opties zijn; vegan brownies, quinoasalade met mais, avocado, koriander, tomaat, zwarte bonen of een bietensalade met geitenkaas, mizuna, druiven en walnoten maar vega bitterballen en een vegan rode bonenburger. 

Mooi uitzicht ook op het bord


Wij gingen voor de salades, die heel origineel zijn: boerenkool met granaatappelpitjes, geroosterde pompoen, groene appel,kikkererwten en een za'atar-tahindressing en een salade van bloemkooltabouleh, met tomaat, komkommer, cashews en amandelen, dadels en koriander met een citroen-olijfoliedressing. Ze worden allemaal prachtig geserveerd in stroken van de verschillende ingrediënten en de dressing komt heel stijlvol in mini Weckpotjes. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het zijn ook nog royale porties en de smaken zijn ook echt goed. 

Het belooft hier een heerlijk voorjaar te worden, je zit op een geweldige plek met het zonnigste terras en het mooiste uitzicht van het park niet alleen naar de voorbijgangers maar ook op je bord. En gelukkig gaat Parkzuid vanaf het voorjaar ook nog in de avond open, dan is het ook nog de hele avond genieten!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.

De Kop van Oost, genieten met zicht op de molen

Geniet bij De Kop van Oost van spicy bites, verfijnde gerechten en verrassende desserts met zicht op een echte molen en het water van Oostenburgergracht.