Je kunt het Amsterdamse Beursplein niet meer oversteken zonder het zonnige terras van Cut Throat (een barbershop, bar en restaurant onder één dak) te spotten. De vernieuwde menukaart vol Caribbean street food en zomerse cocktails trekt iedereen van de straat het terras op. Wij nemen ook plaats op het terras om de Caribische sferen van dichtbij mee te maken.
Eigenaren Tom Sadd en Jimmy Reichwein waren de eersten in Europa met het ‘Barber plus’ concept. Naast een bezoekje aan de barber kun je hier ook terecht voor brunch, een drankje aan de bar of een feestje. Helemaal niet erg dus om even te moeten wachten tot je aan de beurt bent voor je scheer-, trim- of knipbeurt. Na een aantal jaar komen zij nu met een nieuw terras op het Beursplein en een vernieuwde menukaart.
Kleurrijke cocktails en een hair of beard cut

Na een stap over de drempel krijgen we een warm welkom met koude ‘Scotch & Ginger’. Deze cocktail met Dewar’s whisky, ginger beer en limoen gaat er goed in.
Ondertussen is er van alles gaande. Mannen kunnen binnen terecht voor een nieuwe hair of beard cut en er wordt genoten goede muziek en heerlijke cocktails. Van een knalgroene Midori en Ginger Ale tot een fruitige Cazadores paloma. En daar blijft het niet bij. Bartender Vitaly Alekseev gooit niet alleen alcohol in de cocktails, maar maakt ook ijskoude slushly’s met whiskey en tequila.
Caribische bites

We krijgen schalen vol Caribische bites. Cassave frietjes, balcalhau kroketjes en empanadas met allerlei vullingen. Nieuwsgierig proberen we de empanadas waarbij het sap van de smaakvolle kip er haast uitdruipt. De beef variant is net zo lekker en de empanadas met vegan vulling vallen niet alleen bij het veganistische gezelschap in de smaak.
Alsof de bites al niet lekker genoeg zijn van zichzelf, worden ze ook nog eens geserveerd met verschillende huisgemaakte salsa’s, waaronder de mango salsa. Die moet je zeker niet links laten liggen volgens chef Eudia Waarheid, de vrouw die al dit lekkers mogelijk maakt.
Na de warme bites en streetfood zorgt de ‘Cut Throat Colada’ voor verkoeling en deze valt bij iedereen in de smaak. Dienblad na dienblad wordt naar buiten gebracht om zo iedereen te voorzien van een slushy.
Lasagne van bakbanaan en gemarineerde kip

Als je weet dat de Jerk chicken 24 uur in de marinade heeft gelegen, kan je niet anders dan dit gerecht te willen proeven. De portie kip kan wat ons betreft groter, omdat de smaak fantastisch is. De gele rijst en frisse salade die erbij wordt geserveerd maakt de maaltijd compleet.
Naast deze Caribische klassieker proeven we ook van de pastalon, een lasagne van bakbanaan met kruidig gehakt, kaas en groente. De Jerk chicken mag dan populair zijn, de pastalon doet niet onder voor het kipgerecht.
Kokos hier, kokos daar
Een tropische menukaart is niet compleet zonder een tropisch nagerecht. De ‘Coconut ice cream’ is dan ook één van de lekkerste die wij ooit geproefd hebben. Hiermee zorgt Cut Throat voor een algehele zomerse beleving, van voor- tot nagerecht en alle genuttigde drankjes ertussenin.
Terrasje pakken?
Het Caribische eten, de kleurrijke cocktails, happy tunes en het feit dat je dit op het zonnigste terras van Amsterdam kunt nuttigen. Wanneer je je volgende keer afvraagt welk terrasje te pakken, weet je waar je heen moet.