Vanaf je handdoekje in het Vondelpark loop je zo door naar Kitchen & Bar Vondelpark3, ook wel de woonkamer van het park. Een locatie waar ‘bewust genieten’ belangrijk wordt gevonden. Van garnalenkroketten tot quinoaburgers, er is voor ieder wat wils. Des te meer nu de dinerkaart geïnspireerd is op de ‘keto lifestyle’.
Low-carb menukaart

Koolhydraten zijn schaars in het dinermenu van Vondelpark3. Het menu is namelijk geïnspireerd door de ‘keto lifestyle’, waarin eiwitten en vetten de hoofdrol spelen en koolhydraten ver op de achtergrond verdwijnen. Het hanteren van een volledig ‘keto eetpatroon’ zorgt ervoor dat je lichaam overschakelt naar vetten als brandstof in plaats van suikers. Uit onderzoek is gebleken dat dit effectief is voor gewichtsverlies, al is niet precies duidelijk waarom.
Ben je bang dat je de koolhydraten mist als je eet bij Vondelpark3? Niet nodig, want het restaurant vervangt ingrediënten hoog in koolhydraten door smaakvolle, low-carb alternatieven. Denk aan groene thee noodles, gevulde rijstvel loempia en cashew crumble. Op het menu staan gerechten die qua omvang volstaan als voorgerecht. Twee gerechten per persoon wordt geadviseerd om zo zelf een volwaardig hoofdgerecht samen te stellen.
Een zomerse avond met Sunny Spring Rolls en Cauliflower Power

We nemen plaats op het terras waar zonnestralen ons nog bereiken en beginnen de avond met een glas rosé. Kiezen is moeilijk wanneer je de veelbelovende omschrijvingen van gerechten op de kaart ziet staan. Met de ‘Terrific Tuna’, een smaakvolle tonijntartaar met avocado crème en wasabimayonaise, krijg je je dagelijkse portie omega-3 vetten zeker binnen. De vegetarische ‘Cauliflower Power’ wordt geserveerd in bananenblad, waardoor de smaak nog meer wordt versterkt. In plaats van normale rijst wordt curry met cashew crumble geserveerd: dit is helemaal nieuw voor ons!
Het vegetarische gerecht ‘Sunny Spring Roll’ is waarschijnlijk completer als de vulling van de spring roll uit meer dan rauwe groenten bestaat. Desondanks doet dit gerecht zijn naam wel eer aan door een knapperige, frisse bite. De ‘Tasty Tataki’ wordt prachtig geserveerd. Dungesneden entrecote op een bedje van komkommersalade en wakame, met ponzusaus en gembercashew crème: letterlijk en figuurlijk een hele mond vol. De saus wordt niet zuinig geserveerd, waardoor de entrecote doordrenkt was met alle andere smaken.
De klapper van de avond

Last but not least wordt de ‘Shocking Choco’ voor onze neus gezet. Een reusachtige chocoladebal die, na overgoten met karamel zeezout saus, zijn chocolademuren laat zakken en panna cotta ijs met glinsterende tapioca parels tevoorschijn tovert. En ja, dat smaakt daadwerkelijk net zo goed als het klinkt. Door de saus smelt de chocolade deels, maar blijven er ook grove brokken chocolade liggen. Een gerecht wat bijna te mooi is om op te eten.
Een zonnige zomeravond

In dit monumentale pand kun je terecht voor ontbijt, lunch, borrel of diner en door het grote terras hoef je geen zonnestraal te missen. Nadat je goed eten voorgeschoteld krijgt kan het (bewust) genieten beginnen, met uitzicht op het Vondelpark waar hardlopers voorbijkomen en het Amsterdamse volk op het groen van het park samenkomt om wat zon mee te pakken. Een mooie afsluiting van een zomerse dag doe je op het terras bij Vondelpark3.