Bij binnenkomst zien we drie vriendinnen aan de fotogenieke bar van Bistro Zebra eten, drinken en kletsen. In de hoek staat verder een gezellige ronde tafel die ook al mensen heeft uitgenodigd eraan te gaan zitten. Het decor wordt afgemaakt met veel verwijzingen naar fietsen, inclusief een prachtige wielrenfiets boven de bar. We vertellen je graag meer over deze gezellige, verrassende bistro in de Indische Buurt.
Wisselende kaart met persoonlijk tintje

Bistro Zebra is ongeveer twee jaar geleden geopend in de Indische buurt. Eigenaar Erik van Genderen die tien jaar in Australië woonde, en daar onder andere een fietsenwinkel had, wilde zijn liefde voor eten met zijn buurtgenoten delen. Om het voor mensen uit de buurt interessant te houden, wisselt elke week wel een gerecht op de kaart. En stiekem ook omdat de chef en eigenaar zelf graag nieuwe gerechten creëert, vertrouwt hij ons toe.
Starten met warme cassave en heerlijke sashimi

Nadat we een tafeltje hebben gekozen, krijgen we een mandje met cassave van het huis. Deze zijn nog warm, en dat maakt de start extra lekker. Op de kaart staan gerechten die veelal een Aziatisch tintje hebben. Zoals Bistro Zebra op de website zelf aangeeft: “De moderne Australische keuken is een kruising tussen invloeden van traditioneel Aboriginal, Aziatische, Midden-Oosterse en Europese smaken.”
Van het voorgerecht zijn we direct fan: sashimi, knapperig ingelegde groente en heerlijke romige wasabi-mayonaise. Combineer ze en je hebt de perfecte hap.
Van Shiitake tot saté

De hoofdgerechten lopen uiteen van verrassend culinair tot heerlijk simpel. Zo staat er bijvoorbeeld zowel een ramen met kimchi als een saté met frieten op de kaart. Erik geeft aan dat hij in de afgelopen twee jaar de kaart iets toegankelijker heeft gemaakt dan bij de start. Wel verzekert hij ons dat de saté extra lekker is dankzij zijn eigen marinade. Zelf kozen we voor de biefstuk tataki met shiitake en de curry van aubergine. De sashimi had de lat wel heel hoog gelegd en daar wonnen deze gerechten het dan ook niet van.
Voldoende verhalen te vertellen

Het zit niet helemaal vol en omdat de eigenaar ook zelf in de keuken staat, voelt het heel persoonlijk. Daar zou nog meer gebruik van mogen worden gemaakt. Zo vertelt Erik ons dat het gefrituurde ijs, dat wij uiteraard bestellen als dessert, iets was wat hij vroeger altijd in Chinese restaurants at. Dat soort verhalen komen nu nog niet standaard naar voren, maar zouden een grotere rol kunnen spelen.
Erik vertelt ons nog dat de gezellige, niet al te grote bar, ook afgehuurd kan worden voor feestjes. Zeker het overwegen waard!