Het is weer de tijd van de ‘bojo-party’s’. De Buik tipt een paar topplekken om deze nieuwe wijn te drinken en te genieten van Beaujolais Nouveau, die weer helemaal terug is.
Het is weer de tijd van de ‘bojo-party’s’. De Buik tipt een paar topplekken om deze nieuwe wijn te drinken en te genieten van Beaujolais Nouveau, die weer helemaal terug is.
Beaujolais was ooit een enorme hype in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Check oma even ;-) Waarbij de derde donderdag in november het hoogtepunt was met de komst van de Beaujolais Nouveau. Zo’n beetje vergelijkbaar met de komst van Sinterklaas. Elke wijnwinkel, supermarkt of restaurant haakte er gretig op in met speciale proeverijen, diners en wijnfeesten.
Helaas zakte de kwaliteit en populariteit van de wijn dramatisch door slecht ‘wijn’ maken, zo’n beetje het nulpunt, en daarmee verdween ook alle buzz eromheen. Inmiddels is Beaujolais weer helemaal terug, kijk maar eens op de wijnkaarten van de restaurants, en zijn er ook weer feestjes. Niet van die massale uit de jaren '80, maar leuke eet- en drinkevents met een selectie van goede Beaujolais. De Buik geeft je de leukste Bojo-events in de stad.
Maison Trenel bojo en Vacherin Mont d’Or bij R&R.
Drie dagen lang de beroemde eend van Fook Sing met een mooie Bojo-selectie.
Vanaf 18 uur presenteert pop-up wijnhandel The Grape Escape de nieuwe Beaujolais-wijnen bij Lotti’s in het Hoxton met lekker vinyl en bijpassende snacks.
Zowel in Oost als West pakt Le French Café uit met Bojo Nouveau.
Nouveau is back: een avond bojo-disco met confit de canard-taco's en bojo van Lapierre en Foillard.
Drie gangen met champagne en natuurlijk bojo nouveau op het Nesplein.
3 gangen met 3 verschillende bojo’s voor 39,50€.
De nieuwe oogst olijfolie met bojo nouveau. Proeverij van Gilles van Cocorico en Brian van Olives.
Een speciale donderdag avond Bojo en diner bij Verlan. Met in de hoofdrol de producenten van wijnhandel Kemme.
De Buik tipt de Wijnbeurs adventskalender als een origineel cadeau voor de feestdagen om te geven (of te krijgen). 12 kleine flesjes om te ontdekken.
De Buik mocht kennismaken met Antoneli Nicastri, de hoofdsommelier, zijn wijnkeuze per (coravin) glas samen met het bijzondere Omnivore menu van Flore.
De Buik ging langs bij het recent geopende Ryo, voor een culinaire reis langs de verschillende Aziatische keukens.
Geniet van de volgende voordelen: