Al tien jaar een begrip op het Westergasterrein: Mossel & Gin

Geniet bij Mossel & Gin op het Westergasterrein in Amsterdam van verse mosselen, gin-tonics en lokale smaken in een knusse sfeer.

13 Mei 2025 Isabelle Cannoo

blogger Content marketeer Isabelle houdt van verhalen. Schrijven, filmen en vertellen. Gaat het niet over duurzaamheid, dan gaat het wel over eten. Naast zelf koken gaat ze ook graag uiteten. Ze wordt niet voor niets door haar vrienden Iensabelle genoemd. En heeft altijd nog de droom haar eigen YouTube kanaal op te zetten: koken met Cannoo.

Al tien jaar een begrip op het Westergasterrein: Mossel & Gin

Soms zijn er van die plekken waar je al jaren over hoort, maar waar je zelf nog nooit bent geweest. Mossel & Gin is er zo een. Al tien jaar een vertrouwd gezicht op het Westergasterrein, en we besloten eindelijk langs te gaan – en eerlijk is eerlijk: dat hadden we veel eerder moeten doen.

Mosselen en Gin in de spotlight

Het restaurant is klein en knus van binnen, met een gezellige houten bar en een handjevol tafeltjes beneden. Voor wie liever wat besloten zit, boven is ook nog wat extra zitruimte. Wij kiezen ervoor om aan de bar te zitten, zodat we overzicht hebben over de vloer en meteen de keuken en de bar in kunnen kijken. 

Een goede keuze. Pannetjes mosselen, zakjes friet en volle GinTonics worden aan de lopende band uitgeserveerd. In de zomer is er een ruim terras waar je heerlijk kunt neerploffen, doordeweeks ‘s avonds, maar in het weekend ook overdag.

Zoals Mossel & Gin zelf beschrijft: we zetten de mosselen en gin tonics in het zonnetje. En dat is precies wat je terugziet op de kaart. Alles is gericht op zeevruchten. Van de oesters vooraf, de pannetjes mosselen, sliptong of lobster roll

Het draait om wat de zee ons te bieden heeft. Daarnaast zijn er verschillende Gin & Tonics op de kaart, van bijzondere Gin’s uit Italië en Amsterdam.

Van klassiek tot exotisch

Wij starten met twee oesters vooraf. En daarna bestellen we Crevettes, Hollandse garnalen met citroenmayo. Een bordje vol smaak. Wel worden de garnalen koud geserveerd. Verrassend, maar voor ons hadden ze wel kort gebakken mogen worden. 

Nadat we onze handen hebben schoongeboend, komt er een grote pan dampende mosselen op tafel. Dit wordt geserveerd met knapperig brood, frietjes of een groene salade én uiteraard de welbekende 'Mossel & Gin-mayo'

We kiezen ervoor om een pannetje mosselen te delen en ernaast nog een ‘lobster roll’ te bestellen. Een knapperige brioche, gebakken in boter én dat proef je, met daarop kreeft en viseitjes. Dit kunnen we oprecht omschrijven als ‘comfort food’.

Wij kiezen voor een pannetje klassieke mosselen met witte wijn, wortel, knolselderij en prei. Maar voor de iets avontuurlijker eter is er ook de Thaise versie, de mosselen met Roquefort, Truffel of zelfs een pannetje Rendang Mosselen. Keuze genoeg.

Taartjes van Holtkamp

Hoewel we meer dan genoeg gegeten hebben, willen we het dessert niet overslaan. Mossel & Gin werkt samen met patisserie Holtkamp en serveert als dessert verschillende taartjes van Holtkamp, zoals de Citroen-Meringue, Cheesecake en Chocoladetaart

Iets te machtig voor ons nu, dus we sluiten af met een Affogato: een bolletje ijs overgoten met een espresso. Altijd goed.

Ode aan lokaal

Mossel & Gin brengt een ode aan de smaak uit de zee, de Nederlandse zee. De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor lokale producten. Zo komen de mosselen uit Yrseke, werken ze samen met firma Premier, die zee- en schelpdieren kweekt op duurzame wijze

Én sinds kort komen ook alle wijnen uit Nederland. Wij drinken vanavond een glas Auxerrois van de Kleine Schorre, maar er zijn ook Limburgse wijnen te bestellen.

Mossel & Gin is doordeweeks ‘s avonds geopend en in het weekend ook voor lunch. Met de lente en de zomer in het vooruitzicht, zeker nog een plek waar we gaan terugkomen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.

De Kop van Oost, genieten met zicht op de molen

Geniet bij De Kop van Oost van spicy bites, verfijnde gerechten en verrassende desserts met zicht op een echte molen en het water van Oostenburgergracht.

Het cliché voorbij: 44 x echt goed eten in Amsterdam-Noord

De Noord-Zuid-lijn rijdt om de zes minuten, we houden van het pontje: tijd voor een lijst met de plekken waar wij graag komen in Noord, voor alle Amsterdammers.