Soms zijn er van die plekken waar je al jaren over hoort, maar waar je zelf nog nooit bent geweest. Mossel & Gin is er zo een. Al tien jaar een vertrouwd gezicht op het Westergasterrein, en we besloten eindelijk langs te gaan – en eerlijk is eerlijk: dat hadden we veel eerder moeten doen.
Mosselen en Gin in de spotlight

Het restaurant is klein en knus van binnen, met een gezellige houten bar en een handjevol tafeltjes beneden. Voor wie liever wat besloten zit, boven is ook nog wat extra zitruimte. Wij kiezen ervoor om aan de bar te zitten, zodat we overzicht hebben over de vloer en meteen de keuken en de bar in kunnen kijken.
Een goede keuze. Pannetjes mosselen, zakjes friet en volle GinTonics worden aan de lopende band uitgeserveerd. In de zomer is er een ruim terras waar je heerlijk kunt neerploffen, doordeweeks ‘s avonds, maar in het weekend ook overdag.
Zoals Mossel & Gin zelf beschrijft: we zetten de mosselen en gin tonics in het zonnetje. En dat is precies wat je terugziet op de kaart. Alles is gericht op zeevruchten. Van de oesters vooraf, de pannetjes mosselen, sliptong of lobster roll.
Het draait om wat de zee ons te bieden heeft. Daarnaast zijn er verschillende Gin & Tonics op de kaart, van bijzondere Gin’s uit Italië en Amsterdam.
Van klassiek tot exotisch

Wij starten met twee oesters vooraf. En daarna bestellen we Crevettes, Hollandse garnalen met citroenmayo. Een bordje vol smaak. Wel worden de garnalen koud geserveerd. Verrassend, maar voor ons hadden ze wel kort gebakken mogen worden.
Nadat we onze handen hebben schoongeboend, komt er een grote pan dampende mosselen op tafel. Dit wordt geserveerd met knapperig brood, frietjes of een groene salade én uiteraard de welbekende 'Mossel & Gin-mayo'.
We kiezen ervoor om een pannetje mosselen te delen en ernaast nog een ‘lobster roll’ te bestellen. Een knapperige brioche, gebakken in boter én dat proef je, met daarop kreeft en viseitjes. Dit kunnen we oprecht omschrijven als ‘comfort food’.
Wij kiezen voor een pannetje klassieke mosselen met witte wijn, wortel, knolselderij en prei. Maar voor de iets avontuurlijker eter is er ook de Thaise versie, de mosselen met Roquefort, Truffel of zelfs een pannetje Rendang Mosselen. Keuze genoeg.
Taartjes van Holtkamp

Hoewel we meer dan genoeg gegeten hebben, willen we het dessert niet overslaan. Mossel & Gin werkt samen met patisserie Holtkamp en serveert als dessert verschillende taartjes van Holtkamp, zoals de Citroen-Meringue, Cheesecake en Chocoladetaart.
Iets te machtig voor ons nu, dus we sluiten af met een Affogato: een bolletje ijs overgoten met een espresso. Altijd goed.
Ode aan lokaal

Mossel & Gin brengt een ode aan de smaak uit de zee, de Nederlandse zee. De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor lokale producten. Zo komen de mosselen uit Yrseke, werken ze samen met firma Premier, die zee- en schelpdieren kweekt op duurzame wijze.
Én sinds kort komen ook alle wijnen uit Nederland. Wij drinken vanavond een glas Auxerrois van de Kleine Schorre, maar er zijn ook Limburgse wijnen te bestellen.
Mossel & Gin is doordeweeks ‘s avonds geopend en in het weekend ook voor lunch. Met de lente en de zomer in het vooruitzicht, zeker nog een plek waar we gaan terugkomen.