Al lopend over de Oostelijke Handelskade komen we bij het voormalige Lloyd Hotel. Het rijksmonument kent een rijke geschiedenis van hotel van een roemruchte scheepvaartmaatschappij tot huis van bewaring, maar sinds afgelopen zomer kun je in dit eclectische gebouw de tweede Amsterdamse locatie van The Hoxton vinden. De Buik brengt een bezoekje aan Brasserie Breman, vernoemd naar de architect van het gebouw.
Zonnige kleuren in Brasserie Breman

Eenmaal binnengestapt in het prachtige voorportaal twijfelen wij kort of dit toch wel de echte ingang is. Maar we moeten even een trapje om dan toch de ingang van de brasserie te vinden. We worden vrolijk begroet door de hostess, ze neemt onze jassen aan en we worden naar tafel gebracht.
De frisse energie, de fijne kleuren en het prachtige interieur doet ons gelijk thuis voelen. Met de komst van de Hoxton heeft het Lloyd Hotel een geheel eigen karakter gekregen, dat de historie van het pand eer aan doet, maar ook perfect blendt in de sfeer van het eigenzinnige karakter van het gebouw.
De brasserie is vernoemd naar Evert Breman, de architect van het gebouw en heeft prettig zonlicht dankzij de mooie hoge ramen. In de zomer vind je aangrenzend ook nog een ruim terras.
Zondagse brunch met een 'twist'?

We nemen lekker plaats op de velvet bank voor een relaxte Sunday Brunch. Zo einde van de ochtend is het nog best rustig in het restaurant, maar in de loop van de middag vult de zaak zich met een leuke mix van locals, toeristen, vriendengroepen en gezinnen.
Iedereen vindt zijn plek wel in de huiselijke sfeer. De brasserie heeft meerdere menu’s, aangepast op het moment van de dag. We krijgen het brunch menu overhandigd, een fris glas water en we gaan voor de cappuccino om te beginnen. Het brunch menu biedt een variatie aan uitnodigende gerechten, waardoor de keuze nog moeilijk blijkt.
Op de kaart vinden we een mix van traditioneel Europese gerechten met, zoals ze zelf vermelden, een ‘Zuid-Amerikaanse twist’, deze twist vinden wij voornamelijk terug in de later geserveerde cocktails, maar niet zo zeer tussen de brunchgerechten.
Opfrisser op zondag

Er is een jong en divers serviceteam aan de slag, allemaal vrolijk en attent. De rust in het restaurant maakt het team nog wat afwachtend, maar naar mate het restaurant vol stroomt zit de schwung er lekker in.
We kiezen voor een summer veggie toast, geserveerd met gegrilde seizoensgroenten, kruiden en lekker veel Pecorino, dat vaak meer smaak toevoegt dan Parmezaan. Daarbij delen we de spicy aubergine bitterballen geserveerd met een chipotle aioli, beide op een goede manier pittig.
Van de cocktailkaart gaan we voor de cucumber bellini en de strawberry palomita. Beide cocktails geven een lekkere opfrisser aan onze zondag.
Meer volgt snel
Onze brunch smaakt naar meer en we komen zeker terug om meer van de kaart te ontdekken, maar ook om door de gangen van dit hotel te dwalen, waar we ons 'interieurhart' kunnen ophalen en we het liefst willen blijven slapen.