Dat de verlaten scheepswerf NDSM in Amsterdam-Noord de laatste jaren is uitgegroeid tot een culturele trekpleister, wist je misschien al. Dat daar begin dit jaar een restaurant bij is gekomen waar ze hemelse sushi, Aziatische streetfood en een uitgebreide cocktailkaart hebben, wist je dan misschien weer niet. Fred’s Kitchen is dé plek waar je moet zijn voor een aangenaam avondje uit. Het restaurant gunde ons ook een mooie avond; wij mochten namelijk komen proeven.

Het industriële karakter van de NDSM-werf is terug te zien in het interieur van Fred’s Kitchen. De warme kleuren en relaxte sfeer maakt dat je je meteen welkom voelt als je binnenloopt. Het restaurant staat bekend om het sociale concept ‘shared dining’. Zij hebben hiervoor gekozen om zoveel mogelijk samen te kunnen proberen en te proeven en te genieten van het samenzijn. Op de menukaart staan fusion gerechten die beïnvloed zijn door zowel de Aziatische als de traditionele Nederlandse keuken, waarbij de specialiteit van het restaurant sushi is.
De specialiteit: sushi

De avond start met huisgemaakte kroepoek en een pindadip en chilisaus. De verschillende kleuren kroepoek maakten het bezoek al meteen een feestje. Na de kroepoek was het tijd voor de specialiteit van Fred’s kitchen, de sushi. De foto’s op Instagram beloofden al heel wat. Al watertandend staren we naar het grote bord vol sushi dat op tafel werd gezet.
Sushihemel op aarde

8 stuks ebi tempura maki, 8 stuks torched double salmon urumaki en 4 stuks crispy oshi tuna tartar. Hiermee blaast het restaurant ons omver. Kakelverse vis, zachte avocado, perfecte sushirijst én een plaatje om naar te kijken. De gefrituurde garnaal rol is niet te zout en precies zo krokant als deze zou moeten zijn en de gefrituurde Japanse rijst met tonijntartaar is ook vol van smaak.
De sushi met licht gebrande zalm is de winnaar van de avond. De zalm is half zacht, vettig en zeer smaakvol. Voor deze komen we in ieder geval terug.
Gedeelde eerste plaats voor de sushirol met zalm en de crème brûlée

De burrata is een uitstekende keuze na de sushioorlog.De romige, luchtige burrata smaakt verfrissend met de gebrande tomaat, tomatengel en crostini. Ook de yakitori en de peking eend flensjes zijn goed van smaak.
De steak geserveerd met zwarte knoflook, krokante ui en gerookte sesam zijn erg mals.
Hoewel we al zeer voldaan zijn, zwichten we toch voor het dessert crème brûlée met kokos en een bolletje pandanijs. Mocht je van desserts en kokos houden, dan moet je deze echt geproefd hebben.
Met een gedeelde eerste plaats hebben gewonnen: sushirol met zalm en de crème brûlée. Ook Amsterdam-Noord heeft er wat ons betreft een grote speler bij: Fred’s Kitchen, daar moet je zijn.